04 / 05 / 2024

madenlerde yaşam odası zorunlu mu

madenlerde yaşam odası zorunlu mu

Güney Afrika’da bir maden ocağında çıkan yangında 486 işçi yerin 2 bin 300 metre altında mahsur kaldı. İşçiler madende bulunan 128 yaşam odası sayesinde kurtuldu

Madenlerde yaşam odası zorunlu olacak mı?

Çalışma Bakanlığı, madenlerde oksijen maskesi değişim istasyonu ve oksijen maskesini zorunlu hale getirirken, hayat kurtaracak ‘yaşam odaları’nı yine kapsama almadı.Madenlerde yaşam odası olacak mı?

Depremle Yaşam Sempozyumu kentsel dönüşüme rehber olacak!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir Kent Konseyi ve TMMOB Mimarlar Odası İzmir Şubesi ile "Depremle Yaşam Sempozyumu" yapıldı. Sempozyum kitap haline getirilerek kentsel dönüşüme rehber olması hedefleniyor.

Siltaş Panorama’daki konutların her metrekaresi fonksiyonel bir yaşam alanı sunuyor!

Siltaş Panorama projesinde yer alan 2+1 daireler; salonundan mutfağına, yatak odasından banyosuna kadar ev sahiplerine fonksiyonel bir yaşam alanı sunuyor.

Bursa Yenişehir modern yaşam alanına kavuşuyor!

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nce yaptırılacak olan ve bünyesinde 154 araçlık otopark, düğün salonu, bebek bakım odası, fuaye alanı ve bir de dükkan yer alan Yenişehir Pazar Yeri, Otopark ve Sosyal Yaşam Alanı projesinin inşaatına başlandı.

Bursa Yenişehir’e modern yaşam alanı müjdesi!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, bünyesinde 154 araçlık otopark, düğün salonu, bebek bakım odası, fuaye alanı ve bir de dükkan bulunan Yenişehir Pazar Yeri, Otopark ve Sosyal Yaşam Alanı projesine start verdi.

Loda Mobilya Form Yemek Odası ile yaşam alanlarınızı özel kılın!

Söz konusu yaşam alanları olduğunda farkı hissetmek isteriz. Size farkı hissettirecek olan ise Loda’dan geçiyor. Loda güçlü tasarım yönüyle farkını ortaya koyuyor ve yaşam alanlarınızı özel kılıyor. Tıpkı Form Yemek Odası gibi…

Mimarlar Kentlerimizin Yaşam Kalitesi panelinde buluştu!

TMMOB Mimarlar Odası Adana Şubesi’nin “Kentlerimizin Yaşam Kalitesi ve Adana” konulu panel yapıldı. Dünyada ve Türkiye’de kent yaşam kalitesinin tartışıldığı panele belediye başkanlarının katılmaması damgasını vurdu.

Arsal Arısal: Kentsel dönüşüm yaşam değerlerini yok ediyor!

Dünya Mimarlık Günü'nde konuşan Mimarlar Odası Kocaeli Şube Başkanı Arsal Arısal, kentsel dönüşüme tepki gösterdi, "Yaşam değerlerini yok ediyorlar" dedi.

Makyol Yaşam'ın örnek dairelerini Gönye Proje Tasarım tasarladı!

Gönye Proje Tasarım, dekorasyon çalışmasını üstlendiği Makyol Yaşam projesinin örnek dairesindeki mobilyaların tasarımını gerçekleştirdi. Projede yatak ve çocuk odasıyla salondaki önemli mobilyaların ve objelerin tasarımı Gönye imzasını taşıyor.

Madendeki yaşam odaları 486 işçiyi kurtardı!

Güney Afrika’da bir maden ocağında çıkan yangında 486 işçi yerin 2 bin 300 metre altında mahsur kaldı. İşçiler madende bulunan 128 yaşam odası sayesinde kurtuldu

Madenlerde yaşam odası zorunlu hale gelecek!

Madenciler Günü'nde onaylanan ILO sözleşmesine göre işçilere barınma ve oksijen imkânı tanıyan yaşam odaları zorunlu hale gelecek. İki çıkışın bulunacağı madenlerde işçiler gerekli gördüğünde inceleme talep edebilecek

Kenan Doğan: Çevre yaşam kalitesini arttırır!

Çevre Mühendisleri Odası (ÇMO) Adana Şube Başkanı Kenan Doğan, kentsel dönüşümün çevresel etkilerinin gözardı edilmeden hayata geçirilmesini istedi, Doğan böylece yaşam kalitesinin yükseleceğini de vurguladı.

Yaşam odası zorunlu oluyor!

En çok tartışılan konulardan biri olan ‘yaşam odaları’ zorunlu hale geliyor. Hükümet kanun tasarısını Meclis Başkanlığı’na sundu. Türkiye 19 yıl sonra Uluslarası Çalışma Örgütü'nün ilgili sözleşmesini onaylamış olacak.

Madenlerde yaşam odası zorunlu olacak mı?

Çalışma Bakanlığı, madenlerde oksijen maskesi değişim istasyonu ve oksijen maskesini zorunlu hale getirirken, hayat kurtaracak ‘yaşam odaları’nı yine kapsama almadı.Madenlerde yaşam odası olacak mı?

madenlerde yaşam odası zorunlu mu Haberi

madenlerde yaşam odası zorunlu mu


Güney Afrika’nın Johannesburg kentine bir saat uzaklıkta yer alan Carletonville kasabasında bulunan ve ülkenin en büyük maden şirketlerinden Harmony Gold firmasına ait Kusasalethu altın madeninde çalışan 486 işçinin tümü, arama kurtarma çalışmaları sonucu kurtarıldı. Firmanın yaptığı son açıklamada yeraltında hiçbir madencinin kalmadığı ve herkese sağ olarak ulaşıldığı belirtildi. İlk belirlemelere göre yangın sonrası ulaşılamayan 18 işçinin sağlık durumunun da iyi olduğu açıklandı. Yerel saatle 09.40’da meydana gelen yangın sonrası madende çalışmalar durduruldu.


Yerin 2 bin 300 metre altında çıkan yangına havalandırma sisteminde yapılan bakımın yol açtığı belirtildi.


Dünyanın en derin madeni


Firma yetkilileri, madende 128 yaşam odasının bulunduğunu, acil durum odaları sayesinde temiz hava, su ve telefon kullanarak madencilerin hayatta kaldığını ifade etti. Dünyanın en büyük 12’inci madeni olarak bilinen Harmony Gold...