09 / 05 / 2024

mahsup ve iade talep hakkı dilekçesi

mahsup ve iade talep hakkı dilekçesi

Vergi mükelleflerinin vergi kanunlarının uygulanması sırasında karşılaştıkları özel durumlar ve işlemler ile ilgili olarak sahip olduklar arasında bulunan Mahsup ve İade Talep Hakkı nedir? İşte yanıtı..

Ev sahibinin depozitoyu iade etmesi için ne yapmak gerekir? İşte merak edilenler!

Ev sahipleri ve kiracılar arasında yaşanan anlaşmazlıklar bitmek bilmiyor. Bu anlaşmazlıklardan biri de depozito olabiliyor. Kiracı taşınırken ev sahibi depozitoyu iade etmezse ne yapmak gerekiyor? İşte detaylar...

Son dakika! Köprü ve otoyol zammı Ocak 2024’e ertelendi!

Otoyol ve köprü geçiş ücretlerinde 25 Ekim tarihinden itibaren yapılan zamlar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla Ocak 2024’e ertelendi. Bugün alınan geçiş ücretlerindeki fark iade edilecek.

TCDD iade işlemi ve bilet değişiklik sürelerini değiştirdi: İade işleminde kesinti yüzde 35'e kadar yükseldi!

Demir yolu yolcu taşımacılığı çerçevesindeki gişe ve diğer satış kanalı işlemlerinde iade, bilet değişiklik ve açığa alma sürelerinde düzenleme yapıldı. İşte detaylar...

ParamKart'tan Babalar Günü fırsatı: Giyim, ayakkabı ve aksesuar alışverişlerinde yüzde 25 nakit iade ediliyor!

ParamKart, Babalar Günü'ne özel fırsatı duyurdu. Kampanya kapsamında, Babalar Günü'ne özel, ParamKart’la yapılacak giyim, ayakkabı ve aksesuar alışverişlerinde yüzde 25 nakit iade imkanı sunuluyor. İşte ayrıntılar...

5 yıl üst üste emlak vergisi ödeyenlere 10 bin TL iade yapılacak! İşte detaylar!

5 sene boyunca emlak vergisini sürekli olarak ödeyenlere 10 bin TL para iadesi yapılacağı duyuruldu. Belirli sebeplerle muafiyet hakkı tanınan ve bu hakları bilmeyen kişilere 5 senedir ödenen vergiler geri iade edilecek. 

Akbank resmen açıkladı! Tatilsepeti'nde 3 bin lira iade fırsatı başladı! Tatile gidecekler dikkat! 

Akbank peş peşe açıkladığı kampanya ve indirimlerile müşterilerinin yüzünü güldürüyor. Akbank, şimdide seçili harcamalarda geçerli olacak fırsatı açıkladı! Tatilsepeti'nde 3 bin lira iade fırsatını başladı. İşte Akbank'ın o kampanyası... 

İnternetten alışveriş yapanlar dikkat! Cayma hakkı ve para iadesi detayı

İnternetten alışveriş yapanların sayısı her geçen gün yükseliyor. Kolay ulaşılabilir olması, kredi kartı ile taksit yapılabilmesi ve iade imkanın bulunması web siteleri üzerinden alışveriş yapan kişi sayısının artmasına neden oldu. Cayma hakkı ve para iadesi ile ilgili flaş detay ortaya çıktı.

Milyonlara müjde! Tahsis edilen fatura ücretleri iade edilecek! Hesabınızı kontrol edin!

Konutlarda bir ay ücretsiz doğal gaz kararı yürürlüğe girmesinin ardından, EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz bedava doğal gaz kararına ilişkin açıklamada bulundu. Başkan Yılmaz, Tahsil edilen faturalar varsa iptal edilecek ve yurttaşlarımıza iade edilecek" dedi.

Doğalgaz faturası yüksek gelenler! Bu rakamdan fazla geliyorsa 300 TL iade!

Doğalgaz faturasının fazla gelmesinden bıkanlar ve ödemekte zorlananlar için bir fırsat bulunuyor. Eğer sizin de doğalgaz faturalarınız yüksek geliyorsa ve ödeme güçlüğü yaşıyorsanız 300 liranız geri iade edilebilir. Peki bu nasıl mümkün olabilir?

Hatay'da yıkılan Rönesans Rezidans'ın yurt dışındaki ortağına kırmızı bülten ve iade talebi! 

Rönesans Rezidans'ın yurt dışındaki ortağı için kırmızı bülten ve iade talebi Adalet Bakanlığına gitti. İşte ayrıntılar...

Elektrik sektöründe büyük skandal! Milyarlarca lira iade edilecek

Elektrik sektöründe üretici şirketler ve perakendecilerin milyarlarca lira haksız kazanç elde ettikleri bir skandal patlak verdi. EPDK'nın konuyla ilgili çalışması sürürken bu şirketlerin de elde ettikleri kazançları iade edeceği bildirildi.

Engelli aylığı için önemli adım. Devlet alacağından vazgeçiyor!

Meclis Komisyonu'nda görüşülen torba yasa ile devlet yersiz maaş ödediği kişilere bağladığı maaşlarla ilgili bir takipte bulunmayacak ve iade istemeyecek. Ancak düzenlemenin bir de istisnası var.

Albaraka'dan eğitim, kırtasiye ve ofis harcamalarında 50 TL iade kampanyası!

Harcamalarını ucuza getirmek isteyen vatandaşların için Albaraka kampanya yaptı. 9 Eylül-9 Ekim tarihleri arasında Albaraka bireysel kredi kartınız ile eğitim, kırtasiye, ofis malzemeleri sektöründe tek seferde yapacağınız 300 lira ve üzeri harcamalarınızda 50 lira iade kazanma fırsatı. İşte kampany

mahsup ve iade talep hakkı dilekçesi Haberi

mahsup ve iade talep hakkı dilekçesi

Vergide mahsup ve iade talep hakkı!

Vergi mükelleflerinin vergi kanunlarının uygulanması sırasında karşılaştıkları özel durumlar ve işlemler ile ilgili olarak sahip olduklar arasında "Mahsup ve İade Talep Hakkı" da bulunuyor. Peki, mahsup ve talep hakkı nedir?


Mahsup ve İade Talep Hakkı: 

Tevkif yoluyla kesilen vergilerin yıllık beyannamedeki mahsuplar sonunda kalan kısmının diğer vergi borçlarına mahsup talebi, tutarına bakılmaksızın ve inceleme raporu ve teminat aranılmadan yerine getirilir. 

Nakden iade taleplerinin dilekçe ile yapılması şarttır. Tevkif yoluyla kesilen vergilere ilişkin nakden iade edilecek tutarın 10.000 TL’yi geçmemesi halinde iade talebi, yıl içinde yapılan tevkifatlara ilişkin tablo ile birlikte, Gelir Vergisi Kanununun 252 Seri No.lu Genel Tebliğinde gelir veya kazanç türüne göre ayrı ayrı belirtilmiş belgelerin dilekçeye eklenmesi koşuluyla inceleme raporu ve teminat aranmaksızın yerine getirilir. 

Nakden...