01 / 05 / 2024

mal beyanı verilmezse ne olur

mal beyanı verilmezse ne olur

Mal Bildiriminde Bulunulması Hakkında Kanun kapsamında sayılan kamu görevlilerinin bildirim vermeleri zorunlu tutuluyor. Peki belli dönemlerde yenilenmesi de gereken mal beyanı yapılmazsa ne olur? İşte yanıtı...

Mal beyanı vermeme cezası!

Mal Bildiriminde Bulunulması Hakkında Yönetmelik esaslarına göre mal beyanı vermeme cezası kapsamında bildirim vermesi zorunlu olan ancak beyanda bulunmayanlar için Cumhuriyet başsavcılığına suç duyurusunda bulunuluyor..

Mal beyanında bulunmama cezası 2021!

Mal beyanında bulunma yükümlülüğü, şeffaflığının tesis edilebilmesi açısından büyük önem taşıyor. Peki mal beyanında bulunmama cezası 2021 ne kadar? İşte mal beyanında bulunmama cezası 2021...

2020 yılı kira gelirlerinin beyanı!

Mal ve hakların kiraya verilmesinden elde edilen gelirleri Gelir Vergisi Kanunu gayrimenkul sermaye iradı olarak belirtiliyor. Taşınmaz kiralanmasından elde edilen gelirlerle sınırlı olarak, kira gelirlerinin beyanı ve vergilemesini nasıl yapılır? İşte detaylar...

Kamu çalışanlarının mal beyanı için otomatik takip sistemi kurulacak!

Yolsuzlukla mücadele kapsamında kamu çalışanlarının mal beyanlarının doğruluğunu araştırmak için dijital takip sistemi kurulacak...

Mal beyanına otomatik takip!

Kamu çalışanlarının mal beyanlarının doğruluğunu araştırmak amacıyla dijital takip sistemi kurulacak. Kamu çalışanlarının mal beyanlarının yükleneceği sistem ile mal beyanında yaşanan artışları dikkat çeken kamu çalışanları sistem üzerinden izlenebilecek.

Kemal Kılıçdaroğlu malvarlığını güncelledi!

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu 2018 yılına ait mal beyanını dün TBMM Başkanlığı’na sundu.

Kira gelir vergisi eksik beyan cezası 2018!

Konut kira geliri elde eden kişiler beyannamelerini 1-26 Mart tarihleri arasında verebiliyor. Peki, beyanname verilmezse ne olur? Kira gelir vergisi eksik beyan cezası 2018 nedir?

Hollanda gurbetçilerin Türkiye’deki mal varlığını araştırıyor!

Hollanda’da asgari geçim yardımı ödeneği alan gurbetçilerin kendi ülkelerinde sahip oldukları mal varlıkları araştırılıyor. İlk belirlemelere göre 43 kişinin yanlış beyanından dolayı Hollanda’da aldıkları asgari geçim yardımı ödeneği kesildi.

Veraset ve intikal vergisi beyannamesi cezası 2016!

Veraset ve İntikal Vergisi Yasası gereğince bu vergi miras kalan taşınmaz mallar için mirasçılar tarafından ödeniyor. Vergi için beyan verilmezse ceza kesiliyor. İşte veraset ve intikal vergisi beyannamesi cezası 2016..

Kira beyanı verilmezse ne olur?

Posta Gazetesi köşe yazarı olan Prof. Dr. Hakan Üzeltürk bugünkü yazısında ''Kira beyeanı verilmezse ne olur?'' sorusunun cevabını verdi. İşte Üzeltürk'ün o yazısı...

Kira gelir beyanı en son ne zaman verilir?

Taşınmaz mal kiralarından elde edilen gelirler Mart ayında vergilendiriliyor. Belirlenen istisna sınırından yüksek geliri olan kimselerin beyanname vererek vergi borcunu ödemeleri gerekiyor. Peki, kira gelir beyanı en son ne zaman verilir?

Kira geliri yoksa beyan verilir mi?

Taşınma mal kiralamalarından elde edilen gelirler vergiye tabi tutuluyor. Peki, kira bedeli alınmıyorsa ne olur? Kira geliri yoksa beyan verilir mi? İşte yanıtı..

Kira gelir vergisi beyan tarihleri 2016!

Gayrimenkulünü kiraya vererek gelir sahini olan mal sahipleri, kanunen bu gelir için vergi ödemek ile mükellef oluyor. Vergide öncelikle beyanname veriliyor. İşte kira gelir vergisi beyan tarihleri 2016..

Emlak beyanında gerekli belgeler!

Taşınmaz mal satın alan kimseler, 1319 sayılı kanun gereğince emlak vergisi mükellefi oluyor. Yeni mükellefin ilçe belediyesine beyan vermesi gerekiyor. İşte emlak beyanında gerekli belgeler..

mal beyanı verilmezse ne olur Haberi

mal beyanı verilmezse ne olur

Mal beyanı yapılmazsa ne olur?

Mal beyanı kanununa veya genel ahlaka uygun olarak sağlandığı ispat edilemeyen mallar veya ilgilinin sosyal yaşantısı bakımından geliriyle uygun olduğu kabul edilemeyecek harcamalar şeklinde ortaya çıkan artışlar haksız mal edinme olarak tanımlanıyor.


Mal Bildiriminde Bulunulması Hakkında Yönetmelik kapsamında "Mal beyanı yapılmazsa ne olur?" sorusunun yanıtı şu şekilde açıklanıyor:


Zamanında mal bildiriminde bulunmama hali:

İlgili Yönetmelikte belirtilen süreler içinde mal bildiriminde bulunmayanlara, bildirimin verileceği mercilerce yazılı olarak ihtarda bulunulur. 


Bu ihtar, ilgilisine Tebligat Kanunu hükümlerine göre tebliğ olunur. İhtarın kendisine tebliğinden itibaren bir ay içinde bildirimde bulunmayanlar hakkında gerekli işlem yapılmak üzere yetkili Cumhuriyet başsavcılığına suç duyurusunda bulunulur.


Müfettiş ve muhakkikler de, soruşturma ile ilgili olarak verdikleri süre zarfında mal bildiriminde bulunmayan hakkında yetkili Cumhuriyet başsavcısına suç duyurusunda bulunurlar.


Mal beyanı yenileme...