30 / 04 / 2024

lojman tahsis belgesi

lojman tahsis belgesi

Kendisine konut tahsisini isteyen personel, bir örneği Kamu Konutları Yönetmeliğine ekli (EK- 5) beyanname ile bağlı bulunduğu en yakın sicil amirine lojman tahsis talebinde bulunabilir...

2023'te Tapu tahsis belgesi geçerlilik süresi ne kadar?

Durumu olmayan kişilerin kamu arazisi üzerine gecekondu inşa etmesi üzerine verilmiş hak sağlayıcı bir belgeye Tapu tahsis belgesi denir. Peki, 2023'te Tapu tahsis belgesi geçerlilik süresi ne kadar? İşte detaylar..

Tapu tahsis belgeleri tapu senedine nasıl dönüştürülür?

Tapu tahsis belgesi; imar planı yapılacak kamu arazisi üzerinde gecekondu sahibi olan şahıslara verilir. Peki, Tapu tahsis belgeleri tapu senedine nasıl dönüştürülür? İşte detaylar..

Tapu tahsis belgesi nedir?

Tapu tahsis belgesi, gayrimenkul alanında sıkça karşılaşılan ve bilinmesi gereken bir belgedir. Önemli bir belge olan tapu tahsis belgesi, bazı kullanım alanlarında birçok işe yarar. Peki tapu tahsis belgesi nedir, ne işe yarar ve devredilebilir mi? Tapu tahsis belgesi ile ilgili detaylar...

Kirada oturan Belediye Başkanı Ali Aykurt, lojmanını üretici kadınlara tahsis etti!

Orhaneli Belediye Başkanı Ali Aykurt, 31 Mart 2019'da göreve seçildikten sonra kirada oturmaya devam etmişti. Aykurt, şimdi lojmanını üretici kadınlara tahsis etti...

Lojmanın kiraya verilmesi hakkaniyete aykırı!

KDK, kurum lojmanını üçüncü kişilere kiraya veren TCDD'yi haksız bularak lojmanların personele tahsis edilmesine yönelik tavsiye kararı verdi...

Lojman tahsis alanları oluşturuluyor!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy,  Anadolu Ajansı (AA) Editör Masası'na konuk oldu. Ersoy, Anadolu Ajansı (AA) Editör Masası'nda, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu, soruları yanıtladı.

Tapu tahsis belgesi olanlar imar barışına başvurabilir mi?

İmar mevzuatına aykırı, 31 Aralık 2017 tarihinden önce yapılmış yapılar için imar barışına başvurulabiliyor. Peki, tapu tahsis belgesi olanlar imar barışına başvurabilir mi?

Pendik'teki tapu sorunu meclis gündeminde!

İstanbul'un Pendik ilçesinde yaşanan tapu tahsis belgesi sorunları meclis gündemine taşındı. CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, konuya ilişkin 7 sorusuna yanıt aradı..

Tapu tahsis belgesi ile kentsel dönüşümden yararlanılır mı?

Tapu tahsis belgesi, imara aykırı yapılara 2981 sayılı yasa gereğince bazı yükümlülüklerin yerine getirilmesi şartıyla verilen kullanma izni oluyor. Peki, tapu tahsis belgesi ile kentsel dönüşümden yararlanılır mı?

Erol İşbilen'e tahsis edilen lojmanda akraba yapılanması ortaya çıktı!

Muratpaşa Belediyesi'nde akraba yapılanmasının ortaya çıkmasının ardından şimdi de Başkan Yardımcısı İşbilen'in kendisine tahsis edilen lojmanı oğluna verdiği ortaya çıktı.

Lojman yönetimi nasıl olur?

Kamu memurlarına tahsis edilen lojmanların yönetimi Maliye Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğünde oluyor. Peki, lojman yönetimi nasıl olur? Lojman yönetimi nasıl yapılır?

2016 yılı lojman kira artışı!

Devlet memurları, kendilerine tahsis edilen kamu konutlarında belli bir kira bedeli karşılığında oturabiliyor. Peki, 2016 yılında lojman kiraları ne kadar arttı? İşte 2016 yılı lojman kira artışı oranları..

Lojman kira zammı 2016!

Kamu konutları olarak da bilinen lojman evleri, kamu memurlarına cüzi bir kira bedeli karşılında tahsis ediliyor. Lojman kira bedellerinde senelik olarak zamlar uygulanıyor. İşte lojman kira zammı 2016..

lojman tahsis belgesi Haberi

lojman tahsis belgesi

Lojman tahsis talebi!

2946 sayılı Kamu Konutları Kanununun 2 nci maddesinde belirtilen kurum personeline kamu konutlarının tahsis şekli, oturma süresi, kira, bakım, onarım ve yönetimine ait usül, esas ve şartlar ile uygulamaya dair diğer hususları belirlenen Kamu Konutları Yönetmeliği hükümlerine göre konutlarda oturanların yanlarında yalnız kendisinin veya eşinin usül ve füruu ile üçüncü dereceye (üçüncü derece dahil) kadar hısımları veya gelenek, görenek ve ahlak kuralları gereği, korumak ve bakmakla yükümlü bulundukları, kimseler oturabiliyor. Peki lojman evleri nasıl tahsis ediliyor?


Konut tahsis talebi..

Kendisine konut tahsisini isteyen personel, bir örneği Yönetmeliğe ekli (EK-5) beyanname ile bağlı bulunduğu en yakın sicil amirine başvurur. Amir tarafından beyanname tetkik edilerek, konut tahsis komisyonlarına sunulmak üzere, konut tahsis işlemlerini yürütmekle görevlendirilen birime gönderilmesi sağlanır. 


(Ek cümle: 1/5/2002-2002/4133 K.)...