03 / 10 / 2024

londra konut krizi

londra konut krizi

Zac Goldsmith, "Bunun hakkını verebilmek için yorulmadan çalışacağım. Ulaşım ağımızda rekor bir yatırım gördük. Bu yatırımı devam ettirmemiz gerekli. Ancak Londra'nın karşılaştığı en büyük zorluk, konut krizi. " dedi.

15 gün içinde 20 bin TL’lik kira 15 bine indi! Peki 15 günde ne değişti?

Konut krizi büyürken kiralık konutlarda da fiyatlar astronomik rakamlara ulaştı. Yalova’da bir ev sahibinin 15 gün içinde istediği kirayı 20 bin TL’den 15 bin TL’ye indirmesi ise dikkat çekti. 15 gün içinde 5 bin TL’lik indirim farklı yorumlara neden oldu.

Yatırımcıya zorluk çıkarılırsa kira sorunu mega kronik hale gelecek!

Türkiye’de konut krizi büyürken yerli yatırımcılar yurt dışına yöneldi. ABD’de ikinci çeyrekte en uygun fiyatlı konutların yüzde 24,1’ini yatırımcıların aldığını belirten Yatırım Danışmanı Cihat Çiçek, Türkiye’de yatırımcılara zorluk çıkarılırsa konut sorunun mega kronik hale geleceğini söyledi.

Konut krizi derinleşiyor! İstanbul'da 750 bine yakın ev boş! Ev sahipleri evlerini artık kiraya vermek istemiyor!

Yüzde 25 kira artış uygulaması binlerce ev sahibini mağdur etti. 1 Temmuz itibariyle kirada yeni sisteme geçilse de ev sahipleri artık evlerini kiraya vermek istemiyor. İstanbul'da 750 bine yakın konutun boş olduğu ortaya çıktı.

Konutlar nasıl erişilebilir hale getirilir? Barınma krizine 4 maddede çözüm!

Michael Purton’ın ‘Küresel Konut Krizinin Kıskacındayız’ başlıklı yazısında konut krizi için çözüm önerileri yer alıyor. Peki konutlar nasıl erişilebilir hale getirilir? İşte detaylar...

Konut krizi büyüyecek! Kira sorunu gümbür gümbür geliyor! 

Ülke genelinde konut krizinin büyüyeceğini söyleyen Yatırım Danışmanı Cihat Çicek 'kira sorunu gümbür gümbür geliyor' dedi. 

Ucuz ev için çözüm açıklandı: İşte önce arsa, sonra konut sahipliği modelinin avantaj ve riskleri...

Konut krizi derinleşirken, çözüm için sektörde yeni alternatifler geliştirilmeye başlandı. Önce arsa, sonra konut sahipliği modeli gündeme gelirken, Prof. Dr. Ali Hepşen yeni modelin avantajlarını ve risklerini anlattı.

Konut krizi vatandaşı evsiz bıraktı! Yatırımcılar arsaya ve araziye mi yöneliyor? 

2024 yılının ilk yarısında, bir önceki yılın aynı dönemine göre konut satışları düştü. Konut fiyatlarının fahiş rakamlara yükselmesiyle ortaya çıkan kriz büyük ülkenin en büyük sorularından biri haline geldi. Peki, konut krizi nasıl çözülür?

Konut piyasasında acı reçete: Londra piyasası ile konut satılıyordu!

Konut fiyatlarındaki fahiş rakamlara değinen Turizimci Mert Budak, Londra piyasası ile konut satışlarının yapıldığından bahsederek konut piyasasındaki 'acı reçeteyi' açıkladı.

Konut krizi derinleşiyor! Kiralarda yüzde 25 kira sınırının kalkması emlak piyasasını nasıl etkileyecek?

Dr. Ümit Kumcuoğlu yaptığı açıklamada son günlerin en çok konuşulan konuları arasında yer alan yüzde 25 kuralının piyasada istisnai davranış yaratarak kira krizini derinleştirdiğini dile getirdi.

İspanya'da konut krizi büyüyor: Yüzde 42 artan oda kiraları 500 avroya kadar çıktı!

Yaşanan konut kriziyle gündeme gelen İspanya'da konut kiraları resmen astronomik rakamlara çıktı. Ülkede son 5 senede yüzde 42 oranında artış gösteren oda kiraları aylık 500 avroya kadar yükseldi.

Barcelona'da konut krizi! Turistlere ev kiralanması yasaklanacak...

İspanya'nın Barcelona kenti Belediye Başkanı Jaume Collboni, şehirde 2028 senesine kadar turistlere daire kiralamanın yasaklanacağını açıklandı. Bu kapsamda Collboni, kararı 'artan konut maliyetlerini düşürerek konut krizini' çözmek için alacaklarını vurgulandı.

Memurun ve dar gelirlinin krediyle ev alması imkansız! Konut krizi nasıl çözülür? 

Son zamanlarda fırlayan konut fiyatlar Meclis gündemine de sık sık geliyor. İYİ Parti Ankara Milletvekili Ahmet Eşref Fakıbaba, barınma krizine değindi ve çözümü paylaştı. İşte o açıklama...

Yeni düzenlemeler satılık ve kiralık ev fiyatlarını yaz sonunda uçuracak! Yeni konut krizi kapıda!

Satılık ve kiralık ev fiyatları ile ilgili bir son dakika uyarısı yapıldı ve fiyatların uçacağı, yeni konut krizinin de kapıda olduğu belirtildi. İşte sektör temsilcilerinin o açıklamaları...

londra konut krizi Haberi

londra konut krizi

İngiltere'de iktidardaki Muhafazakar Parti'nin Mayıs 2016'da yapılacak Londra Belediye Başkanlığı seçiminde adayının Zac Goldsmith olduğu açıklandı.


İngiltere Başbakanı David Cameron'ın liderliğindeki partiden yapılan açıklamada, 5 Mayıs 2016'da düzenlenecek Londra Belediye Başkanlığı seçimi için yarışacak adayların belirlendiği ve parti üyeleri arasında yapılan oylamada, oyların yüzde 70,6'sını alan ismin 40 yaşındaki Zac Goldsmith olduğu duyuruldu.


Oylama sonucunun açıklanmasının ardından değerlendirmede bulunan Londra'nın güneybatısındaki Richmond Park ve North Kingston bölgesinin Muhafazakar milletvekili Goldsmith, seçilmesinden dolayı onur duyduğunu belirterek, "Bunun hakkını verebilmek için yorulmadan çalışacağım. Ulaşım ağımızda rekor bir yatırım gördük. Bu yatırımı devam ettirmemiz gerekli. Ancak Londra'nın karşılaştığı en büyük zorluk, konut krizi. Yaşam çevremiz de büyüyen bir baskıyla karşı karşıya. Çevremizi korumamız, zenginleştirmemiz, soluduğumuz havayı radikal bir şekilde iyileştirmek için yeşil alanlara erişimimizi...