09 / 05 / 2024

Hüseyin Aslan: Madenler özeleştirilmemeli devlet güvencesiyle faaliyet göstermeli!

Hüseyin Aslan: Madenler özeleştirilmemeli devlet güvencesiyle faaliyet göstermeli!

Ege- Koop Danışma Kurulu toplantısında başta Soma'da yaşanan maden faciası ve seçim sonuçları ele alındı. Aslan, " Madenler özelleştirilmemeli, devlet güvencesinde faaliyet göstermeli " dedi...



Ege-Koop Danışma Kurulu toplantısında başta Soma'da yaşanan maden faciası ve seçim sonuçları ele alındı. Aslan, "Madenler özelleştirilmemeli, devlet güvencesinde faaliyet göstermeli" dedi.


 "Facia, kader değil ihmal" 


Ege-Koop Danışma Kurulu, yerel seçimler nedeniyle iki ay ara verdiği faaliyetlerine yeniden başladı. 


Mayıs toplantısını Ege-Koop Genel Merkezi'nde gerçekleştiren kurula Genel Başkan Hüseyin Aslan da katıldı. Gazeteci Kemal önderoğUı başkanlığında toplanan kurul, izmir ve Türkiye'deki son gelişmeleri değerlendirdi. Soma'da yaşanan facianın kader değil ihmal olduğunun altını çizen Aslan. "Felaketin bizden kopardığı canlarımız, ihmalin, vurdumduymazlığın sonucunda bir avuç kömür için bir ömür verdiler. 


Oysa madenler stratejik özellik taşımaktadırlar ve kamu yararına, bizzat kamu tarafından işletilmelidirler. Özelleştirmenin sonucu kâr amacı ön planda olduğu için bu tür acılar oluyor" dedi.

"Felaketten ders çıkarılmalı" Uygarlığın felaketten ders çıkarmak olduğunu vurgulayan Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu tip kazalar önlenebilir kazalardır, ihmal var mı. yok mu mutlaka tarafsız, güvenilir bir kurum tarafından araştırılmalı. Hiçbir devlet, insan hayatını bu kadar ucuz göremez, insanı merkezine alan anlayışa ihtiyaç var." Üyeler de. 


gerilen siyasi ortamın ülkeye verdiği zarara dikkat çekti, yerel seçim sonuçlarının da her partiye ders niteliğinde olduğunu dile getirdi. Üyeler." izmir özelinde oylarını artırıp iki önemli ilçeyi de alarak asıl kazanan MHP olmuştur, iler ne kadar oyları artmış gibi dursa da izmirlinin AKP karşıtlığı sürmüş, CHP'ye de son bir şans vermiştir" dediler. 



Posta Ege


Geri Dön