29 / 07 / 2024

Maden Ürünleri

Maden Ürünleri

Ekonomik kalkınmanın öncü sektörü olarak 750 bin kişiye istihdam sağlayan maden ve doğal taş sektörü 2012 yılı için hedeflediği yüzde 10 büyümeye emin adımlarla ilerliyor

Turnas İnşaat Metal Orman Ürünleri Petrol Maden Kimya Otomotiv Ve Gıda Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Turnas İnşaat Metal Orman Ürünleri Petrol Maden Kimya Otomotiv Ve Gıda Ticaret Limited Şirketi bugün Ataşehir'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Serkan Telli tarafından kuruldu.

Pasif İnşaat Plastik Peyzaj Maden Orman Ürünleri Kimya Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu! 

Pasif İnşaat Plastik Peyzaj Maden Orman Ürünleri Kimya Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Bağcılar'da 1 milyon TL sermaye bedeli ile Murat Şare tarafından kuruldu.

Düşler Maden Pazarlama Orman Ürünleri İnşaat Ve Nakliyat Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Düşler Maden Pazarlama Orman Ürünleri İnşaat Ve Nakliyat Ticaret Limited Şirketi bugün Arnavutköy'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Adalet Demir tarafından kuruldu.

Savur İnşaat Hırdavat Metal Maden Ürünleri Orman Ürünleri Ve Lojistik Hizmetleri Ltd.Şti. kuruldu!

Savur İnşaat Hırdavat Metal Maden Ürünleri Orman Ürünleri Ve Lojistik Hizmetleri Ltd.Şti. Esenyurt'ta 500 bin TL sermaye bedeli ile Adnan Göktaş tarafından kuruldu.

Nemrut İnşaat Otomotiv İş Makinaları Maden Orman Ürünleri Limited Şirketi kuruldu!

Nemrut İnşaat Otomotiv İş Makinaları Maden Orman Ürünleri Limited Şirketi bugün Pendik'te İrfan Sav tarafından kuruldu.

Pikare Otomotiv İnşaat Metal Orman Ürünleri Kimya Ve Maden Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Pikare Otomotiv İnşaat Metal Orman Ürünleri Kimya Ve Maden Ticaret Limited Şirketi Sancaktepe’de 500 bin TL sermaye bedeli ile Ahmet Varlı tarafından kuruldu.

Mental Metal Maden İnşaat Ve Orman Ürünleri Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Mental Metal Maden İnşaat Ve Orman Ürünleri Ticaret Limited Şirketi Maltepe’de  500 bin TL sermaye bedeli ile Cemalettin Açıkgöz tarafından kuruldu.

Bey Grup Metal Maden Tekstil Temizlik Orman Ürünleri Gıda İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Bey Grup Metal Maden Tekstil Temizlik Orman Ürünleri Gıda İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi Sancaktepe’de  1 milyon TL sermaye bedeli  ile Fırat Tagay tarafından kuruldu.

K1 Metal İnşaat Orman Ürünleri Otomotiv Maden Kimya Ve Tekstil Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

K1 Metal İnşaat Orman Ürünleri Otomotiv Maden Kimya Ve Tekstil Sanayi Ticaret Sancaktepe’de  500 bin TL sermaye bedeli  ile Kenan Uçar tarafından kuruldu.

Erk Maden Hafriyat Lojistik İnşaat Ve Gıda Ürünleri Pazarlama Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Erk Maden Hafriyat Lojistik İnşaat Ve Gıda Ürünleri Pazarlama Ticaret Limited Sultanbeyli’nde  250 bin TL sermaye bedeli ile Ibrahim Çimen ve Erkan Yalçin tarafından kuruldu.

Kaida İnşaat Metal Demir Çelik Maden Peyzaj Ve Orman Ürünleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Kaida İnşaat Metal Demir Çelik Maden Peyzaj Ve Orman Ürünleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Ataşehir'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Ali Güleç tarafından kuruldu.

Svp Maden Metal İnşaat Ve Orman Ürünleri Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Svp Maden Metal İnşaat Ve Orman Ürünleri Ticaret Limited Şirketi bugün Pendik'te 500 bin TL sermaye bedeli ile Sevtap Özatike tarafından kuruldu.

Akit Elektrik Maden İnşaat Ve Orman Ürünleri Limited Şirketi kuruldu!

Akit Elektrik Maden İnşaat Ve Orman Ürünleri Limited Şirketi bugün 600 bin TL sermaye bedeli ile Şenol Çelik tarafından kuruldu.

Maden Ürünleri Haberi

Maden Ürünleri

Yılın ilk altı ayında maden ürünleri ihracatı, geçen yılın aynı dönemine göre değerde yüzde 5,29 artışla 1,93 milyar dolar olarak gerçekleşti. Haziran ayında ise maden ihracatımız ilk defa 400 milyon dolar sınırını aşarak, 411,8 milyon dolara yükseldi. Maden ihracatının yüzde 44,3’ünü ise 857,9 milyon dolarla doğal taş ihracatı oluşturdu. Doğal taş ihracatı bir önceki yılın aynı dönemine göre değerde yüzde 11,29 oranında arttı. Bu dönemde yüzde 63’lük artışla Hindistan’a yapılan maden ürünleri ihracatı ilgi çekici oldu.

  

Yılın ilk yarısında doğal taşlarda 857,9 milyon dolar, metalik cevherlerde 645,5 milyon dolar, endüstriyel minerallerde 320,2 milyon dolar, ferroalyajlarda 67,2 milyon dolar ve diğer madencilik ürünlerinde 39,7 milyon dolar olmak üzere toplam 1,93 milyar dolar ihracat gerçekleştirildi. 


Söz konusu dönemde en fazla ihracatı yapılan ürünler...