01 / 07 / 2024

Maden Camisi kubbesi

Maden Camisi kubbesi

Gümüşhacıköy ilçesinde 1800'lü yıllarda gümüş madenlerinde çalışan Rumlar için inşa edilen kilise, cami olarak kullanılıyor. Caminin kubbesindeki Hazreti İsa ve havarilerini simgelediği belirtilen figürler ise canlılığını koruyor.

Sultanahmet Camisi'nin bir kubbesi tamamlandı!

Sultanahmet Camisi'nin restorasyon çalışmasında bir kubbenin inşaatı tamamlandı. Caminin restorasyon çalışması Mehmet Yıldız tarafından yapılıyor.

Taksim Camisi'nin kubbesi tamamlandı!

Taksim'de temeli geçen sene atılan ve yapımı devam eden caminin ana kubbesi tamamlandı

Taksim Camisi'nin kubbesi yükseliyor!

Taksim'de Yüksek Mimar Şefik Birkiye ve Dr. Mimar Selim Dalaman imzası ile inşa edilen Taksim Camii'nin kubbesi yükseliyor...

Moskova Camisi'nin kubbesi felsefi anlamlar taşıyor!

Türkiye ile Rusya'nın katkılarıyla yaptırılan ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla açılacak Moskova Camisi'nin kubbesine yazılan ayetlerin, felsefi anlamlar taşıdığı bildirildi.

Selimiye Camisi 2 bin 656 armatürle aydınlatılacak!

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, Selimiye Camisi'nin, ışıklandırma çalışmasının ardından Yunanistan ve Bulgaristan'dan da görülebileceğini söyledi.Şahin, Caminin kubbesi ve avlusu dahil 2 bin 656 armatür takılarak ışıklandırılacağını anlattı.

Ankara Camisi’nin kubbesi çöktü!

Ulus’ta yapımı süren Ankara Camisi’nin kubbesi çöktü. Olayın gece saatinden yaşanması yüzlerce işçinin hayatını kurtardı. Kubbenin, mühendislik hatası nedeniyle çöktüğü belirtiliyor. Olayla ilgili incelemeler sürüyor.

Edirnekapı Mihrimah Sultan Camisi kubbesi düzeltildi!

Vakıflar Genel Müdürlüğü'nce restore edilen Edirnekapı Mihrimah Sultan Camisi'ndeki hat yazıları konusunda danışmanlığına başvurulan hattat Hüseyin Kutlu, kubbenin en yüksek noktasındaki yazısında bir ayetin yanlış yazıldığını fark etti.

İMMİB 2013 İhracatın Yıldızları ödüllerinden 12’si maden sektörüne gitti!

İMMİB 2013 İhracatın Yıldızları ödüllerinden 12’si maden sektörüne gitti. İstanbul Maden ve Metaller İhracatçıları Birlikleri ( İMMİB )’ nin bu yıl yedincisini düzenlediği geleneksel İhracatın Yıldızları ödülleri sahiplerini buldu.

Vakıflar Genel Müdürlüğü, Bosna'daki Alaca Camisi'ni yeniden inşa edecek!

Bosna Savaşı sırasında Sırp güçlerince tamamen yıkılan Bosna Hersek'in Foça kentindeki Alaca Camisi'nin yeniden inşası için Vakıflar Genel Müdürlüğü ile Bosna Hersek İslam Birliği Vâkıflar Müdürlüğü arasında işbirliği protokolü imzalandı.

Eti Maden, borlu deterjanla dünya sanayisinden pay almayı hedefliyor!

Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürü Orhan Yılmaz, ürettikleri "borlu" deterjanın sektördeki yeriyle ilgili olarak, "Deterjan konusu aslında önümüzdeki günlerde çok önemli bir gündem oluşturacak. Yüzde 10'unu alsanız dünyadan, 8,5 milyar dolar eder." dedi..

Akçakoca Merkez Camisi'ne asansör yapılıyor!

Akçakoca Merkez Camisi'nde ibadeti etmek isteyen engelli ve yaşlıları merdiven çıkma zorluğundan kurtarmak amacıyla kaymakamlık. belediye ve Türkiye Sakatlar Derneği Akçakoca Şubesi tarafından asansör inşa ediliyor.

Bakır zengini Maden'de kiralar 100 TL'ye düştü!

Bakır kenti Maden bir zamanlar tenis kortu, 5 hamamı, 3 sineması ve 30 bin nüfusuyla bölgenin ekonomisine katkı sağlarken, Bakır işletmesinin ünitelerinin kapanmasıyla hayalet kasabaya dönüştü...

Marmaris'te maden ocağı açma girişimleri, çevrecilerin tepkisine neden oldu!

Filiz Ersan, Marmaris'in köylerinde maden arama girişimlerinin yeniden başladığı duyumlarını alınca bilgi almak üzere, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Maden İşleri Genel Müdürlüğüne başvurduklarını söyledi.

Maden Camisi kubbesi Haberi

Maden Camisi kubbesi


Gümüşhacıköy ilçesinde 1800'lü yıllarda gümüş madenlerinde çalışan Rumlar için inşa edilen kilise, cami olarak kullanılıyor. Caminin kubbesindeki Hazreti İsa ve havarilerini simgelediği belirtilen figürler ise canlılığını koruyor.


Eski Cami Mahallesi'ndeki Maden Camisi, kubbesindeki Hristiyanlık simgeleriyle dikkati çekiyor.


Cami imam hatibi Mahmut Bayraktutar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, cami olarak kullanılan yapının 1800'lü yıllarda ilçedeki gümüş madeninde çalışan Ortodoks Hristiyan Rumların isteği üzerine yaptırıldığını söyledi.


Lozan Antlaşması çerçevesinde 1924 yılında bölgeden ayrılan Rumların yerine Batı Trakya'daki Türklerin bölgeye geldiğini anlatan Bayraktutar, kilisenin de cami olarak kullanılmaya başlandığını belirtti.


Bayraktutar, ibadethaneye 1928 yılında mihrap eklendiğini, caminin 1939, 1941 ve 1943 yıllarında meydana gelen depremlerde büyük hasar gördüğünü bildirdi.


- Figürler depremde ortaya çıktı


En son 1996 yılında meydana gelen depremde büyük hasar gören caminin tadilatı sırasında, kiliseyken var...