15 / 05 / 2024

mahfuz meblağ

mahfuz meblağ

Korunmuş miktar olarak da bilinen mahfuz meblağ ne demektir, neyi ifade ediyor sorularının yanıtı haberimizde...

Mahfuz meblağ nedir?

Kelime anlamı korunmuş miktar anlamına gelen mahfuz meblağ nedir, ayrıntıları için haberimizi inceleyebilirsiniz...

Garame anlaşması!

İpotek altındaki gayrimenkulunuzu paraya çevirdiniz diyelim. Bu durumda ipotek alacaklıları kendi aralarında satış bedelini paylaştırır. Söz konusu bu paylaşımı öngören bir anlaşma olan garame anlaşması için tıklayın...

Getat Eğitim Merkezi Yazılım Danışmanlık Gıda Anonim Şirketi kuruldu!

Getat Eğitim Merkezi Yazılım Danışmanlık Gıda Anonim Şirketi Pendik'te 100 bin TL sermaye bedeli ile Mahfuz Elmastaş tarafından kuruldu.

Galatasaray kasasını dolduracak! Dudak uçuklatan meblağ

Spor Toto Süper Lig'in 36. haftasında MKE Ankaragücü'nü 4-1 yenen Galatasaray, 2022-2023 sezonunun bitimine iki hafta kala şampiyon oldu. Ligde 3 sezon aradan sonra ipi göğüsleyen sarı-kırmızılı takım, toplamda 23. şampiyonluğunu kazandı. Böylece Galatasaray kasasını doldurdu.

Google'a 8 milyon dolarlık dava!

Google , Teksas Başsavcısı Ken Paxton tarafından teknoloji devini Pixel 4 telefonunu tanıtmak için yanlış reklam taktikleri kullanmakla suçlayarak açtığı davayı sonuçlandırmak için 8 milyon dolar ağır bir meblağ ödemeyi kabul etti.

İş Bankası emeklilere bayram havası estirdi! Bu promosyon zevkten dört köşe edecek

Emekli promosyonunda vatandaş sürekli yapılan duyuruları ve en çok meblağı verenleri tercih etmeye çalışıyor. Bankalar da yeni müşteri potansiyeli için bu fırsatı değerlendirmeye çalışıyor. Bir güncelleme de İş Bankası'ndan geldi. Yaptığı promosyon güncellemesi emeklilerin gündemine oturdu.

Kur korumalı mevduatta bir rekor daha geldi! İşte biriken tutar

Kur korumalı mevduat (KKM) hesaplarında toplanan meblağ, 3 Mart haftasında yeni bir rekor kırarak 1 trilyon 577 milyar 190 milyon dolara kadar yükseldi.

Borçlardan kurtulamayanlar artık rahatlayacak! 8 detay yeni çare

Kredi kartı borçları ve diğer birikmiş borçlar içinden çıkılamaz bir hâl alabilmekte. Özellikle kredi ve kredi kartı borçları, zamanında kapatılmadığı takdirde faiz sebebiyle çok daha yüksek meblağlara çıkıyor. İşte tüm detaylar...

Miras bırakan kişi sağ iken mallarını paylaştırdığı anlaşılırsa diğer mirasçılar ne yapabilir?

Miras yolu ile belli bir miktarda meblağ ve gayrimenkuller kişilere kalabilir. Bu konuda vatandaşlar bazı noktaların aydınlatılmasını bekliyor. İşte detaylar!

Asgari ücretle ilgili çok merak edilen 5 önemli konu

Asgari ücretle ilgili ilk toplantı 7 Aralık'ta gerçekleştirildi. Taraflar 14 Aralık'ta yeniden biraraya gelecek. Halen 5 bin 500 lira olan asgari ücretin 8 bin liranın üzerinde olması genel beklenti. Asgari ücretin değişmesi çalışma hayatında pek çok ödeme ve meblağı da yükseltecek.

Mazot ve gübre desteği uygulaması nasıl olacak? Hesaplara yatırılan kredinin şartları neler?

Mazot ve gübre desteği için çiftçiye kredi kullandırılacak ancak kredi olarak tespit edilen meblağ Ziraat Bankası'nın anlaşmalı olduğu yerlerden gübre ve mazot alımı için kullanılacak. Bu yıl ilk defa uygulanacak destek kafaları karıştırdı. İşte detaylar ve yanıt bekleyen sorular

Türkiye, Avrupa'da konut fiyatlarının en çok arttığı ülke oldu!

Türkiye'de kanuna göre gelecek bir yıl için geçerli olacak kira artışı, geçmiş 12 aylık ortalama TÜFE'den fazla olamıyor. Ancak bu kanun, yalnızca mevcut kiracılar için geçerli. Kanuna göre ev sahipleri yeni kiracı bulurken istediği meblağı talep edebiliyor. Bu nedenle resmi kira enflasyonu da daha

Dükkan kira sözleşmesi örneği 2022!

Kira sözleşmesi, taraflardan birinin taşınmazın kullanımını teslim ettiği, karşı tarafın da bunun karşılığında bir meblağ ödemeyi kabul ettiği sözleşmelere deniyor. Peki, dükkan kira sözleşmesi nasıl olmalı? Dükkan kira sözleşmesi örneği 2022...

Kur korumalı TL mevduat hesabı 131 milyar TL'yi geçti!

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, kur korumalı TL mevduat hesabına ciddi bir talep olduğuna dikkat çekerek, "Cuma akşamı itibarıyla 131 milyar lirayı aşan ciddi bir meblağa ulaşıldı. Günde ortalama 10 milyar lira sisteme girdi." diye konuştu.

Akfuz Demir Beton Matbaa İnşaat Ve Danışmanlık Limited Şirketi kuruldu!

Akfuz Demir Beton Matbaa İnşaat Ve Danışmanlık Limited Şirketi bugün Bayrampaşa'da 500 bin TL sermaye bedeli ile Mahfuz Akgün tarafından kuruldu.

mahfuz meblağ Haberi

mahfuz meblağ

Mahfuz meblağ ne demektir?

Mahfuz meblağ ne demektir sorusunun yanıtlamadan önce mahfuz ve meblağ sözcükleri nedir sorularını yanıtlayalım.


Mahfuz sözcüğünün sözlük anlamı; Saklanmış, korunmuş, korunan, saklı anlamlarına geliyor. Meblağ sözcüğünün kelime anlamı ise; Para miktarı, tutar anlamına geliyor. Peki, mahfuz meblağ ne demektir?


Mahfuz meblağ ne demektir?

Mahfuz meblağ ne demektir sorusunun yanıtı ise kelime anlamı olarak korunmuş miktarı ifade ediyor. Peki korunmuş miktar, hangi durumlarda kullanılıyor?


Mahfuz meblağ, gayrimenkul malikinin TL veya yabancı para üzerinden bir tutar belirleyerek saklı tuttuğu bu tutarı ilerde kullanmak üzere tapu kütüğünde bir derece işgal edecek şekilde tescil ettirmesidir. 


Öndeki ipotek derecesinin terkini suretiyle de mahfuz meblağ oluşabilir. 



Işıl Seren...