10 / 05 / 2024

londra konut krizi

londra konut krizi

Zac Goldsmith, "Bunun hakkını verebilmek için yorulmadan çalışacağım. Ulaşım ağımızda rekor bir yatırım gördük. Bu yatırımı devam ettirmemiz gerekli. Ancak Londra'nın karşılaştığı en büyük zorluk, konut krizi. " dedi.

Konut krizi siyasi mesele oldu: Emlak fiyatları yüzde 47 arttı, gençlerin aile evinden ayrılma yaşı yükseldi!

Avrupa'da uzun yıllardır artan konut krizi artık siyasi bir mesele oldu. Yapılan araştırmalara göre gençlerin aile evinden ayrılma yaşı da arttı. Bazı ülkelerdeki çiftler, ayrılsalar da birlikte oturmak zorunda kalıyor. The Guardian, AB ülkelerindeki krizin etkilerini açıkladı.

Avrupa'daki konut krizi Z kuşağını endişelendiriyor! Ev fiyatları yüzde 47 kiralar yüzde 18 arttı!

Avrupa'da yaşanan konut krizi Yunanistan'dan Almanya'ya, Hollanda'dan Portekiz'e, Fransa’dan Britanya'ya kadar ciddi bir şekilde hissediliyor. Konut fiyatları ve kiralar yükselirken, yaşanan durum da Z kuşağını endişelendiriyor.

Birleşmiş Milletler'den Avrupa Birliği’ne uyarı: Konut krizini çözün veya aşırı sağa teslim olun!

Avrupa genelinde yaşanan konut krizi gündemden düşmezken, Birleşmiş Milletler’in konut haklarıyla ilgilenen özel raportörü, kıta genelinde yaşanan konut krizi ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. İşte o açıklamalar...

Konut krizinde son nokta: Salonuna kurduğu çadırları kiralamaya başladı! İstediği rakam dudak uçuklattı

​​​​​​​Konut ve barında krizi tüm dünyada giderek artıyor. Salonunda kurduğu çadırları kiralamaya başlayan ev sahibi sosyal medyada gündem oldu. Çadırlar için istediği kira ise adeta dudak uçuklattı.

Gürsel Tekin: Konut krizi sadece bir ekonomik sorun değil, aynı zamanda halkın temel haklarına yapılmış bir saldırı!

CHP'li Gürsel Tekin yaptığı açıklamada yaşanan konut krizinin yalnızca ranta dayalı politikaların sonucu değil, aynı zamanda insanların ev sahibi olma hayallerini çalan bir adaletsizlik öyküsü olduğunu söyledi.

Konut krizi kapıda mı? 

Konut sektörü son günlerin en çok konuşulan konuları arasında yer alırken, Doç.Dr. Soner Gökten yaptığı paylaşımda Türkiye'nin müthiş bir servet transferi yaşadığını ve takiben müthiş bir konut krizi yaşayacağını söyledi. 

Deprem sonrası konut krizi devam ediyor! Kiralar ikiye katlandı!

Depremin etkilediği iller arasında yer alan Malatya'da konut krizi devam ediyor. Yüksek kiralar vatandaşı zor durumda bırakırken kira bedelleri 10 bin liraya kadar yükseldi.

ATEM Başkanı'ndan konut krizi için net açıklama: Sorunlarımızı çözecek yer TBMM!

Ankara Tüm Emlakçılar Esnaf Odası (ATEM) Başkanı Hakan Akçam, konut krizinin aşılmasına yönelik; “TBMM çatısı altında konutla ilgili olan sorunların da görüşülmesini teklif ediyoruz” dedi.

Şehir Plancısı Dr. Buğra Gökce: Konut piyasasının dengesi için yabancılara konut satışının askıya alınması gerek!

Türkiye genelinde yaşanan konut krizi için çözüm önerileri peş peşe sıralanıyor. Şehir Plancısı Dr. Buğra Gökce de yabancıya konut satışının kısıtlanmasıyla konut sorununun çözüleceğini söyledi. İşte o açıklama... 

Konut satışları düşse de talep devam ediyor!

Türkiye'de ciddi bir barınma krizi yaşanırken son zamanlarda sık sık gündeme gelen maliyet artışları ve kredi faiz oranlarının yükselmesiyle ipotekli konut satışları yüzde 49 geriledi. 

Konut krizini TOKİ çözebilir: Konut sayısı sınırlanmadan üretim olmalı! 

Hem satılık hem kiralık konut fiyatlarında yaşanan artışlar, konut krizini derinleştirdi. Peki konut krizi nasıl aşılabilir, TOKİ ne yapabilir? İşte ayrıntılar...

Konut fiyatları arttı, Türk yatırımcılar rotayı Dubai, Almanya ve Londra'ya çevirdi!

Türkiye'de konut fiyatlarının artması vatandaşların Londra, Dubai, Almanya'ya yatırım yapmaya itti. 2023'te toplamda 120 bin Türk yurt dışından konut aldı. 

Türkiye'de konut fiyatları 9 yılda yüzde 134 arttı! İstanbul'daki bir dairenin fiyatı Paris ve Londra'yla yarışıyor! 

Türkiye'deki konut fiyatlarının 2015 yılından bu yana kademeli şekilde yükseldiği, 9 yıllık artışın yüzde 134 olduğu belirtildi. Megakent İstanbul'daki bir evin fiyatı, Paris ve Londra'yla yarışıyor. İşte konut sektöründeki son durum...

londra konut krizi Haberi

londra konut krizi

İngiltere'de iktidardaki Muhafazakar Parti'nin Mayıs 2016'da yapılacak Londra Belediye Başkanlığı seçiminde adayının Zac Goldsmith olduğu açıklandı.


İngiltere Başbakanı David Cameron'ın liderliğindeki partiden yapılan açıklamada, 5 Mayıs 2016'da düzenlenecek Londra Belediye Başkanlığı seçimi için yarışacak adayların belirlendiği ve parti üyeleri arasında yapılan oylamada, oyların yüzde 70,6'sını alan ismin 40 yaşındaki Zac Goldsmith olduğu duyuruldu.


Oylama sonucunun açıklanmasının ardından değerlendirmede bulunan Londra'nın güneybatısındaki Richmond Park ve North Kingston bölgesinin Muhafazakar milletvekili Goldsmith, seçilmesinden dolayı onur duyduğunu belirterek, "Bunun hakkını verebilmek için yorulmadan çalışacağım. Ulaşım ağımızda rekor bir yatırım gördük. Bu yatırımı devam ettirmemiz gerekli. Ancak Londra'nın karşılaştığı en büyük zorluk, konut krizi. Yaşam çevremiz de büyüyen bir baskıyla karşı karşıya. Çevremizi korumamız, zenginleştirmemiz, soluduğumuz havayı radikal bir şekilde iyileştirmek için yeşil alanlara erişimimizi...