01 / 07 / 2024

Maden Camisi

Maden Camisi

Gümüşhacıköy ilçesinde 1800'lü yıllarda gümüş madenlerinde çalışan Rumlar için inşa edilen kilise, cami olarak kullanılıyor. Caminin kubbesindeki Hazreti İsa ve havarilerini simgelediği belirtilen figürler ise canlılığını koruyor.

Eti Maden İşletmeleri Ankara ve İzmir'de 2 adet gayrimenkul satıyor: 20 milyon 153 bin liraya!

Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğü Ankara Çankaya ve İzmir Konak'ta yer alan 2 adet gayrimenkulü satışa çıkardı. İhaleler 29 Nisan 2014 tarihinde saat 14:0 ve 15:00'te gerçekleştirilecek...

Maden işletmeleri 2012'de 952 milyon ton atık üretti!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 2012 yılına ilişkin Maden İşletmeleri Su, Atıksu ve Atık İstatistiklerini açıkladı. Buna göre, maden işletmeleri tarafından 116 milyon metreküp su çekildi.

Deniz seviyesi yükselirse Dolmabahçe Sarayı, Beylerbeyi Sarayı ve Ortaköy Camisi zarar görebilir!

Raporda, deniz seviyesi yükselirse "Dolmabahçe Sarayı ve camisi, Beylerbeyi Sarayı ve Ortaköy Camisi dahil, Boğaziçi boyunca uzanan tarihi ve kültürel sitelerin turizm sektörüne zarar verecek şekilde hasar görebileceği" belirtildi...

Simav Tarihi Üzüm Pazarı Camisi yeniden ibadete açıldı!

Kütahya’nın Simav ilçesinde depremin iki kez vurduğu 189 yıllık tarihi Üzüm Pazarı Camisi, Vakıflar Genel Müdürlüğü'nce 3 yıldır sürdürülen güçlendirme çalışmalarının tamamlanmasının ardından 21 Mart'ta ibadete yeniden açıldı.

Ortaköy Büyük Mecidiye Camisi'nde restorasyon çalışmaları bitiyor!

İstanbul Boğazı kıyısında bulunan ve "Ortaköy Camisi" olarak bilinen Büyük Mecidiye Camisi'nde restorasyon çalışmalarında sona gelindi. Mayıs ayında ibadete açılacak camide, 3 yıl süren restorasyon çalışmalarında 8 milyon liraya yakın para harcandı.

Orhaneli Maden Organize Sanayi Bölgesi kuruluyor!

Orhaneli Maden Organize Sanayi Bölgesi kuruluyor. Maden Üreticileri ve Sanayici İş Adamları Derneği (MADSİAD) tarafından Sheraton Otelde düzenlenen toplantıda Orhaneli'ye kurulacak olan 'Maden Organize Sanayi Bölgesi' durumu masaya yatırıldı.

Kuzey Yıldızı Camisi!

Kuzey Yıldızı Camisi 130 bin metrekarelik alan üzerinde inşa edilecek. 9 bin kişilik caminin yanında bin 500 kişilik kongre salonu ve çeşitli merkezler yer alacak.

Aksantaş TOKİ Camisi Adanılardan yardım bekliyor!

Merkez Yüreğir İlçesi Aksantaş TOKİ Camisi hayırsever Adanalılardan yardım bekliyor. TOKİ Cami İmamı Nihat Gürbüz, "Dileriz hayırsever kişiler çıkar yardım kampanyamıza destek verir." şeklinde konuştu.

Alaplı Çağlayan Camisi inşaatına başlandı!

Zonguldak’ ın Alaplı ilçesinde Kılburnu mevkisinde bir hayırsever tarafından bağışlanan arsa üzerine yapılacak Çağlayan Camisi' nin temel kazı çalışmalarına başlandı. Caminin 2015 yılında tamamlanması bekleniyor...

İMMİB 2013 İhracatın Yıldızları ödüllerinden 12’si maden sektörüne gitti!

İMMİB 2013 İhracatın Yıldızları ödüllerinden 12’si maden sektörüne gitti. İstanbul Maden ve Metaller İhracatçıları Birlikleri ( İMMİB )’ nin bu yıl yedincisini düzenlediği geleneksel İhracatın Yıldızları ödülleri sahiplerini buldu.

Vakıflar Genel Müdürlüğü, Bosna'daki Alaca Camisi'ni yeniden inşa edecek!

Bosna Savaşı sırasında Sırp güçlerince tamamen yıkılan Bosna Hersek'in Foça kentindeki Alaca Camisi'nin yeniden inşası için Vakıflar Genel Müdürlüğü ile Bosna Hersek İslam Birliği Vâkıflar Müdürlüğü arasında işbirliği protokolü imzalandı.

Eti Maden, borlu deterjanla dünya sanayisinden pay almayı hedefliyor!

Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürü Orhan Yılmaz, ürettikleri "borlu" deterjanın sektördeki yeriyle ilgili olarak, "Deterjan konusu aslında önümüzdeki günlerde çok önemli bir gündem oluşturacak. Yüzde 10'unu alsanız dünyadan, 8,5 milyar dolar eder." dedi..

Akçakoca Merkez Camisi'ne asansör yapılıyor!

Akçakoca Merkez Camisi'nde ibadeti etmek isteyen engelli ve yaşlıları merdiven çıkma zorluğundan kurtarmak amacıyla kaymakamlık. belediye ve Türkiye Sakatlar Derneği Akçakoca Şubesi tarafından asansör inşa ediliyor.

Maden Camisi Haberi

Maden Camisi


Gümüşhacıköy ilçesinde 1800'lü yıllarda gümüş madenlerinde çalışan Rumlar için inşa edilen kilise, cami olarak kullanılıyor. Caminin kubbesindeki Hazreti İsa ve havarilerini simgelediği belirtilen figürler ise canlılığını koruyor.


Eski Cami Mahallesi'ndeki Maden Camisi, kubbesindeki Hristiyanlık simgeleriyle dikkati çekiyor.


Cami imam hatibi Mahmut Bayraktutar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, cami olarak kullanılan yapının 1800'lü yıllarda ilçedeki gümüş madeninde çalışan Ortodoks Hristiyan Rumların isteği üzerine yaptırıldığını söyledi.


Lozan Antlaşması çerçevesinde 1924 yılında bölgeden ayrılan Rumların yerine Batı Trakya'daki Türklerin bölgeye geldiğini anlatan Bayraktutar, kilisenin de cami olarak kullanılmaya başlandığını belirtti.


Bayraktutar, ibadethaneye 1928 yılında mihrap eklendiğini, caminin 1939, 1941 ve 1943 yıllarında meydana gelen depremlerde büyük hasar gördüğünü bildirdi.


- Figürler depremde ortaya çıktı


En son 1996 yılında meydana gelen depremde büyük hasar gören caminin tadilatı sırasında, kiliseyken var...