01 / 05 / 2024

Lüks semtlerde tercih edilen konut tipleri

Lüks semtlerde tercih edilen konut tipleri

Metrekare satış fiyatı 8.500 ile 20 bin Türk Lirası arasında değişen semtlerde 2+1 daireler minimum 110 metrekare tasarlanırken, metrekaresi 4.000 ile 6.000 Türk Lirası arasında değişiyor...

Lüks semtlerde satılık konut kalmadı!

İstanbul genelinde gayrimenkullerin satılık ve kiralık konut fiyatlarındaki artışlar özellikle lüks semtlere  yansıdı. Lüks Konut Uzmanı Sezgi Bilge yaşanan artışı değerlendirdi.

Lüks konut yatırımında ilk tercih İstanbul!

Yabancı ve yerli yatırımcı Türkiye'de konut yatırımına devam ediyor. Yatırımcılar özellikler lüks konut yatırımında İstanbul'u tercih ediyor.

Turistlerin yeni gözdesi lüks villalar!

Tatil sezonu yaklaşıyor. Koronavirüs salgını nedeniyle kalabalık otelleri tercih etmeyen turistler lüks villalar için rezervasyonlara başladı. Kişiye özel lüks villaların kiraları  günlük fiyatları 1100 lira ile 7 bin lira arasında değişiyor.

Araplar lüks villa, Ruslar sade konut tercih ediyor!

Antalya İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı Atılgan Sert, Arap ülkesi vatandaşlarının daha çok lüks yapıları, Rusların ise daha mütevazi konutları tercih ettiğini belirtti...

Seda Sayan Quasar İstanbul'da lüks daire kiraladı!

Seda Sayan, İstanbul’da birçok gayrimenkulü olmasına rağmen kiracılığı tercih etti.Sanatçı, Mecidiyeköy’deki Quasar İstanbul’da süper lüks bir daire kiraladı. 

FETÖ'nün ABD'deki elebaşları lüks evlerde yaşıyor!

FETÖ'nün ABD'deki üst düzey mensupları, lüks evlerde sefa sürüyor. 15 Temmuz darbe girişiminin ardından ABD'ye kaçan firari FETÖ'cüler, satın almak veya kiralamak için değeri bir milyon lirayı aşan evleri tercih ediyor.

Paran varsa, lüks konut alma zamanı!

İstanbul’da kentsel dönüşümün yoğun olduğu semtlerde ve lüks konut bölgelerinde konut fiyatları ve kiralar düşüşe geçti. Arz fazla talep az olunca fiyatlar yüzde 20-35 oranlarında geriledi...

Lüks yaşam isteyenler Yaşamkent'i tercih ediyor!

Karataş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Selahattin Karataş Yaşamkent'in tercih edilen bölgelerden olduğunu belirtirken,bölgenin kaliteli ve konforlu yapılarla lüks yaşam isteyenlere ev sahipliği yaptığını bildirdi.

Asortie Mobilya misafir odalarına lüksü taşıyor!

Ürettiği mobilyaları tüm dünyaya ihraç eden Asortie Mobilya Yönetim Kurulu Başkanı Murat Erat, “Türkler misafirlerinin görecekleri alanlarda lüks mobilyaları tercih ediyor” diyor.

1933 yılında lüks semtlerde ki dairelerin fiyatları düşmüş!

Akşam Gazetesi'nde yer alan habere göre İstanbul'da lüks binalar kiracı bulamıyormuş. Bunun ise iki sebebi varmış, iktisadi darlık ve çok fazla inşaatın yapılmasıymış. Kiralar en çok Maçka, Taksim ve Ayaspaşa'da düşmüş.

1932'te İstanbul'da Lüks Semtlerde Satılık Daireler!

11 Şubat 1932 Cumhuriyet Gazetesi'nde yer ilana göre bugün İstanbul'un en lüks yerleri olan Cihangir, Nşantaşı, Osmanbey, Beyoğlu, Taksim, İstiklal Caddesi, Ayazpaşa da satılık daireler ...

Deprem, lüks konutlara olan ilgiyi artırdı!

Esin Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Metin Esin, lüks konutların gerek lokasyon seçimi, gerekse üst sınıf işçilik ve malzeme kullanımı nedeniyle daha çok tercih edildiğinin altını çizdi.

Lüks semtlerde en çok 2+1 daireler tercih ediliyor!

Metrekare satış fiyatı 8.500 ile 20 bin Türk Lirası arasında değişen semtlerde 2+1 daireler minimum 110 metrekare tasarlanırken, metrekaresi 4.000 ile 6.000 Türk Lirası arasında değişiyor...

Lüks semtlerde tercih edilen konut tipleri Haberi

Lüks semtlerde tercih edilen konut tipleri

Metrekare satış fiyatı 8.500 ile 20 bin Türk Lirası arasında değişen semtlerde 2+1 daireler minimum 110 metrekare tasarlanırken, metrekaresi 4.000 ile 6.000 Türk Lirası arasında değişen semtlerde en büyük 2+1 daire 128 metrekare. 


Gelişen bölgelere yönelin 


Merkeze yaklaştıkça daireler küçülüyor inşaat sektörü bir optimizasyon probleminin çözümüdür özünde. En pahalı semtte en küçük daire mi, gelişmekte olan bir bölgede en büyük daire mi sorusuna yanıt ararken mutfak dolaplarının büyüsüne kapılıp ev satın almayın siz de denkleminizi kurun! 4.000-6000 TL/m2 Basın Ekspres Yolu, Maslak, Levent, Kâğıthane, Maltepe Ayazağa Levent'e alternatif Avrupa yakasında Basın Ekspres Yolu üzerinde devam eden projeler yılın ilk altı ayındaki satış fiyatlarıyla istanbul'un en pahalı bölgeleriyle yarışmaya başladı. 

Öte yandan Ayazağa bölgesindeki dönüşüm, Maslak ve Levent'in alternatifi olarak görülüyor. Projeler tamamlandığında...