02 / 05 / 2024

makrom yapı son durum

makrom yapı son durum

Makrom Yapı mağdurlarının iddiasına göre kendilerini dolandıran Makrom Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Bakırcı da arsa sahipleri Ahmet Kayıkçı ve Adem Kayıkçı tarafından dolandırıldı...

Makrom Yapı yöneticilerinden kimler serbest bırakıldı?

İstanbul Esenyurt ve Tuzla'da projede olmayan konutları birden fazla kişiye sattığı gerekçesiyle gözaltına alınan Makrom Yapı yöneticilerinden 4 kişi serbest bırakıldı, işte serbest bırakılan Makrom yöneticileri...

Makrom mağdurları yarın Büyükçekmece Adliyesi'nde toplanıyor!

Dört ay önce Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunan Makrom mağdurları yarın saat 12:00'de Büyükçekmece Adliyesi önünde toplanacak. İşte Makrom mağdurları tarafından yapılan o açıklama...

Maket üzerinden konut satan Makrom Yapı'ya 18 gözaltı!

Maket üzerinde konut satışı yapan Makrom Yapı’ya düzenlenen operasyonda 18 kişi gözaltına alındı. Esenyurt ve Tuzla’da teslim etmesi gereken yüzlerce konutu teslim etmeyen şirketin 800 vatandaşı dolandırdığı öğrenildi.

Makrom Yapı'nın 17 yöneticisine gözaltı!

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Mali Şube Ekipleri bu sabah maket üzerinde konut satışı yapan bir şirketin sahibi ve yöneticilerine yönelik operasyon yaptı. Hakkında gözaltı kararı bulunan isimler arasında Lütfü Bakırcı'nın da olduğu öğrenildi.

Makrom mağdurları savcılığa başvuruyor!

7 Mart 2015 tarihinde Taksim'de eylem yapan Makrom mağdurları bugün savcılığa suç duyurusunda bulunuyor. Aldıkları evler teslim edilene kadar davalarının peşlerinde olacaklarını belirten mağdurlar seslerini duyurmak istiyor...

Tanyer Yapı, sanayi tesisleri pazarında büyümeyi hedefliyor...

Konut sektöründe 30 senedir birçok projeler yapan Tanyer Yapı, son 2 senedir adım attığı sanayi tesisleri inşası konusunda büyümesini sürdürdüğünü açıkladı. Şu an farklı sanayi bölgelerinde de toplam 10 adet şantiyesi bulunan Tanyer Yapı'nin hedefi büyümek. İşte haberin ayrıntıları...

Garip adası 950 milyon TL'ye satılığa çıktı!

Fi Yapı, son dakika açıklamasıyla Garip Adası'nın satılığa çıkarıldığını duyurdu. Fikret İnan imzası taşıyan açıklamada, adanın 950 milyon TL'ye satışa sunulduğu açıklandı. İşte şirket tarafından yapılan o açıklama...

Dekar Yapı düğmeye bastı! 2.9 Milyarlık 4 yeni proje geliyor!

Dekar Yapı son sürat projelerine devam ediyor. Doğa dostu bahçeli evler üretme vizyonuyla çıktığı yolda 15. yılını tamamlayan Dekar Yapı ve Yatırım A.Ş., 2023 yılında 2 milyar 900 milyon TL'lik yatırımla 4 yeni projeye imza atmaya hazırlanıyor.

Lütfü Bakırcı tutuklandı!

800’e yakın mağduru olduğu ifade edilen Makrom Yapı'nın sahibi Lütfü Bakırcı tutuklandı.

Sur Yapı gurbetçiye 6 ayda 500 gayrimenkul sattı!

Yurt dışı tanıtımına ağırlık veren Sur Yapı, son 6 ayda gurbetçilere 500 konut, ofis ve dükkan satışı gerçekleşti. Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas, “Avrupa’da yaşayan Türk vatandaşları, projelerimize yoğun ilgi gösteriyor” diye konuştu.

Makrom Yapı mağdurlarına müjde!

Makrom Yapı projelerinden olan Makromtek Esenyurt projesi için mahkemeden çarpıcı karar geldi.

Semt Bahçekent Sur Yapı son fiyat listesi!

Semt Bahçekent Sur Yapı son fiyat listesi 248 bin TL'den başlıyor. Semt Bahçekent projesinde 1+1'den 4+1'e kadar konut alternatiflerine yer veriliyor...

Servet GYO 10 yıl içinde en büyük GYO şirketi olmayı hedefliyor!

Bir konut fabrikası gibi çalışan Sinpaş Yapı son iki yıldır 6 binden fazla konut üretti. Çelik Ailesi’nin ikinci kuşağını temsil eden Mahmut Sefa Çelik’in başında olduğu grubun diğer şirketi Servet GYO ise yedi yıl sonra Emlak GYO’dan daha büyük bir oyuncuya dönüşmenin peşinde.

Makrom mağdurları için mahkemeden açıklama!

Makrom Yapı’nın tanıtımını yaptığı projelerden konut alan on binlerce mağdur için mahkemeden çarpıcı açıklama geldi.

Esenyurt konut mağdurları 7 Ağustos'ta toplanıyor!

Aralarında Fi Yapı, Osmanlı İnşaat, Bulut İnşaat, Uluhan Grup, Saylan İnşaat ve Makrom Yapı mağdurlarının yer aldığı grup 7 Ağustos'ta Esenyurt Belediyesi önünde toplanacak.

Fer Yapı 5 yılda da 4 milyar TL yatırım hedefliyor!

FerYapı Yönetim Kurulu Üyesi Ramadan Kumova geçmişe dönük yıllarda gerçekleştirdiği yatırımları artırmayı hedefliyor. Fer Yapı son 5 yıldaki 2 milyar TL'lik yatırımı iki katına çıkaracak.

Lütfü Bakırcı'ya 2 bin 616 yıl hapis istemi!

Makrom Yapı'nın patronu M. Lütfü Bakırcı'nın daire satışı yapıp daireleri teslim etmediği gerekçesiyle hapsi istendi. Mağdurlar, 6 farklı projeyi satan Bakırcı ve diğer şüphelilerin cezasını çekmesini istiyor.

Makrom mağdurlarıyla dalga geçmişler!

Yüzlerce daireyi sahiplerine teslim etmedikleri iddiasıyla Makrom Yapı ve arsa sahipleri hakkında açılan davanın 8. duruşması yapıldı. Bir mağdur "İnsanlardan aldıkları paraları lüks arabalara ve boy yükseltme ameliyatlarına yatırdılar" dedi.

makrom yapı son durum Haberi

makrom yapı son durum


İstanbul'da projede olmayan konutları birden fazla kişiye satarak 50 milyon TL'nin üzerinde haksız kazanç sağlayan Makrom Yapı'nın 17 yöneticisi gözaltına alınmıştı, Makrom mağdurlarının iddiasına göre kendilerini dolandıran Makrom Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Bakırcı da arsa sahipleri Ahmet Kayıkçı ve Adem Kayıkçı tarafından dolandırıldı.


Lütfü Bakırcı'nın müşterilere sattığı yerleri Ahmet Kayıkçı ve Adem Kayıkçı'ya da sattığını söyleyen mağdurlar, Kayıkçı'ların da yüzde 35'i kendilerine, yüzde 65'i Makrom Yapı'ya ait olan 14 dükkanın tamamını Ömer Kaya isimli şahsa sattığını belirtti. Ömer Kaya'nın14 dükkana 10 milyon TL'lik tedbir koydurduğunu söyleyen mağdurlara göre önce Ahmet Kayıkçı ve Adem Kayıkçı Makrom Yapı'yı sonra da Makrom Yapı Ahmet ve Adem Kayıkçı ile birlikte daire alan müşterileri dolandırmış.


Makromtek Esenyurt projesinin arsa sahibi Adem Kayıkçı



Neler olmuştu?

İstanbul Emniyet...