04 / 05 / 2024

lokomotif sektörler arasında inşaat sektörü var mı

lokomotif sektörler arasında inşaat sektörü var mı

Darende Belediye Başkanı Dr. Süleyman Eser, ilçede müteahhitlik yapan firmaların sahipleriyle bir araya geldi. Eser, inşaat sektörünün lokomotif sektörler arasında yer aldığını belirtti.

En çok iş ilanı veren sektörler belli oldu! Yapı sektöründe başı mimarlık, inşaat ve şantiye çekti!

2024 yılının ilk çeyreğinde pek çok sektörde iş ilanlarında artış görüldü. En fazla iş ilanı yayınlanan sektörler tek tek açıklanırken, yapı sektöründe başı mimarlık, inşaat ve şantiye çekti...

Borsa neden düşüyor? En çok hangi sektörler düştü!

Yerel seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından Borsa İstanbul, ilk gününde günün ilk yarısında geriledi. Çimento ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı hisseleri yatırımcısına kaybettirdi. Peki borsa neden düşüyor? En çok hangi sektörler düştü!

İnşaat ustası maaşları 100 bin TL'yi buldu, vatandaşlardan yorumlar gecikmedi!

Türkiye genelinde ara eleman sıkıntısı yaşayan sektörler arasında inşaat sektörü de bulunuyor. Paylaşılan detaylara göre inşaat ustası maaşları 100 bin TL'yi bulurken, vatandaşlardan da yaşanan duruma adeta yorum yağdı. İşte o yorumlar...

Bu iki ilde konut satışlarında sert düşüş! Almak isteyen alamadı, satmak isteyen de satamadı!

Ekonomide yaşanan sorunların en olumsuz etkilediği sektörler arasında yer alan inşaat sektöründe sular durulmuyor. Aktarılan detaylara göre bu iki ilde konut satışlarında sert düşüş görüldü.

Türkiye’de inşaat sektörünün geleceğini şekillendirecek yeni 6 trend!

Türkiye'de en önemli sektörler arasında ilk sıralarda yer alan İnşaat sektörünün geleceğini şekillendirecek 6 trend Vuralsoy Mühendislik tarafından yayımlandı.

Döner sermaye ücreti nedir?

Döner sermaye ücreti, sıkça duyulan ekonomi alanındaki terimlerden biridir. Bu terim, özellikle de sektörler arasında sıklıkla kullanılır. Peki döner sermaye ücreti nedir, ne anlama gelir ve hangi işlemleri kapsar? İşte döner sermaye ücreti ile ilgili önemli bilgiler...

Dev bankanın genel müdüründen çarpıcı açıklama: Bankacılık artık en karlı 10 sektör arasında değil!

Türkiye’nin en büyük özel bankaları arasında yer alan Garanti BBVA Genel Müdürü Recep Baştuğ, sermaye karlılığı bakımından bankacılık sektörünün artık karlı 10 sektör arasında bulunmadığını söyledi.

İnşaatta şok eden rakam! Tam 35 milyar dolar olarak açıklandı

Türkiye'nin öne çıktığı sektörler arasında yer alan inşaat sektörü hakkında dikkat çeken bir rakam verildi. Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (Türkiye İMSAD) Başkanı Tayfun Küçükoğlu, inşaat malzemelerinde 2022 ihracatının 35 milyar dolara ulaşmasını beklediklerini söyledi.

Benzine bu gece 68 ile 72 kuruş arasında zam geliyor! Shell, Opet, Total, BP, PO 31 Ekim 2022 fiyat listesi

Sektör kaynaklarının aktardığına göre, benzine bu geceden itibaren 68 ile 72 kuruş arasında zam gelmesi bekleniyor. İşte Opet, BP, Total, Petrol Ofisi, Shell 31 Ekim 2022 fiyat listesi....

Çelik ihracatı Eylül'de zirve yaptı!

Türkiye’nin toplam ihracatı eylül ayında yıllık bazda yüzde 30 artışla 20,8 milyar dolara yükseldi. Çelik sektörü, 2,6 milyar dolarlık ihracatla sektörler arasında ilk kez zirvede yer aldı.

2021'in AVM karnesi: Yatırımlar hız kesmiyor!

Kovid-19 salgınından en çok etkilenen sektörler arasında bulunan alışveriş merkezlerinde yeni yatırımlar hız kesmiyor. Peki yeni AVM projeleri neler? İşte ayrıntılar...

Pandemi Türk markaların mağazalaşma atağını kesemedi!

Tüm dünyayı derinden etkileyen pandemiden en çok zarar gören sektörler arasında yer alan perakendede yatırımlar hız kesmedi...

Suudilere konut satışı Ekim ve Aralık arasında yüzde 64 azaldı!

Suudi yönetimi, Türk boykotunu sürdürüyor. Boykot, gayrimenkul sektörünü de etkiledi. Suudilere konut satışı Ekim ve Aralık arasında yüzde 64 azaldı...

lokomotif sektörler arasında inşaat sektörü var mı Haberi

lokomotif sektörler arasında inşaat sektörü var mı

Darende Belediye Başkanı Dr. Süleyman Eser, ilçede müteahhitlik yapan firmaların sahipleriyle bir araya geldi. İnşaatın lokomotif sektörler arasında yer aldığını belirten Eser, 18 imar uygulamasında sorun olmayan yerlerdeki bina yapımlarının ruhsatlarını hızlı bir şekilde vererek, konut üretimine destek olduklarını söyledi. 


Mahkeme kararıyla imar uygulaması bozulan yerlerin dışında ruhsat vermeye devam ettiklerini dile getiren Darende Belediye Başkanı Dr. Süleyman Eser, "İnşaat yapmak serbest, müracaatlarınızı yapabilirsiniz. 


Zaten 18 imar uygulaması bozulan yerlerde teknik düzenleme çalışmasını yeniden başlattık. En kısa zamanda orada da bu işler düzelecek inşaat ruhsatlarımızı hiç aksatmadan vereceğiz" dedi.

Eser, kamuoyunda dillendirilen 'Belediyenin inşaatlara ruhsat vermediği' bilgisinin gerçeği yansıtmadığını, sadece hukuki sürecin devam ettiği alanlarda bina yapımına izin veremediklerini, diğer alanlarda yapımı devam eden binaların da bu tezle çeliştiğini söyledi. 


Müteahhitlere yardımcı olarak...