03 / 05 / 2024

Mal ayrılığına geçişten dönme

Mal ayrılığına geçişten dönme

Medeni Kanun gereğince; Haklı bir sebep varsa hâkim, eşlerden birinin istemi üzerine, mevcut mal rejiminin mal ayrılığına dönüşmesine karar verebiliyor. İşte olağanüstü mal rejimine geçiş esasları...

Olağanüstü mal rejimi nedir?

4721 sayılı Türk Medeni Kanunu esaslarına göre olağanüstü mal rejimi nedir? Olağanüstü mal rejimi hangi durumlarda uygulanabiliyor? İşte eşlerden birinin istemi ile ve cebrî icra halinde olağanüstü mal rejimi...

TCMB Bankalara Yeni Talimat Gönderdi: Yabancı Para Komisyonları Düşüyor, TL Mevduat Hesaplarına Geçiş Teşvik Ediliyor

TCMB'den bankalara talimat gönderilerek bazı değişikliklerin yapılması istendi. Bu talimat, yabancı para zorunlu karşılıklara komisyon uygulaması ve kur korumasız Türk lirası (TL) ile mevduat hesaplarına geçişin teşvik edilmesini içeriyor. İşte konu ile ilgili kapsamlı bilgiler haberin devamında…

Boğazlardaki yeni tarife belli oldu! Zamlı geçiş o tarihte resmen başlıyor!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Boğazlardan geçecek gemilerden alınan ton başına ücrette yeni tarifeyi açıkladı. Zamlı geçiş o tarihte resmen başlıyor!

Facebook'un sahibi Meta, toplu işten çıkarmaların son turuna başladı

Meta, toplu işten çıkarma konusuna aşina bir kaynağa göre, Mart ayında açıklanan 10.000 personeli işten çıkararak çarşamba günü üç bölümlük işten çıkarma turunun son grubunu gerçekleştirmeye başladı.

Teknoloji devinden işten çıkarma kararı! Binlerce kişi kovulacak!

ABD'li teknoloji şirketlerinin işten çıkarma dalgası giderek büyüyor. Furyaya son olarak Microsoft da katıldı. ABD'li teknoloji devinin binlerce kişiyi işten çıkartacağı belirtildi. Microsoft'un geçen yılın ekim-aralık dönemine ait bilançosu 24 Ocak'ta açıklanacak.

Euro 20 TL'yi geçerek 2022 yılına damgasını vurdu! 

ABD'de enflasyonun beklentilerin altında kalması ile dolar kuru gerilerken Euro yükselişini sürdürüyor. Euro/TL kuru bugün 20 TL'yi geçerek 2022 yılına damgasını vurdu! 

İşten çıkarma dalgası yayılıyor! Dev banka karlılık hedefini tutturmak için binlerce çalışanını işten çıkaracak

Goldman Sachs 4 bine yakın kişiyi işten çıkarmayı planlıyor. ABD'nin en büyük bankalarından Goldman Sachs, karlılık hedeflerini tutturabilmek amacıyla 4 bine yakın çalışanını işten çıkarmayı planlıyor.

EYT ile emekli olacaklar dikkat! Başvuru, tazminat, işten ayrılma, tekrar çalışma... Hemen bu detayları kontrol edin!

EYT'lilerin emekli olmaları için geri sayım resmen başladı. EYT ile emekli olacaklar dikkat! Başvuru, tazminat, işten ayrılma, tekrar çalışma... Hemen bu detayları kontrol edin!

Kanal İstanbul çevresindeki arsalar 'Türk vatandaşlığına geçmek isteyenler için uygundur' diyerek satışa çıkarılmış!

Geçen haziran ayında İstanbul'da kurulan Elhaj Grup, kanal manzaralı arazilerini “Türk vatandaşlığına geçmek isteyenler için uygundur” diyerek satışa çıkarmış.

İşten çıkarma dalgası büyüyor! 2 şirket daha küçülmeye gideceğini açıkladı!

Son dönemde dev şirketlerden üst üste işten çıkarma açıklamaları gelmeye başladı. Twitter’ın ardından Facebook, Instagram ve Whatsapp’ın bağlı olduğu Meta’dan işten çıkarma haberi geldi. Son olarak işten çıkarma dalgasına Citigroup ve Barclays de katıldı. Gerekçe ise gelirlerdeki düşüş.

Büyük deprem! Tam 12 bin kişiyi işten çıkaracaklar! İşte nedeni…

Sosyal medya platformu Twitter’dan sonra bir deprem de Facebook’ta yaşanıyor. 2022 yılı başından beri hisselerinde yüzde 70 oranında düşüş görülen Facebook, 12 bin çalışanını işten çıkarmak için düğmeye bastı. Ekonomik nedenlerden dolayı alınan bu kararın Çarşamba günü hayata geçirilmesi bekleniyor.

Saat verip duyurdu! Binlerce kişi bir mail ile işsiz kalacak! İşten kovulacakları saati bekliyorlar

Twitter'ın yeni sahibi ünlü milyarder Elon Musk, çalışanlarına bir e postayla bugün işten çıkarılıp çıkarılmadıklarını öğreneceklerini söyledi hatta bunun için saat bile verdi. Milyarder iş insanı Elon Musk’ın bir hafta süren belirsizliğin ardından, yeni planlar arasında şirketin yarısını işten çıka

Avva mevsim geçişlerinin en cool parçalarını sizlere sunuyor. Üstelik sepette yüzde 20 indirim. 8 Eylül 2022 fiyatları

Avva mevsim geçişinde zorlanan erkekler için, sezona yönelik ürünlerde yüzde 20 indirim kampanyası başlattı. İşte Avva'nın 8 Eylül 2022 fiyatları

'Kıyamet kopacak' diyen Selçuk Geçer, dolar ayı için eylül ayını işaret etti!

Doların kahini Selçuk Geçer, eylül ayını işaret ederek yatırımcılara tarihi uyarılarda bulundu. Dolardaki dalgalı seyir devam ederken, yatırımcılar eylül ayının akıbetini merak ediyor.

Mal ayrılığına geçişten dönme Haberi

Mal ayrılığına geçişten dönme

Olağanüstü mal rejimine geçiş!

Medeni Kanun gereğince; Haklı bir sebep varsa hâkim, eşlerden birinin istemi üzerine, mevcut mal rejiminin mal ayrılığına dönüşmesine karar verebiliyor.


Özellikle aşağıdaki hâllerde haklı bir sebebin varlığı kabul edilir:


1. Diğer eşe ait malvarlığının borca batık veya ortaklıktaki payının haczedilmiş olması,


2. Diğer eşin, istemde bulunanın veya ortaklığın menfaatlerini tehlikeye düşürmüş olması,


3. Diğer eşin, ortaklığın malları üzerinde bir tasarruf işleminin yapılması için gereken rızasını haklı bir sebep olmadan esirgemesi,


4. Diğer eşin, istemde bulunan eşe malvarlığı, geliri, borçları veya ortaklık malları hakkında bilgi vermekten kaçınması,


5. Diğer eşin sürekli olarak ayırt etme gücünden yoksun olması.


Eşlerden biri ayırt etme gücünden sürekli olarak yoksun ise, onun yasal temsilcisi de bu sebebe dayanarak mal ayrılığına karar verilmesini isteyebilir.


2. Yetki

MADDE 207.- Yetkili mahkeme eşlerden herhangi...