22 / 05 / 2024

Mahalli idareler muhasebe yönetmeliği

Mahalli idareler muhasebe yönetmeliği

Mahalli idareler bütçe ve muhasebe yönetmeliği 10 Mart 2006 tarihinde 26104 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Yönetmelikte, Mahalli idareler bütçe ve muhasebe yönetimine ilişkin usul ve esaslara yer veriliyor...

Mirasçı kiracıyı çıkarabilir mi? Tevdi Mahalli tayini nasıl olur?

Mirasçının kiracıyı çıkarma yetkisinin olup olmadığı merak edilen konulardan biridir. Bu durumda belirlenen bir kural geçerlidir. Peki mirasçı kiracıyı çıkarabilir mi ve tevdi mahalli tayini nasıl olur? İştr konu ile ilgili merak edilen kapsamlı bilgiler haberin devamında…

Mahalli İdareler Bütçe ve Muhasebe Yönetmeliğinde Değişiklik 2021!

Mahalli İdareler Bütçe ve Muhasebe Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31555 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Mahalli İdareler Harcama Belgeleri Yönetmeliğinde Değişiklik!

Mahalli İdareler Harcama Belgeleri Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31555 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Mahalli İdareler Personelinin Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Esaslarına Dair Yönetmelik Yürürlükten Kaldırıldı!

Mahalli İdareler Personelinin Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Esaslarına Dair Yönetmeliğin Yürürlükten Kaldırılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31193 Sayılı Resmi Gazete'te yayımlandı.

16 maddede site yönetimleri muhasebe felsefesi!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez Emlakkulisi.com okurları için "site yönetimleri muhasebe felsefesi" konusunu kaleme aldı. İşte Dönmez'in o yazısı...

Milli Emlak, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na bağlandı!

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne dair 1 Numaralı Cumhurbaşkanlığı Teşkilatı Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile mahalli idareler ve bunların merkezi idare ile ilişkileri Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca düzenlenecek.

Mahalli Yerleştirme Sınavı sistemi konut piyasasını canlandırdı!

TEOG sınavının kalkmasıyla yeni açıklanan Mahalli Yerleştirme Sınavı sistemi emlak piyasasını da canlandırdı. 

Mahalli idareler hakkında Meclis araştırması talep edildi!

MHP Bursa Milletvekili Kadir Koçdemir başta olmak üzere 20 milletvekili mahallî idareler hakkında Meclis araştırması açılmasını talep etti..

Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü, Çevre Şehircilik Bakanlığı'na bağlandı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, İçişleri Bakanlığına bağlı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü'nün bundan sonra Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bünyesinde faaliyetlerinde devam edeceğini bildirdi.

Site yönetimlerinde muhasebe yönetimi nasıl yapılır?

Bilinenin ve uygulananın aksine site yönetimlerinde vergi usul kanunu veya Türkiye muhasebe standartlarına göre bir mali işlem-iş akışı veya muhasebe uygulaması değil gelir-gider takibi söz konusudur.

Ordu’da Mostar Köprüsü inşaatı başladı!

Altınordu Belediyesi tarafından 30 Mart mahalli idareler genel seçiminde sözü verilen ve Bosna’daki Mostar Köprüsü’nün bir benzeri olacak köprü inşaatına başlandı. Köprü Nisan 2016'da açılacak.

Çumra Belediyesi’nden Ücretsiz Proje Desteği!

Konya’nın Çumra İlçe Belediyesi 2014 Mahalli idareler seçimiyle devreye giren 6360 sayılı Büyükşehir Yasasıyla birlikte köyden dönüşen mahallere tip projeleri ücretsiz vereceği vaadini yerine getiriyor.

Konya Çumra'da 30 mahallede ücretsiz tip projesi verilecek!

Konya’nın Çumra İlçe Belediyesi 2014 Mahalli idareler seçimiyle beraber devreye giren 6360 sayılı Büyükşehir Yasasıyla birlikte köyden dönüşen mahallere tip projeleri ücretsiz vereceği vaadini yerine getiriyor.

Mahalli idareler muhasebe yönetmeliği Haberi

Mahalli idareler muhasebe yönetmeliği

MAHALLİ İDARELER BÜTÇE VE MUHASEBE YÖNETMELİĞİ

BİRİNCİ BÖLÜM

Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

Amaç

MADDE 1 - (1) Bu Yönetmeliğin amacı, il özel idaresi, belediye, bağlı idare ve birliklerin; gelir ve gider bütçelerinin  hazırlanması, kesin hesabın çıkarılması, hesap ve kayıt düzeninde saydamlık, hesap verilebilirlik ve tekdüzenin sağlanması, işlemlerinin kayıt dışında kalmasının önlenmesi, faaliyetlerinin gerçek mahiyetlerine uygun olarak sağlıklı ve güvenilir bir biçimde muhasebeleştirilmesi; mali tablolarının zamanında, doğru, muhasebenin temel kavramları ve genel kabul görmüş bütçe ve muhasebe ilkeleri çerçevesinde, uluslararası standartlara uygun, yönetimin ve ilgili diğer kişilerin bilgi ihtiyaçlarını karşılayacak ve kesin hesabın çıkarılmasına temel olacak; karar, kontrol ve hesap verme süreçlerinin etkili çalışmasını sağlayacak şekilde hazırlanması ve yayımlanmasına ilişkin esas, usul, ilke ve standartların belirlenmesidir.


Kapsam

MADDE 2 - (1) Bu Yönetmelik hükümleri; il...