02 / 05 / 2024

Mal beyanı kanunu

Mal beyanı kanunu

3628 Sayılı Mal Bildiriminde Bulunulması, Rüşvet Ve Yolsuzluklarla Mücadele Kanunu kısaca Mal beyanı kanunu 04 Mayıs 1990 tarihinde 20508 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte kanun esasları...

Mal beyanı nedir?

Mal Bildiriminde Bulunulması Kanunu ve Mal Bildiriminde Bulunulması Hakkında Yönetmelik esaslarına göre kimi mal sahiplerinin belli dönemlerde mal beyanında bulunması gerekiyor. Peki mal beyanı nedir?

 Sipariş iptalinden kampanyalı mal satışına pek çok alanı kapsıyor! İşte yeni Perakende Kanunu!

Perakende Ticaret Kanunu’nda değişiklik içereren düzenleme, üretici, tedarikçi ve perakende işletmeler arasındaki ilişkileri yeniden tanımlıyor. Haksız ticari uygulama tanımını getiren değişiklik, sipariş iptalinden, kampanyalı mal ve hizmete, maliyet ve giderlere kadar geniş bir alanı kapsıyor.

Milyonlarca borçluyu ilgilendiriyor! Haczedilen malın satışıyla ilgili yönetmelik Resmi Gazete'de yayımlandı

İcra ve İflas Kanunu’ndaki yenilenme milyonlarca borçluyu ilgilendiriyor. İcrada olan mal artık satılabiliyor. İşte detaylar…

Mal beyanında bulunmama cezası 2021!

Mal beyanında bulunma yükümlülüğü, şeffaflığının tesis edilebilmesi açısından büyük önem taşıyor. Peki mal beyanında bulunmama cezası 2021 ne kadar? İşte mal beyanında bulunmama cezası 2021...

Değerli Konut Vergisi beyan süresi 20 Şubat’ta sona eriyor!

Değerli Konut Vergisi uygulaması 7194 sayılı Kanun ile Emlak Vergisi Kanunu'na eklendi. Değerli Konut Vergisinde beyan süresi 20 Şubat’ta sona eriyor...

2020 yılı kira gelirlerinin beyanı!

Mal ve hakların kiraya verilmesinden elde edilen gelirleri Gelir Vergisi Kanunu gayrimenkul sermaye iradı olarak belirtiliyor. Taşınmaz kiralanmasından elde edilen gelirlerle sınırlı olarak, kira gelirlerinin beyanı ve vergilemesini nasıl yapılır? İşte detaylar...

Kamu çalışanlarının mal beyanı için otomatik takip sistemi kurulacak!

Yolsuzlukla mücadele kapsamında kamu çalışanlarının mal beyanlarının doğruluğunu araştırmak için dijital takip sistemi kurulacak...

Mal beyanına otomatik takip!

Kamu çalışanlarının mal beyanlarının doğruluğunu araştırmak amacıyla dijital takip sistemi kurulacak. Kamu çalışanlarının mal beyanlarının yükleneceği sistem ile mal beyanında yaşanan artışları dikkat çeken kamu çalışanları sistem üzerinden izlenebilecek.

Kemal Kılıçdaroğlu malvarlığını güncelledi!

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu 2018 yılına ait mal beyanını dün TBMM Başkanlığı’na sundu.

Kira kanunu 2017!

Taşınmaz mal kiralamalarında tarafların sahip oldukları hak ve sorumluluklar Borçlar Kanunu'nda düzenleniyor. İşte 2017'de de uygulanacak Kira kanunu hükümleri..

Hollanda gurbetçilerin Türkiye’deki mal varlığını araştırıyor!

Hollanda’da asgari geçim yardımı ödeneği alan gurbetçilerin kendi ülkelerinde sahip oldukları mal varlıkları araştırılıyor. İlk belirlemelere göre 43 kişinin yanlış beyanından dolayı Hollanda’da aldıkları asgari geçim yardımı ödeneği kesildi.

Kira gelir beyanı en son ne zaman verilir?

Taşınmaz mal kiralarından elde edilen gelirler Mart ayında vergilendiriliyor. Belirlenen istisna sınırından yüksek geliri olan kimselerin beyanname vererek vergi borcunu ödemeleri gerekiyor. Peki, kira gelir beyanı en son ne zaman verilir?

İşyeri kira geliri beyanı 2016!

Kira gelir vergisi, Gelir Vergisi Kanunu gereğince ödeniyor. Bu vergiyi istisna bedelinden yüksek geliri olan kimseler ödüyor. Peki, işyeri kira geliri beyanı 2016 ne zaman verilir? Nasıl verilir?

Kira geliri yoksa beyan verilir mi?

Taşınma mal kiralamalarından elde edilen gelirler vergiye tabi tutuluyor. Peki, kira bedeli alınmıyorsa ne olur? Kira geliri yoksa beyan verilir mi? İşte yanıtı..

Mal beyanı kanunu Haberi

Mal beyanı kanunu

Mal beyanı kanunu!

3625 sayılı Mal Beyanı Kanunu kapsamında, beyanda bulunması zorunlu olan kamu görevlileri açıklanıyor. Ayrıca, bildirimin ne zaman, nasıl ve nereye yapılması gerektiğine ilişkin açıklamalar kanunda açıkça belirtiliyor.


3628 Sayılı Mal Bildiriminde Bulunulması, Rüşvet Ve Yolsuzluklarla Mücadele Kanunu..


Kabul Tarihi: 19/04/1990 

Yayımlandığı Resmi Gazete Tarihi: 04 Mayıs 1990


BİRİNCİ BÖLÜM: GENEL HÜKÜMLER 

AMAÇ 

Madde 1 - Bu Kanunun amacı, rüşvet ve yolsuzluklarla mücadele cümlesinden olarak; bu Kanunda sayılanların mal bildiriminde bulunmalarını, bildirimlerin yenilenmesini, mal edilmelerin denetimiyle, haksız mal edinme veya gerçeğe aykırı bildirimde bulunma halinde uygulanacak hükümleri, bu Kanunda belirlenen suçlarla bazı suçlardan dolayı kamu görevlileri ve suç ortakları hakkında takip ve muhakeme usulünü düzenlemektir. 


MAL BİLDİRİMİNDE BULUNACAKLAR 

Madde 2 - a) Her tür seçimle iş başına gelen kamu görevlileri ve dışardan atanan Bakanlar Kurulu üyeleri,...