06 / 05 / 2024

Louvre Müzesi mimarı

Louvre Müzesi mimarı

Louvre Müzesi'nin piramitini tasarlayan Çinli mimar I M Pei, 102 yaşında hayatını kaybetti. Pei'nin tasarımları, geometrik hassasiyet, yalın yüzeyler ve doğal ışık bütünleşmesi ile biliniyordu.

Edirne'de Mimar Sinan müzesi kurulacak!

Fatih Sultan Mehmet tarafından Edirne'de inşa edilen Peykler Medresesi'nde, tadilat çalışmalarının ardından "Mimar Sinan ve Eserleri Müzesi" kurulacak.

Louvre Müzesi'ndeki piramitin Çinli mimarı Pei öldü!

Louvre Müzesi'nin piramitini tasarlayan Çinli mimar I M Pei, 102 yaşında hayatını kaybetti. Pei'nin tasarımları, geometrik hassasiyet, yalın yüzeyler ve doğal ışık bütünleşmesi ile biliniyordu.

Muğla Bölge Müzesi 17 milyon TL'ye mal olacak!

Muğla Büyükşehir Belediyesinin 17 Milyon TL değerindeki yatırımının Mimarı olan ödüllü mimar Cengiz Bektaş, Bölge Müzesi hakkında bilgiler verdi.

Muğla Bölge Müzesi'nin inşaatı başladı!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Muğla Büyükşehir Belediyesi “Muğla Bölge Müzesi” projesini ödüllü Mimar Cengiz Bektaş’ın çizimiyle inşa ediyor.

Muğla Bölge Müzesi'nin inşaatı başladı!

Muğla Bölge Müzesi, ödüllü mimar Cengiz Bektaş’ın projesiyle hayata geçirilecek. 

Londra Tasarım Müzesi yeniden açılıyor!

Londra'da bulunan "Tasarım Müzesi" eski yerinden Kensington Caddesi'ndeki yeni binasına taşındı. Taşınma sebebiyle yeni binada yapılan açılışa binanın mimarı John Pawson katıldı.

Ataşehir Düştepe Oyun Müzesi'ne müftülük alanı yapılmayacak!

Diyanet İşleri Başkanlığı yetkilileri Sunay Akın’ı arayarak Ataşehir Mimar Sinan Parkı’ndaki Oyun Müzesi’nin müftülük alanı yapılmasından haberleri olmadığını belirtti.

Ataşehir Düştepe Oyun Müzesi’nin alanı müftülüğe mi tahsis edildi?

Küratörlüğünü Sunay Akın’ın yaptığı Ataşehir Mimar Sinan Parkı’ndaki Düştepe Oyun Müzesi’nin alanı sessiz sedasız ilçe müftülük alanı ilan edildi. Müzeye boşaltılması için verilen süre geçen günlerde doldu.

Hazine-i Evrâk Binası Arşiv Müzesi'ne dönüştürülecek!

İtalyan mimar Fossati tarafından 1848'de yapılan, Gülhane Parkı'nın girişindeki Alay Köşkü'nün karşısında yer alan tarihi Hazine-i Evrâk (Evrâk Hazinesi) binası Arşiv Müzesi olarak geri dönüyor.

Ataşehir'de Düştepe Oyun Müzesi açıldı!

"Türkiye'nin ilk oyun müzesi", Ataşehir'de bulunan Mimar Sinan Parkı'nda açıldı. Düştepe Oyun Müzesi ve Oyun Bahçesi'nin düzenleyicisi Sunay Akın, dünyada bu konseptte çocuğa ayrılan başka bir müze olmadığını belirtti.

İstanbul Arkeoloji Müzesi yenileniyor!

İstanbul Arkeoloji Müzesi, dünyaca ünlü müze mimarı Boris Micka tarafından yeniden tasarlandı. Ne yapılacağına yıllardır karar verilemeyen Darphane-i Amire binaları da müzeye dahil edildi...

İstanbul Resim ve Heykel Müzesi'nin yeni binasındaki ilk sergi bugün açılıyor!

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesine bağlı olan İstanbul Resim ve Heykel Müzesi'nin Karaköy'deki yeni binasında ilk geçici sergi bugün açılıyor. Tasarımı mimar Emre Arolat tarafından gerçekleştirildi.

Koç Çağdaş Sanat Müzesi'nin mimarı Grimshaw mimarlık oldu!

Art Daily'de yer alan bir habere göre Vehbi Koç Vakfı'nın, İstanbul'da kuracağı çağdaş sanat müzesi Koç Contemporary'nin tasarımı için açtığı proje yarışmasını, Grimshaw mimarlık firması kazandı...

Louvre Müzesi mimarı Haberi

Louvre Müzesi mimarı

Fransa'nın başkenti Paris'in simgelerinden Louvre Müzesi'nin piramitini tasarlayan Çinli mimar I M Pei, 102 yaşında hayatını kaybetti.

Dünya üzerinde pek çok ikonik yapıya imza atan Pei'nin tasarımları, geometrik hassasiyet, yalın yüzeyler ve doğal ışık bütünleşmesi ile biliniyordu.

BBC'de yer alan habere göre; Yaşlılığında da üretken olmayı sürdüren Çinli mimar, Katar'ın başkenti Doha'da bulunan İslam Sanatları Müzesi'ni 80'li yaşlarında tasarladı.

1917 yılında Guangzhou'da doğan Ieoh Ming Pei, 18 yaşında Amerika Birleşik Devletleri'ne taşındı.

Pei, Amerika'nın önemli üniversiteleri olan MIT ve Harvard'da eğitim gördü.