03 / 05 / 2024

Mahalli İdareler fonu yönetmeliği

Mahalli İdareler fonu yönetmeliği

19 Eylül 1984 tarihinde 18520 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Mahalli İdareler Fon Yönetmeliği'nde mahalli idareler fonunun tahsisine ilişkin hükümlere yer veriliyor. İşte mahalli idareler fonunun tahsisi...

Mahalli İdareler Fon Yönetmeliği!

Mahalli İdareler Fon Yönetmeliği 19 Eylül 1984 tarihinde 18520 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Mahalli İdareler Fon Yönetmeliği kapsamında, "Mahalli İdareler Fonu"nun dağıtımına ait esas ve usulleri düzenleniyor...

Mahalli İdareler Bütçe ve Muhasebe Yönetmeliğinde Değişiklik 2021!

Mahalli İdareler Bütçe ve Muhasebe Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31555 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Mahalli İdareler Harcama Belgeleri Yönetmeliğinde Değişiklik!

Mahalli İdareler Harcama Belgeleri Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31555 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Mahalli İdareler Personelinin Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Esaslarına Dair Yönetmelik Yürürlükten Kaldırıldı!

Mahalli İdareler Personelinin Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Esaslarına Dair Yönetmeliğin Yürürlükten Kaldırılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31193 Sayılı Resmi Gazete'te yayımlandı.

Erzurum Büyükşehir Nisan ayı toplantısı gerçekleştirildi!

Çalışmalarına devam eden Erzurum Büyükşehir Belediye Meclisi, 31 Mart Mahalli İdareler seçimlerinin ardından ilk toplantısını gerçekleştirdi.

Esenler Belediye Meclisi Nisan ayı toplantısı yapıldı!

31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri’nden sonra Esenler Belediye Meclisi ilk toplantısını yaptı. Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, "Biz bu meclis salonunda oturan her bir arkadaşımızı kendimize yakın çalışma arkadaşı olarak görüyoruz" diye konuştu.

Bağcılar'a 11 bin 569 kapasiteli otopark yapılacak!

Mahalli İdareler Genel Seçimleri öncesi partisinin son mitingini Bağcılar'da yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bağcılar'a 11 bin 569 araç kapasiteli otoparklar yapılacağını söyledi.

KİPTAŞ Genel Müdürü İsmet Yıldırım AKP Ümraniye Belediye Başkan adayı mı?

AK Parti 2019 Mahalli İdareler Seçimi İstanbul adaylarını henüz açıklamadı. Ancak kulislerde KİPTAŞ Genel Müdürü İsmet Yıldırım'ın AK Parti Ümraniye Belediye Başkan adayı olacağı konuşuluyor...

TOKİ Başkanı Ergün Turan AK Parti Fatih Belediye Başkan adayı mı?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın AK Parti'nin 2019 Mahalli İdareler Seçimi İstanbul adaylarını yarın açıklaması bekleniyor. Kulislerde ise TOKİ Başkanı Ergün Turan'ın Fatih Belediye Başkan adayı olarak gösterileceği konuşuluyor...

Sivas Muhtarlar Toplantısı'nda yatırım konuşuldu!

Sivas Valiliği İl Mahalli İdareler Müdürlüğü tarafından muhtarlar toplantısı gerçekleşti. Toplantıda bölgedeki yatırım planları anlatıldı.

Varlık Fonu için kurul oluşturulacak!

Varlık Fonu yönetiminin fonun dünyanın tanıdığı önemli kişileri içeren danışma kurulu oluşturacağı öğrenildi.

Numan Kurtuluş: Türkiye Varlık Fonu dış saldırılara karşı koruyacak!

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Türkiye Varlık Fonu'nun Türkiye ekonomisini dış saldırılara karşı güçlendirecek önemli araçlardan birisi olduğunu açıkladı.

Numan Kurtulmuş: Varlık Fonu ekonominin garantisi!

Bu yıl 5'incisi düzenlenen Girişimcilik Ödül Töreni gerçekleşti. Törene katılan Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Türkiye Varlık Fonu ve Türkiye ekonomisi ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Türkiye Varlık Fonu, 100 milyarlarca dolar kaynak oluşturacak!

Türkiye Varlık Fonu'na ilişkin stratejik yatırım planı 2017'nin ilk aylarında tamamlanarak, kurul onayına sunulacak. Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, Fon'un 100 milyarlarca dolar kaynak oluşturacağını söyledi.

Mahalli İdareler fonu yönetmeliği Haberi

Mahalli İdareler fonu yönetmeliği

Mahalli idareler fonunun tahsisi!

2380 sayılı "Belediyelere ve İl Özel İdarelerine Genel Bütçe Vergi Gelirlerinden Pay Verilmesi Hakkında Kanun"un 3004 sayılı Kanunla değişik 1 inci maddesinin verdiği yetkiye dayanılarak hazırlanan Mahalli İdareler Fon Yönetmeliği hükümlerine göre mahalli idareler fonunun tahsisi ile ilgili hükümlere yer veriliyor.


Mahalli idareler fonu tahsis önceliği 

Madde 9- Tahsisler aşağıdaki öncelik sırasına göre yapılır;

a) Yeni kurulan belediyeler, 

b) Kalkınma plan ve programlarına göre, kalkınmada öncelikli iller kapsamına giren belediyeler, 

c) Turistik bölgelerdeki belediyeler, 

ç) Daha önce hiç yardım almamış belediyeler, 

d) Kendi imkanları ile başlamış ve keşifine göre yarısı tamamlanmış bir işin tamamlanması için başvuran belediyeler, 

e) Fon yardımı ile başlattığı projeyi planlanan süre içerisinde başarı ile bitirip bir başka hizmet için başvuran belediyeler,


Tahsis Yapılması  

Madde 10- Mahalli İdareler Fonu Gider Hesabında Toplanan...