05 / 05 / 2024

macaristan türkiye

macaristan türkiye

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Macaristan'ın Pecs kentini ziyaret etti. Kaynak, Zigetvar kentindeki Türk-Macar Dostluk Parkı'nın açılışı yaptı.

Ruslar artık Türkiye yerine Macaristan’dan konut almak istiyor!

Rusların Avrupa'da emlak alma iştahı tekrar kabardı. RBC gazetesi, Macaristan ve Güney Kıbrıs'tan konut alma isteğinin Türkiye ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni (BAE) geride bıraktığını belirtti.

Yine zirvedeyiz ama pahalılıkta! Dünyanın en pahalı konutları Türkiye'de! 

Dünyanın en pahalı konut piyasasında Türkiye yüzde 197'lik ev fiyatı/gelir oranıyla ilk sıraya yerleşti. Türkiye'yi İzlanda, Portekiz ve Macaristan takip etti.

Ucuz havayolu şirketi Türkiye uçuşlarına başlıyor

Ylda 800 bin yolcu taşıyacak Macirastan merkezli ucuz havayolu şirketi Wizz Air, Türkiye uçuşlarına başlıyor. Şirket ilk etapta İngiltere, Macaristan ve Bulgaristan'dan direkt uçuşlar gerçekleştirecek.

Dev bankadan Türkiye için korkutan uyarı! Kur krizi kapıda mı?

Japonya'nın önde gelen bankalarından Nomura, Türkiye'nin de aralarında olduğu 7 ülke ile ilgili kritik bir uyarıda bulundu. Dev banka, Türkiye, Mısır, Romanya, Sri Lanka, Çek Cumhuriyeti, Pakistan ve Macaristan'da kur krizi yaşanma riski olduğunu açıkladı.

Türkiye'nin yapı denetim sistemi 6 ülkeye örnek oldu!

Yapı Denetim ve Deprem Mühendisliği Derneği Başkanı Nazmi Şahin, Türkiye'de uygulanan yapı denetim sistemini bugüne kadar 6 ülkenin resmi olarak talep ettiğini söyledi ve "Macaristan, Arnavutluk, Kazakistan, KKTC, Özbekistan ve Azerbaycan, bizim sistemimizi tüm yönleriyle kullanmak istiyor" dedi.

Macaristan Türkleri gayrimenkul yatırımına çağırıyor!

MACARİSTAN Türkiye Başkonsolosu Balazs Hendrich, “Macaristan’da yüzde 50’ye varan teşvikler var. Osmanlı’nın hüküm sürdüğü bazı bölgeler de yüzde 50’lik teşvik kapsamında” dedi.

Türkiye konut fiyat artışında Avrupa'da lider!

Türkiye konut fiyat artışında son bir yılda yüzde 18.8 yükselişle Avrupa ülkeleri içinde lider durumda. Onu yüzde 13’le İsviçre, yüzde 11.9 ile Macaristan ve yüzde 10.7 artışla İrlanda izliyor.

Danfoss Türkiye Bayiler Toplantısı Macaristan’da gerçekleşti!

Yeni yapılanma sürecini tamamlayan Danfoss Türkiye’nin ısıtma, soğutma ve güç elektroniği alanlarında faaliyet gösteren 80 bayisi, 19-22 Şubat tarihlerinde Macaristan’ın başkenti Budapeşte’de bir araya geldi.

Müsiad Fuarı'nda Türkiye'nin yurtdışı yatırım imkanları tartışıldı!

MÜSİAD Uluslararası Fuarı kapsamında düzenlenen panellerde, Türk şirketlerinin Fransa, Rusya, Malta, Macaristan, Şili, Meksika ve Peru gibi ülkelere yatırımını ve bu ülkelerin Türkiye ile olan ticaret hacmini artırmaya yönelik fırsatlar paylaşıldı.

MÜSİAD Fuarı’nda Türkiye’nin farklı ülkelere yatırım imkanları tartışıldı!

Farklı panellerde, Türk şirketlerinin Fransa, Rusya, Malta, Macaristan, Şili, Meksika ve Peru gibi ülkelere yatırım yapmasını özendirmeye ve bu ülkelerin Türkiye ile olan ticaret hacmini artırmaya yönelik fırsatlar paylaşıldı.

Türkiye Macaristan'daki Gül Baba Türbesi'ni restore ettirecek!

Macaristan’ ın başkenti Budapeşte’de, III. Macaristan - Türkiye Iş Forumu Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün katılımıyla düzenledi. Forum’da, Gülbaba Türbesi’ nin restorasyonuna yönelik bir de protokol imzalandı...

Türkiye-Macaristan "Kültür Merkezi Anlaşması" imzalandı!

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ: " Macaristan 'ın Türkiye'de, İstanbul'da kültür merkezi açmasından büyük memnuniyet duyuyoruz " dedi. Navracsics ise Türk-Macar ilişkilerinin gelişmeye başladığını dile getirdi

Macaristan Türkiye'de enstitü kurmak için gayrimenkul arıyor!

Türk-Macar Sanayi Odası Başkanı ve Macaristan Fahri Konsolosu Alpaslan Kaya: -"Macar Hükümeti Türkiye'yi çok önemsiyor. İki ülkenin yakınlaşması için somut adımlar atmaya kararlılar"

macaristan türkiye Haberi

macaristan türkiye

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Osmanlı tarihçisi İbrahim Peçevi'nin heykelinin açılış törenine katıldı.


Resmi temaslarda bulunmak üzere, Macaristan'da bulunan Kaynak, Macaristan'ın Pecs kentini ziyaret ederek, Macar asıllı Pecs doğumlu Osmanlı tarihçisi İbrahim Peçevi'nin heykelinin açılışını gerçekleştirdi.


Törene Türk heyetinin yanı sıra Pecs şehri Belediye Başkanı Zsolt Pava da katıldı.


Başbakan Yardımcısı Kaynak ayrıca ziyareti kapsamında, Macaristan Cumhurbaşkanı Janos Ader ve Hırvatistan Cumhurbaşkanı Kolinda Grabar Kitarovic ile Macaristan'ın Zigetvar kentindeki Türk-Macar Dostluk Parkı'nın açılışı yaptı.


Kaynak, ayrıca 1566'da Zigetvar kuşatması sırasında hayatını kaybeden Kanuni Sultan Süleyman’ın organlarının defnedildiği mekanı ziyaret...