21 / 12 / 2024

lojmanlarda kimler oturur

lojmanlarda kimler oturur

Özel, görev ve hizmet tahsisli konutlarda tahsise esas olan görev veya hizmetin devamı süresince oturabilme hakkına sahip. Sıra tahsisli konutlarda ise oturma süresi beş yıl olarak belirleniyor. Peki lojmanda kimler oturabilir?

İmar barışından kimler faydalanamaz?

31 Aralık 2017 tarihinden önce yapılmış yapılar için imar barışına başvurulabiliyor. Peki, imar barışından kimler faydalanamaz?

İmar barışına kimler başvurabilir?

31 Aralık 2017 tarihinden önce mevzuata aykırı yapılmış yapılara yapı kayıt belgesi alınabiliyor. Peki, imar barışına kimler başvurabilir?

İmar barışı için kimler ne kadar ödeyecek?

31 Aralık 2017'den önce yapılmış yapılar için yapı kayıt belgesi başvuruları yarın itibari ile başlıyor. Başvurular 31 Ekim'e kadar, ödemeler ise 31 Aralık'a kadar yapılabilecek. Peki, imar barışı için kimler ne kadar ödeyecek?

Konutta yüzde 20 indirim kampanyasından kimler yararlanabilir?

Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER), İstanbul İnşaatçılar Derneği (İNDER) ve Konut Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneği'nin (KONUTDER) konutta yüzde 20 indirim kampanyası başlattı. Peki, konutta yüzde 20 indirim kampanyasından kimler yararlanabilir?

Emlak vergisini kimler ödeyecek? Kimler ödemeyecek?

1. taksit ödemeleri Mart ayında başlayan emlak vergisi için ödemeler 31 Mayıs 2018 tarihine kadar devam ediyor. Peki, emlak vergisini kimler ödeyecek? Kimler ödemeyecek?

Kimler iş yeri kira gelir vergisi ödeyecek? 

Kira gelir vergisi ödemeleri için her sene istisna sınırı belirleniyor. Bu sınırın üstündekiler vergi mükellefi oluyor. Peki kimler işyeri kira gelir vergisi ödeyecek? diyorsanız işte yanıtı..

Kimler konut kira gelir vergisi ödeyecek?

Konut kiralamalarında elde edilen gelirin istisna sınırından yüksek olması halinde mülk sahiplerinin beyanname verilmesi gerekiyor, bu sınırın altındaki gelirler için beyanname verilmiyor. Peki, kimler konut kira gelir vergisi ödeyecek?

Bu yıl çevre temizlik vergisini kimler ödeyecek?

Konut ve işyeri için ödenen vergiler arasında olan çevre temizlik vergisi için 1. taksit dönemi Mart ayı itibari ile başladı. Peki Bu yıl çevre temizlik vergisini kimler ödeyecek? diyorsanız işte yanıtı...

Bu yıl sıfır oranlı emlak vergisinden kimler yararlanacak?

1319 sayılı Emlak Vergisi Kanunu gereğince her yıl ödenmesi gereken emlak vergisinde sıfır oranlı emlak vergisi muafiyeti de bulunuyor. Peki Sıfır oranlı emlak vergisi nedir? Kimler yararlanır? diyorsanız işte yanıtı...

Kimler kira beyannamesi vermez 2018?

Kira geliri elde edenlerin mükellef olduğu gelir vergisi için beyanname dönemi başladı. Peki, kimler kira beyannamesi vermez 2018? Kimler kira beyannamesi verir 2018?

Emlak vergisinden kimler muaf 2018?

Emlak vergisi, 1319 sayılı Kanun gereğince ödeniyor. Vergide bazı muafiyetlikler bulunuyor. Peki, emlak vergisinden kimler muaf 2018?

Kimler kira gelir vergisi verir 2018?

Gayrimenkulünü iş yeri yada mesken olarak kiraya veren kişiler, iş yeri veya mesken istisna sınırlarını aşıyorsa beyanname vererek vergilerini vermek zorunda. Peki Kira geliri nedir, kimler kira gelir vergisi verir, kimler kira gelir vergisi vermez?

2018'de kimler emlak vergisi ödemeyecek?

Taşınmaz mal sahipleri tarafından ödenen emlak vergisinden bazı kişiler muaf tutuluyor. Ancak muafiyet için kişilerin bazı şartları taşıması gerekiyor. Peki 2018'de kimler emlak vergisi ödemeyecek? İşte muaf olanlar...

lojmanlarda kimler oturur Haberi

lojmanlarda kimler oturur

Lojmanda kimler oturabilir?

Kamu Konutları Kanununda lojmanlarda kimlerin oturabileceği ile ilgili hükümlere yer veriliyor. Kanuna göre özel, görev ve hizmet tahsisli konutlarda tahsise esas olan görev veya hizmetin devamı süresince oturabilme hakkına sahip.


Sıra tahsisli konutlarda ise oturma süresi beş yıl olarak belirleniyor. Ancak; bu sürenin tamamlanmasından sonra konuttan yararlanacak başka birinin olmaması halinde, belli bir süre verilmeksizin ve şartlı olarak oturmaya devam edilmesine izin verilebiliyor. Peki lojmanda kimler kalır?


Lojmanda kimler oturur?

a) Genel bütçeye giren daireler, katma bütçeli kurumlar, il özel idareleri, belediyeler, il özel idareleri ve belediyelerin kurdukları birlikler ile bunlara bağlı döner sermayeli kuruluşlar,


b) İktisadi devlet teşekkülleri, kamu iktisadi kuruluşları, sermayesinin tamamı, bu kamu teşebbüslerine ait müesseseler, sermayesinin yüzde ellisinden fazlası iktisadi devlet teşekkülleri ve kamu iktisadi kuruluşlarına ait...