27 / 04 / 2024

Lüleburgaz Sıbyan Mektebi müzesi

Lüleburgaz Sıbyan Mektebi müzesi

Lüleburgaz Belediye Başkanı Murat Gerenli, 1570 yılında Mimar Sinan tarafından inşa edilen Sokullu Mehmet Paşa Külliyesi'nde bulunan Sıbyan Mektebi'nin tarih müze olması için öneride bulundu.

Lüleburgaz'daki Sıbyan Mektebi'nin müze olması için 3 bin imza toplandı!

Lüleburgaz'da bulunan Sıbyan Mektebi'nin müzeye dönüşmesi için 3 bin kişiden imza toplandı. 

Kırklareli Sıbyan Mektebi 'müze olsun' talebi!

Kırklareli Valisi Osman Bilgin Başkan Gerenli'nin "Müze olsun" talebiyle gündeme gelen Sıbyan Mektebi'nde incelemelerde bulundu. Vali Bilgin, Sıbyan Mektebi için vatandaşın dileklerini de alacaklarını söyledi. 

Lüleburgaz Sıbyan Mektebi'nin geleceğine vatandaşlar karar verecek!

Kırklareli Valisi Osman Bilgin, Lüleburgaz'da bulunan ve restorasyon çalışmaları devam  Sıbyan Mektebi'nin ne olacağına vatandaşların karar vereceğini dile getirdi. 

Lüleburgaz Belediyesi'nden kira müjdesi!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Lüleburgaz Belediyesi koronavirüs salgınında kısıtlanan ya da kapanan kendisine ait işyerlerinden 1-2 ay değil, salgın tamamen geçene kadar kira almama kararı aldı. 

Lüleburgaz Sıbyan Mektebi'nin tarih müzesi olması için öneri!

Lüleburgaz Belediye Başkanı Murat Gerenli, 1570 yılında Mimar Sinan tarafından inşa edilen Sokullu Mehmet Paşa Külliyesi'nde bulunan Sıbyan Mektebi'nin tarih müze olması için öneride bulundu.

Sıbyan Mektebi'nde restorasyon çalışmaları başladı!

1570'de Mimar Sinan tarafından inşa edilen Sokullu Mehmet Paşa Külliyesi'ndeki Sıbyan Mektebi restore ediliyor.

İzmir Konak açık hava müzesi açılıyor!

2 yıl su altında kalan Roma dönemine ait 1800 yıllık hamam İzmir’de inşaat çalışması sırasında bulunmuştu. Bulunan tarihi alan açık hava müzesi yapılıyor. Yapılan müzede tarihi alanda bulunan mozaiklerin üstü camla kapatılacak, izleme terasları ve yürüyüş yolları yapılacak...

Fındığın Öyküsü Müzesi açılış için gün sayıyor!

Ordu'da, kısa bir zaman içerisinde açılması hedeflenen "Fındığın Öyküsü Müzesi" Türkiye'de ilk olma özelliği taşıyor.

Lüleburgaz'da 16.7 milyon TL'ye icradan satılık fabrika ve arsası!

Lüleburgaz 1. İcra Dairesi Müdürlüğü,  Kırklareli İl, Lüleburgaz İlçe, Celaliye Köy, Burgaz Yolu Uzun Doğan Mevki, 3920 parselde kayıtlı fabrika binası ve arsasını 16 milyon 668 bin 729 TL'ye icradan satıyor...    

Sivas Şehir ve Sanayi Mektebi Müzesi Projesi için yıkımlar başladı!

Sivas Şehir ve Sanayi Mektebi Müzesi kapsamında eski yarı açık cezaevinin eklenti binalarının yıkımı başladı.

Lüleburgaz Celaliye'de 16.7 milyon TL'ye icradan satılık fabrika!

Kırklareli İl, Lüleburgaz İlçe, Celaliye Köy, Burgaz Yolu Uzun Doğan Mevki, 3920 parselde kayıtlı fabrika ve arsası, Lüleburgaz 1. İcra Dairesi Müdürlüğü tarafından 16 milyon 668 bin 729,93 TL'ye icradan satışa çıkarıldı...

Sivas Cezaevi, Sanayi Mektebi Müzesi oluyor!

Sivas’taki 117 yıllık yarı açık cezaevi binası Sanayi Mektebi Müzesi olacak. Cezaevini, Şehir ve Sanayi Mektebi Müzesi’ne dönüştürecek protokol için imzalar atıldı.

Sivas Şehir ve Sanayi Mektebi Müzesi için imzalar atıldı!

Sivas Şehir ve Sanayi Mektebi Müzesi için Valilik'te imza töreni yapıldı. Yeni projenin kentin turizm potansiyelini artırması planlanıyor.

Lüleburgaz Sıbyan Mektebi müzesi Haberi

Lüleburgaz Sıbyan Mektebi müzesi

Lüleburgaz Belediye Başkanı Murat Gerenli, 1570 yılında Mimar Sinan tarafından inşa edilen Sokullu Mehmet Paşa Külliyesi'ndeki Sıbyan Mektebi'nin tarih müzesi olması önerisinde bulundu.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Gerenli, yaptığı yazılı açıklamada, restorasyon çalışmalarının başladığı tarihi binanın, çok güzel bir tarih müzesi olabileceğinden bahsetti. 

Sıbyan Mektebi binasının, konumu ve tarihi dokusuyla önemli olduğunun altını çizen Gerenli, bu tür yapılara sahip çıkılması gerektiğinden bahsetti. 

Tarihi binanın Sokullu Mehmet Paşa Külliyesi ile bir bütün olduğundan bahseden Gerenli, şu açıklamalarda bulundu:

"Sanat tarihimiz açısından da çok önemli eserler arasında yer alan ve uluslararası yayınlanmış eserlerde yer bulan külliyemizi tanıtmak, dışarıdan gelen misafirlere, halkımıza, gençlerimize ve gelecek nesillere aktarmak boynumuzun borcudur. Bu, bizim için en önemli görevlerden biridir. Lüleburgaz Belediyesi olarak kültür envanteri çalışmaları yapıyoruz ve kültür envanteri...