11 / 05 / 2024

Mal Değişim Sözleşmeleri

Mal Değişim Sözleşmeleri

Mal değişim sözleşmesi, taraflardan birinin diğer tarafa bir veya birden çok şeyin zilyetlik ve mülkiyetini devretmeyi üstlendiği sözleşme olarak ifade ediliyor. İşte sözleşme yasal hükümleri...

TOKİ Tuzla 100 bin konut projesinde hak sahibi olanlar dikkat! Tuzla TOKİ sözleşmeleri için son tarih ne zaman? 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın İstanbul Tuzla projesinin sözleşme tarihi açıklandı. Peki TOKİ Tuzla projesinin sözleşmeleri ne zaman imzalanacak? TOKİ Tuzla projesi sözleşmeleri için son tarih ne zaman?

Alışveriş alışkanlığında görülmemiş değişim! Veriler tek tek yorumlandı! Çıkan sonuç herkesi şaşırttı! İşte detaylar!

Alışveriş alışkanlığında köklü değişim yaşandığı T.C. Ticaret Bakanlığı E-Ticaret Bilgi Sistemi (ETBİS) aracılığıyla açıklandı. İşte haberin detayları!

Konut Finansmanı Sözleşmeleri Yönetmeliğinde Değişiklik!

Konut Finansmanı Sözleşmeleri Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31962 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. 

Devre Tatil ve Uzun Süreli Tatil Hizmeti Sözleşmeleri Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik 2022!

Devre Tatil ve Uzun Süreli Tatil Hizmeti Sözleşmeleri Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik 2022 bugünkü 31907 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Fiat Egea Cross fiyatlarında görülmemiş değişim! Mayıs fiyat listesinde 184 bin lira yaptı Hybrid seçeneği de eklendi

Fiat Egea Cross, teknolojik donanımları, yerden yüksek SUV yapısı, heybetli şasi ile sağladığı kaslı görüntüsü, Hybrid motor seçenekleri, az yakan ideal tüketim verileri sunan sürüş sistemleriyle tüketicinin en çok rağbet gösterdiği araçlardan. Fiat Egea Cross fiyatından büyük değişim var!

Samsung Galaxy S22 Ultra'da değişim kampanyası başladı! Tam 17.500 TL indirim fırsatı! İşte 13 Mayıs 2022 fiyat listesi!

Samsung Galaxy S22 Ultra'da değişim fırsatı başladı! Kampanya kapsamında 17.500 TL indirim alabilirsiniz! Peki, Samsung Galaxy S22 Ultra fiyatları ne kadar? İşte 13 Mayıs 2022 fiyat listesi...

Samsung Galaxy A33'de değişim fırsatı! Sadece 199 TL'ye telefon sahibi olabilirsiniz! 12 Mayıs 2022 fiyat listesi!

Samsung  Galaxy A serisinin en yeni üyelerinden biri olan Samsung  Galaxy A33'de değişim fırsatı başladı! Peki, Samsung Galaxy A33 fiyatları ne kadar? İşte 12 Mayıs 2022 fiyat listesi...

Telefonunu yenilemek isteyenlere müjde! Samsung Galaxy Z Fold3'de değişim fırsatı başladı! 10 Mayıs 2022 fiyat listesi!

Samsung, Galaxy Z Fold3'ü kapsayan bir değişim kampanyası düzenledi! İndirimli fiyatını görünce şok olacaksınzı! Samsung sunduğu indirim imkanıyla Samsung Galaxy Z Fold3'e sadece 199 liraya sahip olabilirsiniz! Peki, Samsung Galaxy Z Fold3 fiyatları ne kadar? İşte 10 Mayıs 2022 fiyat listesi...

Samsung Galaxy A73 değişim fırsatıyla Sadece 399 lira! İşte 6 Mayıs 2022 fiyat listesi...

Samsung'dan en yeni telefonlarından biri olan Samsung Galaxy A73'e değişim fırsatı geldi! Değişim kampanyası ile beraber Samsung Galaxy A73 sadece 399 lira! Bu fırsatı sakın kaçırmayın! Peki, Samsung Galaxy A73 fiyatları ne kadar? İşte 6 Mayıs 2022 fiyat listesi...

Samsung Galaxy S22'de değişim fırsatı şimdi başladı! 15 bin 999 TL indirim! İşte 4 Mayıs 2022 fiyat listesi...

Samsung en yeni telefonlarından biri olan Samsung Galaxy S22'de değişim fırsatı geldi! İndirimli fiyatını görünce şok olacaksınız! Peki, Samsung Galaxy S22 fiyatları ne kadar? İşte 4 Mayıs 2022 fiyat listesi...

Koronavirüs salgını sonrası binalarda değişim başladı!

Tüm dünyayı etkileyen koronovirüs yaşam standartlarını bir hayli etkilerden bu değişim kuşkusuz binalarda yaşandı. Bu dönemde okullarda kullanabilir alanlar ve doğal havalandırma gibi özellikler aranmaya başladı.

Alarko GYO'nun kira sözleşmeleri tutarı 27 milyon TL oldu!

Alarko GYO'nun portföyünde yer alan gayrimenkulleri için 2020 yılında yapılan kira sözleşmeleri tutarı KDV hariç yaklaşık 27 milyon TL oldu. 

Ofislerde değişim rüzgarı esiyor!

Pandemi süreci ofis sektöründe değişim rüzgarları estiriyor. Mey İçki’den Borusan’a, Miele’den Allianz’a kadar yerli ve yabancı şirketler alan küçültme, uydu ofise geçme gibi yeni uygulamalar alınıyor.

Mal Değişim Sözleşmeleri Haberi

Mal Değişim Sözleşmeleri

Mal Değişim Sözleşmesi nedir?

Mal Değişim Sözleşmesi hakkında yasal hükümler Borçlar Kanunu kapsamında veriliyor. Kanuna göre satış sözleşmesine ilişkin hükümler mal değişim sözleşmelerine de uygulanıyor.


Borçlar Kanunu mal değişim sözleşmesi; taraflardan birinin diğer tarafa bir veya birden çok şeyin zilyetlik ve mülkiyetini, diğer tarafın da karşı edim olarak başka bir veya birden çok şeyin zilyetlik ve mülkiyetini devretmeyi üstlendiği sözleşme olarak tanımlanıyor.


Mal Değişim Sözleşmesi

A.Tanımı

MADDE 282- Mal değişim sözleşmesi, taraflardan birinin diğer tarafa bir veya birden çok şeyin zilyetlik ve mülkiyetini, diğer tarafın da karşı edim olarak başka bir veya birden çok şeyin zilyetlik ve mülkiyetini devretmeyi üstlendiği sözleşmedir.


B. Tabi olduğu hükümler

MADDE 283- Satış sözleşmesine ilişkin hükümler, mal değişim sözleşmesine de uygulanır; buna göre taraflardan her biri, vermeyi üstlendiği şey bakımından satıcı,...