20 / 05 / 2024

mal bildirimi yapmak

mal bildirimi yapmak

Mal bildirimi; borçlunun borcuna yetecek tutarda mal varlığını ve geçim kaynaklarını vergi dairesine yazılı veya sözlü olarak bildirmesi olarak tanımlanıyor. Peki, 2015 mal bildirimi nasıl ve ne zaman verilecek?

Ocak 2024'te 100 metrekarelik ev kaç liraya mal oluyor?

100 metrekarelik bir evin ne kadara mal olacağı, arsa üzerine kendi evini yapmak isteyenler tarafından merak ediliyor. İşte 2024 yılı inşaat maliyetlerine göre o hesaplama...

Evde Ramazan pidesi yapmak kaç TL'ye mal oluyor? İşte 7 Nisan 2022 fiyat listesi..

Ramazan Pidesini fırından almak yerine evde yapmayı düşünen kişiler için pide malzemelerinin fiyat listesini derledik. Peki evde pide yapmak kaç TL'ye mal oluyor? Pide malzemeleri neler? Evde pide nasıl yapılır? İşte 7 Nisan 2022 fiyat listesi...

Vatan Caddesi'ndeki tartışmalı arazide imar planı krizi!

Vatan Caddesi'ndeki tartışmalı arazinin üzerine Molla Gürani Parkı ve Menderes döneminde yıkılan Simkeş Camisi, altına da otopark yapmak için geçtiğimiz Nisan'da yapılan ve koruma kurulunun onayına sunulan plan değişikliğinde kriz çıktı.

2018'de müstakil ev yapmak ne kadara mal olur?

Arsaları üzerinde müstakil ev inşa etmek isteyen kimselerin ne kadarlık bir meblağı gözden çıkarmaları gerekiyor? 2018'de müstakil ev yapmak ne kadara mal olur?

Ev takası yapmak yasal mı?

Taşınmaz mal sahipleri, bir başka taşınmaz sahibi ile tapu değiş tokuşu yapmak isteyebiliyor. Peki, ev takası nasıl yapılır? Ev takası yapmak yasal mı? İşte evin takas edilebilmesi için gerekenler..

Emlak vergisi bildirimi örneği!

Taşınmaz malın satılması halinde satış durumunun ve yeni malikin emlak vergisi beyannamesi ile belediyeye bildirilmesi gerekiyor. Bildirim sene sonuna kadar yapılıyor. İşte emlak vergisi bildirimi örneği...

Çevre temizlik vergisi bildirimi nasıl verilir?

Çevre temizlik vergisi, taşınmaz malın sahibi tarafından değil, kullanıcısı tarafından ödeniyor. Vergi ödemelerinden önce ilgili belediyeye bildirim verilmesi gerekiyor. Peki, çevre vergisi bildirimi nasıl verilir?

Kira sözleşmesi fesih bildirimi nasıl yapılır?

Taşınmaz mal kiralamalarında kiracı ile yapılan kira sözleşmesi, kanunda belirtilen fesih nedenlerinin doğması halinde sona eriyor. Peki, kira sözleşmesi fesih bildirimi nasıl yapılır? Fesih bildirimi ne zaman yapılır?

Evi home ofis yapmak için gerekenler!

Home ofis, ev ve işyerinin birleştiği bağımsız bölüm olarak karşımıza çıkıyor. Tapuda mesken olarak kayıtlı taşınmaz malın bir bölümü malik tarafından işyeri olarak kullanılabiliyor. Peki,evi home ofis yapmak için gerekenler nelerdir?

Tek katlı bir ev kaça mal olur?

Bir arsanız olduğunu ve üzerinde tek katlı bir ev inşa etmek istediğinizi düşünelim. Tek katlı bir ev kaça mal olur? Tek katlı ev yapmak için hangi masrafların hesaplamaya dahil edilmesi gerekiyor?

Arsa emlak vergisi bildirimi 2015!

Taşınmaz mal sahipleri her sene emlak vergisi sorumlusu oluyor. Emlak vergisi mükellefler tarafından 2 eşit taksit halinde ödenebiliyor. Yeni satın alınan arsalar için öncelikle bildirim veriliyor. İşte arsa emlak vergisi bildirimi 2015...

Çevre temizlik vergisi bildirimi ne zaman verilir?

Çevre temizlik vergisi, taşınmaz malın sahibi tarafından değil, kullanıcı tarafından ödeniyor. Vergi ödemelerinden önce ilgili belediyeye bildirim verilmesi gerekiyor. Peki, çevre temizlik vergisi bildirimi ne zaman verilir?

Şeffaflık Paketi üzerinde çalışmalar sürecek!

Mal bildirimi ve imar düzenlemelerini içeren "Şeffaflık Paketi"nin Bakanlar Kurulu'na ham şekilde geldiğini söyleyen Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, teklif üzerindeki çalışmaların olgunlaşana dek süreceğini söyledi.

mal bildirimi yapmak Haberi

mal bildirimi yapmak

Mal bildirimi 2015!

3628 sayılı Kanun gereğince verilecek olan mal bildiriminin şeklini, düzenleniş biçimini, sayısını, neleri kapsayacağını, merciine nasıl ulaştırılacağını ve bu Kanunun uygulanmasına ilişkin diğer esas ve usulleri Mal bildiriminde bulunulması hakkında yönetmelikte açıklanıyor.


Yönetmelik gereğince, aşağıda sayılanlar mal bildiriminde bulunmak zorundadırlar:

a) Her türlü seçimle iş başına gelen kamu görevlileri ve dışardan atanan Bakanlar Kurulu üyeleri (muhtarlar ve ihtiyar heyeti üyeleri hariç),


b) Noterler,


c) Türk Hava Kurumunun genel yönetim ve merkez denetleme kurulu üyeleri ile genel merkez teşkilatında ve Türk Kuşu Genel Müdürlüğünde, Türkiye Kızılay Derneğinin merkez kurullarında ve Genel Müdürlük teşkilatında görev alanlar ve bunların şube başkanları,


d) Genel ve katma bütçeli daireler, il özel idareleri, belediyeler ve bunlara bağlı kuruluş veya alt kuruluşlarda, kamu iktisadi teşebbüsleri (iktisadi devlet teşekkülleri ve...