28 / 04 / 2024

Araplar lüks villa, Ruslar sade konut tercih ediyor!

Araplar lüks villa, Ruslar sade konut tercih ediyor!

Antalya İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı Atılgan Sert, Arap ülkesi vatandaşlarının daha çok lüks yapıları, Rusların ise daha mütevazi konutları tercih ettiğini belirtti...



Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olabilme şartlarının kolaylaştırılması ve 250 bin dolar karşılığında konut yatırımı yapılması sebebiyle Antalya'da yaşamak isteyen Araplar lüks villaları, Ruslar ise sade konut projelerini seçiyor.

Antalya İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı Atılgan Sert, 2020 yılı beklentilerini açıkladı. Dünya gazetesinden Fikri Cinokur'un haberine göre, Atılgan Sert, inşaat sektörünün 2019 yılı yedinci ayında daralma geçirdiğini, ancak yılın son günlerinde toparlandığını söyleyen Atılgan Sert, "Bu sadece 2019 senesi için değil, aynı zamanda 2020 yılının durumu için de belirleyici olmuştur. Bu ivmeyi kazanmamızın en büyük nedeni ise ciddi faiz indirimleri ve konut kredileri yapılandırılmalarıdır" diye konuştu.

 

YABANCILARA KONUT SATIŞINDA ANTALYA BÜYÜK İLGİ GÖRÜYOR

Yabancılara konut satışında Antalya'nın her zaman yoğun ilgi gördüğünü vurgulayan Atılgan Sert, "Yabancıların Türkiye'de konut almalarının artışına bakıldığında bunun ilk sırasında 250 bin dolarlık yatırım karşılığında vatandaşlık ve oturma izninin alınması ciddi etkisi oldu. Ayrıca döviz kurlarındaki değişim yabancı yatırımcıların da ilgisini çekmekti" dedi.

Antalya'da geçen Ekim ayında 912, senenin 10 aylık döneminde ise 7 bin 169 konutun yabancılara satıldığını belirten Atılgan Sert, "2020 yılında sektörümüzün satış rakamlarını tutturması en büyük temennimizdir. Yabancılar daha çok Antalya'nın sahil bandında yer alan bölgelerde konut sahibi olmak istiyor. Yabancılar, Kaş Kalkan'dan, Manavgat, Alanya, Gazipaşa'ya kadar uzanan sahil bandında konut istiyor. Ruslar, Kemer bölgesinde tatil yaparken Konyaaltı'nı talep ediyor. Almanlar ise Manavgat'ı, İngilizler'de Kumluca ve Kaş'ı tercih ediyor" diye konuştu.

Yabancılara konut satışının da inşaat sektörünü hareketlendirdiğine dikkat çeken Atılgan Sert, "Bu yüzden yabancı satışlarına yönelişler ve projeler üst üste sunulmaktadır. Yerli konut sahibi olmak isteyen vatandaşlarımız ile yabancıların konut tercihleri arasında ciddi farklar var. Arap ülkeleri vatandaşları daha çok lüks yapıları, Ruslar daha mütevazi konutlarda yaşamayı tercih ediyor. Ruslara 1+1 ev satışı olurken, Araplarda villa tarzı konutlar tercih ediyor." dedi.

 

Yabancılara konut satışı 10 ayın zirvesinde!


Geri Dön