15 / 05 / 2024

maaşa göre konut kredisi hesaplama

maaşa göre konut kredisi hesaplama

Kredisi başvurusu aşamasında en çok merak edilen konulardan biri de maaşın kaç katına kadar kredi alınabileceği konusudur. Talep edilen kredi türüne göre kredi vadesi, dolayısıyla ödenecek kredi taksit tutarı değişmektedir.

Gayrimenkul sektöründe faaliyet gösteren kuruluşa göre İstanbul dünyanın en iyi 19’ncu şehri!

Kentsel uzmanlık kuruluşu Resonance Consultancy’nin yaşanabilirlik, sevilebilirlik ve refah düzeyini kriter alarak gerçekleştirdiği araştırmaya göre, Londra dünyanın en iyi şehri oldu. İstanbul ise listede 19’ncu sırada yer aldı.

Nisan ayında gayrimenkul satışları Mart'a göre yüzde 29 azaldı!

Açıklanan rakamlara göre, Türkiye'de geçen ay 214 bin 947 gayrimenkul satışı gerçekleştirilirken, söz konusu bu işlemlerden 4 milyar 338 milyon 172 bin 341 Türk Lirası tapu harcı geliri elde edildi.

Emekliye çok sevindirecek kademeli zam müjdesi! Hayaller gerçek oluyor!

SSK ve Bağ-Kur emeklisi yurttaşların temmuz zammı enflasyon tahminlerine göre yüzde 21.12 olarak hesaplandı. Bu kapsamda, ortaya çıkacak orana bir refah payı eklenecek ve ek zam da maaşa göre kademeli bir şekilde uygulanacak.

Kamu işçisine müjde! Yılın son ikramiyesi o tarihte hesaplara yatacak! Maaşa göre kim ne alacak?

Kamu çalışanlarının ikramiyeleri yarın hesaplara aktarılacak. Peki, Kamu işçisine ikramiye oranı ne kadar olacak? Maaşa göre kim kaç TL alacak? İşte detaylar...

Yılbaşı öncesi hesaplara yatacak! 700 bin çalışan en az 2000 lira alacak

Milyonlarca çalışana yılbaşı öncesi ilaç gibi ödeme yapılacak. En az 2.004 TL hesaba geçecek. Ödemeler maaşa göre değişiklik gösteriyor. Merakla beklenen ödeme takvimi netleşti. Ödemelerden yaklaşık 700 bin kamu işçisi yararlanacak. İşte tüm detaylar...

Gelire göre kredi faizi konut fiyatlarını artırır mı? Uzmanlar ne diyor?

Gelire göre konut kredisi faizi uygulamasını değerlendiren gayrimenkul sektörü uzmanları, konut talebinin canlanmasının fiyatları da yukarı çekeceğini belirtti. Uzmanlara göre gelir kıstası vergi mükellefi olmayan kesime haksız kazanç sağlayacak.

Krediye dair bunları bilmiyor olabilirsiniz! Maaşın kaç katı kredi çekilir 2022?

Maaşa göre kredi nasıl çekilir, Maaşın kaç katı kredi çekilir 2022? İşte bu soruların merak edilen yanıtları!

Çalışan emekliler bu haber size! Haberi okumadan kıdem tazminatı hesabı yapmayın

Yargıtay’dan çalışan emeklilere kötü haber geldi. Yargıtay, aldığı emsal niteliğindeki kararla kıdem tazminatının hesaplanması konusunda tazminatın emeklilik tarihindeki son maaşa göre belirlenmesine karar verdi. Peki bu karar ne anlama geliyor, emekliler nasıl etkilenecek? İşte detaylar…

İşte ENAG'a göre Nisan ayında hesaplanan enflasyon oranı! Memur maaşından 2 bin 432 lira gitti

Enflasyon Araştırma Grubu'nun (ENAG) araştırmasına göre, nisan ayı enflasyonu yüzde 8,68 oldu. Yıllık enflasyon ise yüzde 156,86'ya yükseldi. Nisan ayında en fazla fiyat artışı giyim ve ayakkabı sektöründe oldu.

Goldman Sachs'a Göre Enflasyon Oranları Tırmanacak!

Goldman Sachs analistlerine göre, Türkiye'de enflasyonun yıllık bazda zirveyi göreceği tahmin ediliyor…

Konut satışları 2020'ye göre yüzde 59 arttı!

TÜİK rakamlarına göre, 2021 Kasım ayında 178.814 adet konut satışı gerçekleşti. Açıklanan rakamlara göre; bu rakam Kasım 2020'ye kıyasla yüzde 59 oranında arttı

Nevşehir Göre'de 226 konut hak sahiplerine teslim edilecek!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ),  Nevşehir Göre’de inşa ettiği konutlar için teslim tarihlerini internet sitesinden duyurdu. 

Emekliye 2.550 TL promosyon fırsatı! Hangi banka ne kadar promosyon veriyor?

Bu ay emekli olanlar ve 3 yıllık taahhüt süresi dolanlar maaşa göre en az 500, 625 ve 750 lira promosyon alacak. Kampanyalar ile koşulsuz bin 200 lira veren bankalar da var. Bu rakam 2 bin 550 liraya kadar çıkabiliyor...

maaşa göre konut kredisi hesaplama Haberi

maaşa göre konut kredisi hesaplama

BDDK tarafından yapılan düzenlemelerle kredi tipine göre vadeler sınırlandırılmıştır. Konut kredileri için en yüksek vade 30 yıl iken, ihtiyaç kredilerinde 3 yıl, taşıt kredilerinde ise 4 yıl olarak değişmektedir. Banka, kullanılacak kredi tutarına karar vermeden önce kredi kullanacak kişinin kredi sorgulamasını yapar ve daha önceden alınmış kredi tasitlerinin ödenme şeklini, kredi kartı borçlarının zamanında ödenme durumunu ve daha birçok değişkeni bir arada değerlendirir. Talep edilen kredi tutarı bankanın maaş/taksit oranını aşıyorsa, ekstra gayrimenkul ipoteği veya kefil gerekebilir. Temel olarak aylık kredi taksitlerinin aylık gelirin yarısını aşmayacak şeklide kredilendirme yapılır. Örnek olarak aylık geliri 3.000 TL olan bir tüketici 60 aylık bir konut kredisi kullanmak isteğinde yaklaşık olarak maaşının 30 katında kadar yani 90 bin TL konut kredisi kullanabilir.


Konut kredisi...