19 / 05 / 2024

mal bildirimleri 2015

mal bildirimleri 2015

Mal bildirimi; borçlunun borcuna yetecek tutarda mal varlığını ve geçim kaynaklarını vergi dairesine yazılı veya sözlü olarak bildirmesi olarak tanımlanıyor. Peki, 2015 mal bildirimi nasıl ve ne zaman verilecek?

3 adımda kira vergisi ödeme işlemleri!

Taşınmaz malını 2015 yılı içerisinde kiraya veren kimseler 2016 yılında vergilendiriliyor. Peki, kira gelir vergisi ne zaman, nereye ve nasıl ödenecek? İşte 3 adımda kira vergisi ödeme işlemleri..

2016'da kira gelir vergisi ne kadar ödeyeceğim?

Taşınmaz malını 2015 yılı içerisinde kiraya vererek istisna sınırından yüksek gelir elde eden kimseler, 2016 yılında vergi mükellefi oluyor. Peki, siz de "2016'da kira gelir vergisi ne kadar ödeyeceğim?" diyorsanız işte yanıtı..

TOKİ Erzurum Palandöken Mal Meydanı 1. Etap başvuru 2015!

Aylık 499,28 TL taksitle daire sahibi olunabilen TOKİ Erzurum Palandöken Mal Meydanı'nda 180 aya varan vade imkanı sağlanıyor. İşte TOKİ Erzurum Palandöken Mal Meydanı 1. Etap başvuru 2015 detayları...

Üretici fiyat endeksi Eylül 2015!

Üretici fiyat endeksi, taşınmaz mal kiralamalarında kira bedeline yapılacak zam hesaplamalarında kullanılıyor. Bu oranlar her ay Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanıyor. İşte üretici fiyat endeksi Eylül 2015..

2015 Ekim kira artış oranı!

Taşınmaz mal kiralamalarında kira sözleşmesinin yenilenmesi halinde, kira bedeline belli oranda zam yapılıyor. Peki, 2015 Ekim kira artış oranı nedir? 2015 Ekim kira artış oranı nasıl hesaplanır?

Tapu şerhi harcı 2015!

Tapu kütüğünde, mal sahibinin haklarını kısıtlama amacı ile belirtme yapılması için tapuya şerh konulabiliyor. Konulması istenen şerh için bazı masrafların ödenmesi gerekiyor. İşte tapu şerhi harcı 2015..

Kira yasası 2015!

Kira sözleşmelerini imzalayan kiracı ve mal sahibinin kazandığı hak ve sorumluluklar kanun kapsamında açıklanıyor. Kiracılık ilişkisi 6098 sayılı Borçlar Kanunu ile düzenleniyor. İşte kira yasası 2015..

Kiracı zam oranları Eylül 2015!

Ev ve işyeri gibi taşınmaz malını kiraya veren mal sahipleri, sözleşmenin uzaması halinde yeni kira döneminde uygulanmak üzere kiracıya zam yapabiliyor. İşte kiracı zam oranları Eylül 2015 hesaplamaları..

Kirada yıllık artış oranı Eylül 2015!

Kira süresinin yenilenmesi halinde, yeni kira dönemi için kira bedeline belli oranlarda zam yapılabiliyor. Yapılacak bu zam, mal sahibinin istediği oranda değil, kanunda belirtilen oranlarda uygulanıyor. İşte kirada yıllık artış oranı Eylül 2015..

Kira artışlarında uygulanacak oranlar 2015!

Taşınmaz mal kiralamalarında yenilenen kira dönemlerinde uygulanacak kira bedeline ilişkin anlaşmaları, bir önceki kira yılında üretici fiyat endeksindeki artış oranını geçmemek koşuluyla geçerli oluyor. İşte kira artışlarında uygulanacak oranlar 2015..

Kira artış oranı hesabı Eylül 2015 TÜFE - ÜFE!

Taşınmaz mal kiralamalarında taraflar arasında belli bir süreliğine kira sözleşmesi imzalanıyor. Kira sözleşmesi süresinin yenilenmesi halinde kiraya yıllık zam yapılıyor. Kira artış oranı hesabı Eylül 2015 TÜFE - ÜFE nasıl olur?

Konut kira artış oranı Eylül 2015!

Taşınmaz mal kiralamalarında taraflar arasında yapılan kira sözleşmesinin yenilenmesi halinde mal sahibi kira bedeline belli oranlarda zam yapma hakkına sahip oluyor. Peki, konut kira artış oranı Eylül 2015 nedir?

Kira zam oranları Eylül 2015!

Evini veya işyerini kiraya veren mal sahipleri, kira sözleşmesinin yenilenmesi halinde kira bedeline belli oranlarda zam yapabiliyor. Ancak zam hesaplaması, kanunda belirtilen oranlar dahilinde oluyor. İşte kira zam oranları Eylül 2015..

mal bildirimleri 2015 Haberi

mal bildirimleri 2015

Mal bildirimi 2015!

3628 sayılı Kanun gereğince verilecek olan mal bildiriminin şeklini, düzenleniş biçimini, sayısını, neleri kapsayacağını, merciine nasıl ulaştırılacağını ve bu Kanunun uygulanmasına ilişkin diğer esas ve usulleri Mal bildiriminde bulunulması hakkında yönetmelikte açıklanıyor.


Yönetmelik gereğince, aşağıda sayılanlar mal bildiriminde bulunmak zorundadırlar:

a) Her türlü seçimle iş başına gelen kamu görevlileri ve dışardan atanan Bakanlar Kurulu üyeleri (muhtarlar ve ihtiyar heyeti üyeleri hariç),


b) Noterler,


c) Türk Hava Kurumunun genel yönetim ve merkez denetleme kurulu üyeleri ile genel merkez teşkilatında ve Türk Kuşu Genel Müdürlüğünde, Türkiye Kızılay Derneğinin merkez kurullarında ve Genel Müdürlük teşkilatında görev alanlar ve bunların şube başkanları,


d) Genel ve katma bütçeli daireler, il özel idareleri, belediyeler ve bunlara bağlı kuruluş veya alt kuruluşlarda, kamu iktisadi teşebbüsleri (iktisadi devlet teşekkülleri ve...