16 / 05 / 2024

makedonya Üsküp Alaca Cami

makedonya Üsküp Alaca Cami

Makedonya’da birçok alanda gerçekleştirdiği projelerle faaliyetlerine devam eden TİKA, Makedonya’da ecdat yadigarı eserlere sahip çıkılması kapsamında Üsküp Sultan Murat Cami, Üsküp Alaca Cami ve Saray Hüseyin Şah Camilerini restore ediyor...

1 ayda oturum izni alınan o ülkeye Türk akını!  40 bin Euro değerinde konut almak yetiyor!

Kuzey Makedonya'nın başkenti olan Üsküp'e Türk akını hız kesmeden devam ediyor. Paylaşılan detaylara göre ülkede oturum izni almak için 5 bin Euro sermayeli şirket kurmak ya da 40 bin Euro değerinde konut almak yetiyor. 

O ilde 3 adet arsa satılıyor! Belediyeden KDV'den muaf arsa fırsatı! 

Kırklareli Üsküp Belediyesi, Kırklareli ili, Üsküp ilçesi, Mehmetçavuş mahallesinde yer alan 3 adet arsayı KDV'den muaf olarak satıyor. Peki Kırklareli Üsküp'te yer alan arsaların fiyatları ne kadar? İşte ayrıntılar...

Diamond Mall açıldı! Limak, Kuzey Makedonya’ya yeni AVM!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Limak Şirketler Grubu, Kuzey Makedonya’nın başkenti Üsküp’te hayata geçirdiği alışveriş merkezi "Diamond Mall"un açılışını yaptı.

Bahaş Harmony Üsküp geliyor! 2024'te teslim! 

Bahaş Holding, Üsküp’ün ilk ve tek lüks villa projesi için düğmeye bastı. Bahaş Harmony Üsküp'te 3+1 ikiz villalar bulunuyor. İşte Bahaş Harmony Üsküp ile ilgili merak edilenler...

Limak Holding'in Üsküpte'ki alışveriş merkezi Diamond Mall sonbaharda açılıyor!

Limak Holding tarafından Kuzey Makedonya’nın Üsküp kentinde yapımına devam edilen alışveriş merkezi Diamond Mall sonbaharda faaliyete geçmesi planlanıyor. 

Philips Kablosuz Şarjlı Dikey Süpürge en ucuza nerede satılıyor? İşte Philips 12 Mart 2023 fiyat listesi

Elektrikli süpürgesinden memnun olmayanlar sizin için Philips Kablosuz Şarjlı Dikey Süpürge'yi araştırdık ve en ucuza nereden alacağınızın fiyat listesini hazırladık. İşte detaylar..

Arnica Köpüklü Türk Kahve Makinesi 1.590 TL! Peki en ucuza nereden alınır? İşte Arnica 11  Mart 2023 fiyat listesi

Kahve makinesini değiştirmek isteyen kahve severler, sizin için Arnica IH32059 Eko Otomatik Köpüklü Türk Kahve Makinesi'ni en ucuza alacağınız yerleri, fiyatlarıyla birlikte araştırdık ve listeledik. İşte o fiyat listesi..

Üsküdar Küçük Çamlıca Mahallesi 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı askıda!

İstanbul İli, Üsküdar İlçesi, Küçük Çamlıca (Bulgurlu) Mah., 2792 Ada 1 Parselin Doğusunda Kalan Tescil Dışı Alan Ve 2792 Ada 2 Parsele İlişkin, 1/5000 Ölçekli Koruma Amaçlı NİP Değişikliği İle 1/1000 Ölçekli Koruma Amaçlı UİP Değişikliği askıya çıkarıldı.

TOKİ Kırklareli Üsküp Mahallesinde 150 sosyal konut!

Cumhurbaşkanının kabine toplantısının ardından açıkladığı, dar vatandaşın yüzünü güldürecek TOKİ 2022 sosyal konut projesinin detayları açıklanmaya başladı. Peki, TOKİ Kırklareli Merkez Üsküp Mahallesi Sosyal Konut Projesi detayları nedir?

Mutfak tüpü fiyatlarını görenlerin ocağı sönüyor! Şişman tüp kaç TL? Aygaz, İpragaz, Mogaz 19 Ağustos fiyat listesi...

Mutfak tüpüne zam üzerine zam yapılırken vatandaşlar ne yapacağını şaşırdı. Son indirimden sonra rahat bir nefes alacağını düşünenler bu ay zam şoku ile sarsıldı. Peki, mutfak tüpü fiyatları ne kadar? İşte 19 Ağustos 2022 fiyat listesi...

Üsküdar Devlet Hastanesi yıkılıyor!

Üsküdar Devlet Hastanesi’nin yıkılıp yeniden inşa edilmesi kararı alındı. Yeni hastane inşaatı için hazırlanan imar planları İBB Meclisi’nde oyçokluğu ile onaylandı.

Limak'tan Üsküp'e karma proje!

Limak Şirketler Grubu, Makedonya'nın başkenti Üsküp'te Diamond of Skopje projesine başlıyor. Otel, rezidans, ofis ve alışveriş merkezinden oluşacak karma projenin inşaatında 110 kişiye istihdam sağlanacak.

Limak Skopje Luxury Hotel 23 Nisan'da açılacak!

Limak Şirketler Grubu, Makedonya'nın başkenti Üsküp'ün merkezine 200 metre uzaklıktaki Limak Skopje Luxury Hotel'i 23 Nisan tarihinde hizmete sunuyor.

makedonya Üsküp Alaca Cami Haberi

makedonya Üsküp Alaca Cami


Ecdat yadigârı camilerin restorasyonuna yönelik gerçekleştirdiği projelerle kültür mirasına sahip çıkmaya devam eden Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) Başkanlığı, Makedonya’da Üsküp Sultan Murat Cami, Üsküp Alaca Cami ve Saray Hüseyin Şah Cami’nin restorasyon çalışmalarını sürdürüyor.


Makedonya’da birçok alanda gerçekleştirdiği projelerle faaliyetlerine devam eden TİKA, Makedonya’da ecdat yadigarı eserlere sahip çıkılması kapsamında Üsküp Sultan Murat Cami, Üsküp Alaca Cami ve Saray Hüseyin Şah Camilerinin restorasyon çalışmalarını sürdürüyor.


TİKA yürüttüğü çeşitli teknik yardım ve işbirliği projelerinin yanı sıra ortak tarihi ve kültürel varlıklarının korunması, sahip çıkılması, yaşatılması ve gelecek nesillere aktarılması misyonunu üstlenmiş olup bu amaçla faaliyet gösterdiği ülkelerde bulunan camilerin restorasyon çalışmalarına başlayarak önemli projelere imza attı. Bu çerçevede TİKA tarafından Makedonya’da gerçekleştirilecek Makedonya Üsküp Sultan Murat Cami, Üsküp Alaca Cami...