01 / 05 / 2024

mal bildirim formu

mal bildirim formu

3628 Sayılı Kanunun 2’ nci ve Mal Bildiriminde Bulunulması Hakkında Yönetmeliğin 8’ inci maddesine göre Mal Bildiriminde bulunacak olanlar için "Memur mal bildirim formu örneği" bu haberde...

Gelir İdaresi açıkladı! Kira tespiti için Dijital Vergi Dairesi'nden form doldurmak yeterli olacak!

Gelir İdaresi Başkanlığı kayıt dışı ekonomi ile mücadele ile ilgili olarak resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda kiracıların Dijital Vergi Dairesi üzerinden Kira Bildirim Formu'nu doldurması için çağrı yaptı. İşte o paylaşım...

Emlak vergisi bildirim formu örneği!

Emlak vergisinde mükellefiyet başlamadan önce belediyeye emlak vergisi bildiriminin verilmesi gerekiyor. Emlak vergisi bildirim formu, taşınmaza sahip olunan sene içerisinde yıl sonuna kadar veriliyor. İşte emlak vergisi bildirim formu örneği..

Kamulaştırma başvuru formu!

Taşınmaz mal sahipleri; belediye tarafından kamu hizmetinde amacıyla kullanmak suretiyle el atıldığını düşünüyorsa; el atma zamanına bakmaksızın belediyeye bireysel olarak başvuru yapılabiliyor. İşte kamulaştırma başvuru formu..

Veraset ve intikal vergisi bildirim formu vermeme cezası!

Bir kişinin vefatından sonra geriye bıraktığı menkul ve gayrimenkullerin mirasçıları tarafından kabul edilmesi sonucunda öncelikle beyanname verilmesi gerekiyor. Peki, veraset ve intikal vergisi bildirim formu vermeme cezası nedir?

Çevre ve temizlik vergisi ne zaman ödeniyor 2015!

Bina, apartman, işyeri sahipleri çevre ve temizlik vergisini ödemekle yükümlü oluyor. Vergi ödemesi için bildirim formu doldurulması gerekiyor. Çevre ve temizlik vergisi ne zaman ödeniyor 2015!

Emlak vergisi bildirim örneği 2015!

2015 yılında taşınmaz mal satın alan kimseler, 1319 sayılı Kanun gereğince emlak vergisi mükellefi oluyor. Vergi için sene sonuna kadar bildirim verilmesi gerekiyor. İşte emlak vergisi bildirim örneği 2015...

Belirsiz süreli kira sözleşmelerinde fesih bildirim süresi!

Taşınmaz mal kiralamalarında kira sözleşmeleri genellikle yıllık olarak hazırlanıyor. Ancak kimi kira sözleşmelerinde süre belirtilmiyor veya kira süresi uzatılabiliyor. Peki, belirsiz süreli kira sözleşmelerinde fesih bildirim süresi ne kadardır?

Kira sözleşmesi fesih bildirim süresi!

Kiracı ve mal sahibinin haklarının korunması nedeni ile kira sözleşmesi fesih süreci Borçlar Kanunu kapsamında düzenleniyor. Peki, kira sözleşmesi nasıl feshedilir? Kira sözleşmesi fesih bildirim süresi ne kadardır?

Kira gelir vergisi beyannamesi formu!

Kira geliri elde eden mal sahipleri tarafından kira gelir vergisi ödeniyor. Bu vergi için beyanname yalnız istisna bedelinden yüksek kira geliri olanlar tarafından veriliyor. İşte kira gelir vergisi beyannamesi formu...

Emlak vergisi arsa bildirim formu!

Emlak vergisi, beyanname verilmesi gereken vergilerden biri olarak karşımıza çıkıyor. Ancak emlak vergisinde beyanname her sene verilmiyor. İşte belediyeye verilecek emlak vergisi arsa bildirim formu örneği..

Ev satışından sonra belediyeye bildirim nasıl yapılır?

Türkiye sınırları içerisinde yer alan taşınmaz mallar için emlak vergisinin ödenmesi gerekiyor. Vergiyi taşınmaz malın sahipleri ödüyor. Peki, ev satışından sonra belediyeye bildirim nasıl yapılır?

Emlak vergisi arazi bildirim formu 2015!

Emlak vergisi mükellefiyeti taşınmaza sahip olunan tarihi takip eden bir sonraki sene başlıyor. Ancak aynı sene içerisinde belediyeye bildirim yapılıyor. Peki, emlak vergisi arazi bildirim formu 2015 nasıl doldurulur?

Mal bildiriminde geç bulunmanın cezası nedir?

Mal bildirimlerinin; Mal Bildirimi Yönetmeliğinde sayılan görevlere atanmada, göreve giriş için gerekli olan belgelerle birlikte, belirtilen tarihlerde bildirim yapılması gerekiyor. Peki, mal bildiriminde geç bulunmanın cezası nedir?

mal bildirim formu Haberi

mal bildirim formu

Memur mal bildirim formu!

3628 Sayılı Kanunun 2’ nci ve Mal Bildiriminde Bulunulması Hakkında Yönetmeliğin 8’ inci maddesine göre Mal Bildiriminde bulunacak olanlar kendileri ile eşleri ve velayetleri altındaki çocuklarının taşınır ve taşınmaz malları ile arsa ve yapı kooperatifi gibi kooperatiflerde bulunan hisselerinin değerleri ne olursa olsun formun 2’ nci ve 3’ üncü bölümlerine kaydetmek zorundadırlar. 


Formun 4 - 8’ inci bölümlerine kaydedilmesi gereken her türlü kara,deniz ve hava taşıt araçları, traktör, biçer döver, harman makinesi ve diğer ziraat makineleri, inşaat ve iş makineleri, hayvanlar, koleksiyon ve antika ev eşyaları ile hakları, alacaklar ve gelirlerden, kendilerine ödeme yapılanlara aylık net ödemenin, ödeme yapılmayanlara ise GİH sınıfındaki 1. Derece Şube Müdürüne yapılan aylık net ödemenin, beş katından fazla tutardaki kısmı beyan ediliyor. 



Devlet...