22 / 05 / 2024

Lojman tahsis alanı

Lojman tahsis alanı

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy,  Anadolu Ajansı (AA) Editör Masası'na konuk oldu. Ersoy, Anadolu Ajansı (AA) Editör Masası'nda, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu, soruları yanıtladı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı 9 ilde 32 arazi ve taşınmazı tahsise çıkardı!

Tahsise çıkarılan yerler arasında Bodrum’da yer alan büyük bölümü orman alanı olan 40 bin dönümlük İçmeler ile Yalıçiftlik’teki alanlar ve yanında Antalya’da otel personeline lojman yapımını öngören 5 tahsis de bulunuyor.

Hazine mülkiyetindeki 32 konaklama tesisi yerli ve yabancı girişimcilere tahsis ediliyor! Resmi Gazete'de yayımlandı! 

Kültür ve Turizm Bakanlığınca pek çok farklı ilde yer alan 32 konaklama tesisi yerli ve yabancı girişimcilere tahsis edilecek. İşte konu ile ilgili detaylar...

Emekli ikramiyelerinde son dakika! SSK, Bağkur, 4A, 4B, 4C tahsis numarasına göre ikramiyeler ne zaman yatacak? 

Milyonlarca kişinin gündeminde yer alan emekli ikramiyelerindeki son dakika gelişmeleri pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Peki SSK, Bağkur, 4A, 4B, 4C tahsis numarasına göre ikramiyeler ne zaman yatacak? 

Tapu tahsis belgesi nedir?

Tapu tahsis belgesi, gayrimenkul alanında sıkça karşılaşılan ve bilinmesi gereken bir belgedir. Önemli bir belge olan tapu tahsis belgesi, bazı kullanım alanlarında birçok işe yarar. Peki tapu tahsis belgesi nedir, ne işe yarar ve devredilebilir mi? Tapu tahsis belgesi ile ilgili detaylar...

Medipol Üniversitesi'ne tahsis edilen alan AOÇ’ye ait çıktı!

Ankara’da Medipol Üniversitesi'ne verilen alanla ilgili detaylar belli oldu. Bilirkişi, Ankara’da Medipol Üniversitesi’ne verilen alanın Atatürk Orman Çiftliği'ne ait olduğuna karar verdi.

Fatih Belediyesi sit alanında olduğu gerekçesiyle bir eve el koydu!

Fatih Belediyesi’nin 75 yaşındaki kadın ve ailesinin oturduğu eve “taşınmazın sit alanında kalması nedeniyle tapu tahsis belgesinin geçersiz olduğu” gerekçesiyle el koydu.

Çekmeköy'de TRT’ye tahsis edilen arazi imara açıldı mı?

Çekmeköy’de orman ve askeri alan fonksiyonu bulunan TRT’ye tahsis edilmiş olan 453 dönümlük alan, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nca imara açıldı. Ormanlık arazinin 337 dönümüne “TRT Kampüsü ve Uluslararası İstanbul Film Platoları” yapılacak.

Sinop'ta tersane tahsis edilecek!

Sinop'un Gerze ilçesinde yer alan mülkiyeti Hazineye ait yaklaşık 58 bin metrekare yüzölçümlü taşınmaz, tersane, tekne imal ve çekek alanı olarak tahsis edilmesine karar verildi. 

İzmir'de 1 milyon 400 bin metrekare konut alanı için tahsis edildi!

AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "İzmir'de 1 milyon 400 bin metrekarelik alanı rezerv alanı olarak yapılacak olan konutlara tahsis ettik'' diye konuştu. 

Martı Myra Otel'in tahsis süresi 2069 yılına kadar uzatıldı!

Martı Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın Tekirova-Kemer/Antalya'da bulunan 412 parsel üzerinde yer alan Martı Myra Otel tesisimizin tahsis süresi 2069 yılına kadar uzatıldı. 

Denizli Milli Emlak'tan 13.3 milyon TL'ye satılık 78 lojman!

Denizli Milli Emlak Müdürlüğü, Denizli ili, Şirinköy mahallesinde yer alan 78 adet lojmanı 13 milyon 300 bin TL bedelle satışa çıkardı. 

Validebağ Korusu'nun Üsküdar Belediyesi'ne tahsis edilmesine tepki!

Validebağ Korusu’nun Üsküdar Belediyesine tahsis edilmesine tepki gösteren Validebağ gönüllüleri, korunun temizliği için tahsise gerek olmadığını, bunun alanı ranta açmanın ilk adımları olduğunu ifade etti...

Ensar Vakfı 5 yurdunu sağlık çalışanlarına tahsis etti!

Ensar Vakfı, İstanbul, Konya ve Rize'de yer alan 5 öğrenci yurdunu sağlık çalışanlarına tahsis etti...

Lojman tahsis alanı Haberi

Lojman tahsis alanı

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy,  Anadolu Ajansı (AA) Editör Masası'na konuk oldu. Ersoy, Anadolu Ajansı (AA) Editör Masası'nda, gündeme ilişkin açıklamalar yaptı. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre Türkiye'de yetişmiş kalifiye personelin lojman sorununun bulunduğuna değinen Ersoy, bunla ilgili de çalışma yaptıklarını, listelerin çıkarıldığını, ücretli olmak kaydıyla bölgelerde lojman tahsis arazi alanları oluşturduklarını söyledi. 

Böylelikle insan kaynaklarının bir unsuru olan eğitimi ve konaklamayı çözeceklerini belirten Ersoy, nitelikli turistin turizm bölgelerine ulaşmaları konusunda da çalışmalar yaptıklarını dile getirdi. Ulaşımın nitelikli turist açısından sorun olduğuna dikkati çeken Ersoy, şunları ifade etti:

"Antalya, Bodrum, Dalaman, İzmir gibi ağırlıklı turist alan bölgeler 'charter' ile geliyor yolcular. Burada eğer nitelikli turist istiyorsanız, 'business class'lı tarifeli seferleri başlatmanız gerekiyor. Türk Hava Yolları ile bir protokol gerçekleştirdik ekim...