16 / 05 / 2024

lüks otellerin sayısındaki artış

lüks otellerin sayısındaki artış

Misafirlerini rahat ettirmek için her türlü imkanı sunan lüks otellerin sayısı, yüzde 10'luk artışla 413'e yükseldi. 5 yıldızlı otellerin en fazla olduğu iller sıralamasında, Antalya ilk sırada geldi...

Biten konut sayısında 13 yıl önceye dönüldü: 2023'te 533 bin konuta kullanım izni verildi!

TÜİK tarafından açıklanan rakamlara göre, 2023'te kullanım izni verilen konut sayısı 533 bin olarak gerçekleşti. Bu sayı, 2010 yılındaki 430 binden sonra en düşük seviye oldu. İşte konut piyasasındaki son durum...

TÜİK açıkladı! Ücretli çalışan sayısı 3 ay içinde 367 bin 305 kişi azaldı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan veriler kapsamında, Türkiye'deki ücretli çalışan sayısı eylül ayından bu zamana kadar 367 bin 305 kişi azaldığı açıklandı. Buna göre, üç ayda çalışan sayısındaki düşüş yüzde 2,4 olarak gerçekleşti.

Lüks otellerde otopark ücretinde rekor fiyat! Saat ve vale hizmeti 750 lira!

İstanbul’da bulunan lüks otellerin otopark ücretlerinde saat ve vale hizmetine göre fiyatların 750 TL’yi bulduğu belirtildi. 

Konut sektörü durgunlaştı! İstanbul, Ankara ve İzmir'de hem ilan hem satılan konut sayısı düştü! 

Konut sektöründeki canlılık göstergesi olarak takip edilen satılan konutların satılık ilan sayısına oranı İstanbul, Ankara ve İzmir başta olmak üzere ülke genelinde düşüşe geçti.

Almanya'da evsizlerin sayısı yüzde 58 arttı!

Alman Evsizlere Yardım Federal Çalışma Grubu (BAG) tarafından açıklanan resmi verilere göre Almanya'da 2022 yılında evsizlerin sayısı yüzde 58 artış gösterdi. Ayrıca BAG'a göre bunun sebebi Ukrayna'dan gelen çok sayıda sığınmacının evsiz olması ve enflasyon...

Borsada yeni rekor! Yatırımcı sayısı 7 milyonu geçti!

Borsa İstanbul’da yatırımcı sayısındaki hızlı yükseliş sürüyor. Merkezi Kayıt Kuruluşu (MKK)  tarafından paylaşılan verilere göre, pay piyasalarındaki bakiyeli yatırımcı sayısı da 7 milyon 140 bin 215 kişiye ulaşarak rekor kırdı.

Borsada rekor üstüne rekor! Yatırımcı sayısı bir ayda 657 bin kişi arttı!

Borsa İstanbul'da rekor rallisi sürerken yatırımcı akını da devam ediyor. Merkezi Kayıt Kuruluşu'ndan edinilen bilgilere göre borsada yatırımcı sayısı 6 milyon 257 bin 415 kişi ile rekor tazeledi. Buna göre, 2 haftada yatırımcı sayısındaki artış 627 bin olurken, 30 günlük artış 1 milyon 158 bin oldu

Milyoner sayısı dört ayda 132 bin arttı! Milyoner sayısı neden yükseliyor? 

Bankalardaki 1 milyon Türk Lirası ve üzerindeki mevduat hesapları ilk dört ayda 132 bin 683 arttı ve 982 bin 573’e yükseldi. Peki milyoner sayısındaki artışın sebebi ne? 

Turist sayısında pandemi öncesi seviyeyi yakaladık!

Kültür ve Turizm Bakanlığı Türkiye’ye 2023 yılının ilk 4 ayında toplam 11 milyon 93 bin 247 ziyaretçinin geldiğini açıkladı. Yabancı turist sayısındaki yüzde 29’luk artışla 2019 yılı Nisan ayı verileri aşılmış oldu.

EYT Bağ- Kur primi 7200 güne düşecek mi? Bağ-Kur prim gün sayısı düştü mü?

EYT Bağ-Kur prim gün sayısındaki son durum pek çok vatandaşın gündeminde yer alıyor. Bağ-Kur’dan emekli olan kişilerin 9 bin gün prim ödeyerek emekli olabileceği açıklanmıştı. Peki EYT Bağ- Kur primde son durum ne?

Lüks iftar menüsü isteyenler bu Ramazan 13 bin lirayı gözden çıkaracak

Ramazan ayı başlamadan fırlayan gıda fiyatları dar gelirlinin sofrasını daha da fakirleştirirken,  zengin bir iftar menüsü ile orucunu açmak isteyenlerin de  neredeyse 2 asgari ücreti gözden çıkarması gerekecek. Peki lüks iftar menülerinde neler var?

Mercedes'in lüks modeli Maybach S-Serisi'nin fiyatını duyunca inanamayacaksınız! İşte 9 Şubat 2023 fiyat listesi

Mercedes'in lüks modeli Maybach S-Serisi'nin Şubat ayı fiyat listesi açıklandı. Modern lüks ve birinci sınıf konfor vadeden S-Serisi'nin fiyatı dudak uçuklattı. Mercedes-Maybach S-Serisi'nin 9 Şubat 2023 fiyat listesi...

O rakamlar açıklandı! Yapı ruhsatı verilen bina ve daire sayısındaki düşüş şok etti!

Bu yılın ilk çeyreğinde geçen senenin aynı dönemine göre yapı ruhsatı verilen daire sayısı yüzde 27,9, bina sayısı yüzde 22,5 oranında azalış gösterdi.

lüks otellerin sayısındaki artış Haberi

lüks otellerin sayısındaki artış


Son bir yılda, konaklama tesisleri içinde arzı en fazla artan, 5 yıldızlı oteller oldu. Misafirlerini rahat ettirmek için her türlü imkanı sunan 5 yıldızlı otellerin sayısı yüzde 10 arttı. Geçen yıl 375 olan otel sayısı 413'e yükseldi. 


Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) tarafından hazırlanan 2013 Turizm Raporu'ndan, AA muhabirinin derlediği bilgiye göre, yılın ilk yarısında, Kültür ve Turizm Bakanlığından belgeli tesis ve işletme sayısı 3 bin 800'ü aştı. Bu rakamın, 2 bin 885'ini konaklama tesisleri oluşturdu.


Artışlar arasında en çok dikkati çeken ise turizm rakamları ve gelirlerinin büyümesine paralel çoğalan 5 yıldızlı otel sayısı oldu.


2013'ün 6 aylık döneminde, 4 yıldızlı otellerin sayısı 578'den 602'ye, 3 yıldızlı otellerin sayısı ise 719'dan 747'ye çıktı. 


-2 ve 1 yıldızlı otele talep düştü


Son yıllarda yatırımları hızlanan butik...