20 / 05 / 2024

madenler özelleştirilmeli mi

madenler özelleştirilmeli mi

Ege- Koop Danışma Kurulu toplantısında başta Soma'da yaşanan maden faciası ve seçim sonuçları ele alındı. Aslan, " Madenler özelleştirilmemeli, devlet güvencesinde faaliyet göstermeli " dedi...

Şeker fabrikalarının özelleştirilmesi iptal mi edilecek?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın şeker özelleştirmesinin iptali için devreye girebileceği belirtildi.

Haydarpaşa Garı özelleştirilecek mi?

Maliye Bakanı Naci Ağbal, Haydarpaşa Garı ile Limanın özelleştirme kapsam ve programında yer almadığını bildirdi.

Doğusan Boru'nun özelleştirme ihalesi iptal edildi!

Doğusan Boru’nun özelleştirme ihalesinin iptaline karar verildiği KAP’a bildirildi. Doğusan Boru Sanayi ve Ticaret AŞ’deki yüzde 56,09 oranındaki kamu hissesine yönelik nihai pazarlık görüşmesi dün gerçekleşmişti.

Kütahya Şeker Fabrikası'nın özelleştirilmesi iptal mi edildi?

Kütahya’da şeker fabrikasının özelleştirilmesi sırasında hibe edilen 113 dönümlük arazisi Kiler ve Torunlar'a verilmişti. Arazi mahkeme kararına rağmen Türk Şeker’e iade edilmedi.

Hüsnü Tekin: Şeker fabrikaları özelleştirilmeli!

Şeker Kurumu Başkanı Dr. Hüsnü Tekin, şeker sektörünün devam edebilmesi için şeker fabrikalarının özelleştirilmesi gerektiğini söyledi. Tekin; "Eğer rekabet ortamı oluşursa Şeker Kurumu'nu da kapatabiliriz" dedi.

'Limanlar özelleştirilmeli veya otonom yapılarla yönetilmeli!'

Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Başkanı Yusuf Öztürk, limanların artık devlet kontrolünde olmasının doğru olmadığını savunarak, "Limanlar ya özelleştirilmeli ya da otonom yapılarla yönetilmeli" dedi.

2004 yılında İstanbul Hilton Oteli Özelleştirme İdaresi'ne geçmiş!

2004 yılında Emekli Sandığı, satamadığı otelleri Özelleştirme İdaresi'ne devretmiş. Özelleştirme İdaresi'ne devredilen, Maçka'daki Hilton Otel'in de aralarında bulunduğu 7 otelin satış işlemleri Özelleştirme İdaresi tarafından gerçekleştirilecekmiş.

Ebru Dildar Edin: HES portföyü bir an önce özelleştirilmeli!

Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Ebru Dildar Edin, "Yatırımcıların ilgisinin yüksek olacağı HES portföyünün bir an önce özelleştirilmesi gerek" dedi.

Zonguldak Türkiye Taşkömürü Kurumu özelleştirilecek mi?

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde TTK'nın özelleştirileceğini iddia eden maden işçileri, imza kampanyası başlattı. Peki Türkiye Taşkömürü Kurumu özelleştirilecek mi?

Afşin-Elbistan A Termik Santrali özelleştirilecek mi?

Maden-İş Genel Başkanı Akçul: "Devirle ilgili tespit çalışmaları ve termik santralin fiziki durumuyla ilgili fizibilite çalışmaları yapılıyor, ardından yeniden fiyat güncellemesi olacak" dedi.

Yeni düzenleme ile sosyal alanlar özelleşecek mi?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yürütülen yeni İmar Kanunu çalışmaları devam ediyor. Yapılan çalışmalar neticesinde sosyal alanlara yeni düzenlemeler getiriliyor. Peki, yeni düzenleme ile sosyal alanlar özelleşecek mi?

KİT'lerin ve özelleştirilecek kuruluşların borcu 39,4 milyar liraya geriledi!

KİT'lerin ve özelleştirme programındaki kuruluşların cari fiyatlarla borç stoku, 2014'ün ikinci çeyreği itibarıyla 39,4 milyar liraya geriledi. Söz konusu rakam, yılın ilk çeyreğinde 41,2 milyar lira düzeyinde gerçekleşmişti.

Özelleştirilecek kuruluşların borcu 41,2 milyar lira!

KİT'lerin ve özelleştirme programındaki kuruluşların cari fiyatlarla borç stoku, 2014'ün ilk çeyreği itibarıyla 41 milyar 196 milyon 737 bin liraya geriledi. Söz konusu rakam, 2013'te 43 milyar 119 milyon 574 bin lira düzeyinde gerçekleşmişti.

madenler özelleştirilmeli mi Haberi

madenler özelleştirilmeli mi

Ege-Koop Danışma Kurulu toplantısında başta Soma'da yaşanan maden faciası ve seçim sonuçları ele alındı. Aslan, "Madenler özelleştirilmemeli, devlet güvencesinde faaliyet göstermeli" dedi.


 "Facia, kader değil ihmal" 


Ege-Koop Danışma Kurulu, yerel seçimler nedeniyle iki ay ara verdiği faaliyetlerine yeniden başladı. 


Mayıs toplantısını Ege-Koop Genel Merkezi'nde gerçekleştiren kurula Genel Başkan Hüseyin Aslan da katıldı. Gazeteci Kemal önderoğUı başkanlığında toplanan kurul, izmir ve Türkiye'deki son gelişmeleri değerlendirdi. Soma'da yaşanan facianın kader değil ihmal olduğunun altını çizen Aslan. "Felaketin bizden kopardığı canlarımız, ihmalin, vurdumduymazlığın sonucunda bir avuç kömür için bir ömür verdiler. 


Oysa madenler stratejik özellik taşımaktadırlar ve kamu yararına, bizzat kamu tarafından işletilmelidirler. Özelleştirmenin sonucu kâr amacı ön planda olduğu için bu tür acılar oluyor" dedi.

"Felaketten ders çıkarılmalı" Uygarlığın felaketten ders çıkarmak olduğunu vurgulayan Ege-Koop Genel...