03 / 05 / 2024

mahalle konsepti

mahalle konsepti

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, "Mahalle konseptine geçmek lazım yavaş yavaş. Artık kendi kimliğimizden de kopmaya başladık. 80 katlı bir yapı içerisinde oturan insanlar, asansöre bindiklerinde 'merhaba' demiyorlar." dedi.

Sıcak mahalle hayatı modern yapılarla tekrar hayata geçiriliyor!

Eskilerin sıcak mahalle hayatı, modern yapılarla birlikte tekrar hayatımıza giriyor. Konut alıcısının daha yoğun talep gösterdiği mahalle konseptli konut projelerinin sayısı her geçen gün artıyor.

TOKİ projelerinde esnaf ve mahalle kültürü yaşatılacak!

TOKİ Başkanı Ergün Turan, çevreden yalıtılmış sitelerin insanları yabancılaştırdığını belirterek "Değişik gelir grubundan insanların kaynaşacağı, semt sakinleriyle esnafın iç içe olduğu bir şehirleşme hedefliyoruz" dedi.

Ali Dumankaya: DYK İnşaat mahalle konseptiyle projeler geliştirecek!

Ali Dumankaya kentsel dönüşüm projesi kapsamında mahalle konsepli projeler geliştireceklerini açıkladı...

Gümüşova'daki TOKİ konutları yerel mimarisi ile dikkat çekiyor!

Düzce Gümüşova'da mahalle konsepti içinde tamamı alt gelirli vatandaşlar için üretilen konutlar az katlı tasarım planı ve yerel mimari unsurlarıyla dikkat çekiyor...

TOKİ Silivri 1.356 konut başvuruları 3 gün sonra başlıyor!

TOKİ, Silivri’de yatay mimari ve mahalle konsepti ile dar ve orta gelirliler için 1.356 adet konut inşa etmeye başladı. TOKİ Silivri 1.356 konut başvuruları ise 3 gün sonra başlayacak.

TOKİ Silivri'de ayda 961 liraya ev satıyor!

TOKİ İstanbul Silivri'de mahalle konsepti ile dar ve orta gelirliler için bin 356 yeni konutu kura yöntemi ile satışa çıkardı. Peki TOKİ Silivri konut başvuruları ne zaman?

TOKİ'nin Silivri konutları satışa çıkıyor!

TOKİ, Silivri’de yatay mimari ve mahalle konsepti ile dar ve orta gelirliler için inşasına başlanan bin 356 yeni konutu kura yöntemiyle satışa sundu. 

TOKİ Kayaşehir kuraları çekiliyor!

Yatay mimari ve mahalle konsepti ile inşa edilen TOKİ Kayaşehir projesinin kura çekilişi bugün yapılıyor.

15 soruda TOKİ Kayaşehir 2018 projesi!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ), İstanbul Kayaşehir’de yatay mimari ve mahalle konsepti ile orta gelirli aileler için 605 yeni konut inşa edecek. 

TOKİ Kayaşehir başvuruları ne zaman?

TOKİ, İstanbul Kayaşehir’de yatay mimari ve mahalle konsepti ile orta gelirli vatandaşlar için yeni konutlar hayata geçiriyor. Peki, TOKİ Kayaşehir başvuruları ne zaman?

TOKİ Bursa İznik Konutları'nda modern ve geleneksel bir arada!

Bursa İznik'te "Mahalle Konsepti" ile yerel mimari kültür esas alınarak projelendirilen Bursa İznik Sosyal Konutları ile 30 bin metrekarelik alanda yeni bir yerleşim kuruluyor.

TOKİ Kayaşehir'de 36 bin TL peşinatla ev sahibi olma fırsatı!

TOKİ tarafından İstanbul Kayaşehir'de Mahalle konsepti ile tasarlanan 1.892 konut satışa çıkarıldı. Başvuruların tamamlandığı TOKİ projesinin kura çekilişi 4 Ekim'de noter huzurunda gerçekleşecek.

Kartallife-Atalar'da özlenen mahalle hayatı yaşanacak!

Kartallife-Atalar, Adalar manzarası, sosyal donatıları, yeşil alanları ile güvenlikli site projesi olmasının yanı sıra 2+1, 3+1 tipi aile konsepti daireleriyle de eski zamanların özlenen samimi aile ve mahalle yaşamını sunmaya hazırlanıyor!

Veb Tower'da dikey mahalle konsepti dikkat çekiyor!

İnşa edilen çok sayıda konut projeleri ile Ankara’nın yeni gözde yerleşim yerlerinden olan İncek’in en yeni projelerinden Veb Tower, ‘V’ formlu mimarisi, eşsiz manzarası ve ‘dikey mahalle’ konseptiyle dikkati çekiyor.

TOKİ'den Arnavutköy'e 5 etaplı mahalle konsepti!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ergün Turan, OKİ tarafından inşa edilen “Arnavutköy Belediyesi Yönetim Merkezi” şantiye alanına giderek mahalle konseptinde, 5 etaptan oluşan proje hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Piyalepaşa İstanbul’da mahalle konsepti!

800 milyon dolarlık yatırımla Polat Holding tarafından inşa edilen Piyalepaşa İstanbul’da satışlar başladı. Adnan Polat, "Burada mahalle kültürü hakim. Mahalle kavramını güçlendireceğiz" dedi. İşte açıklamalar...

mahalle konsepti Haberi

mahalle konsepti

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi'nde (FSMVÜ) gerçekleştirilen "Kentsel Dönüşümde Yeni Yaklaşımlar" konulu panelde, Anadolu coğrafyasının dünyanın en eski yerleşim yerlerinden biri olduğunu ifade etti. 

"Arabesk medeniyeti"

Bakan Özhaseki, Selçuklu'dan Osmanlı'ya, Osmanlı'dan Cumhuriyet'e medeniyet konularında bilgiler verdi. Özhaseki, geçen asırda ülkede yaşanan değişimlerden bahsederek şu ifadeleri kullandı; İki ciddi medeniyet kurmuşuz; Selçuklu ve Osmanlı medeniyeti. Selçuklu deyince herkesin zihninde bir imaj vardır, herkes Selçuklu'dan neyin kastedildiğini üç aşağı beş yukarı kendi kültür düzeyi içerisinde bilir. Osmanlı da ciddi bir devlet kurmuştur ve medeniyet imzası taşıyan bir devlet olarak hayatiyetine son vermiştir. Osmanlı'dan kastın da ne olduğunu herkes bilir. Peki günümüze geldiğimiz zaman 100 yıldır Cumhuriyeti kurduk. Okullarımız var, son dönemlerde biraz para pul sahibi olduk, aklımız...