29 / 04 / 2024

mal memurunun kayyımlığı

mal memurunun kayyımlığı

Mal memuru kimdir? En büyük mal memuru kimdir? İlin en büyük mal memuru kimdir? Mahallin en büyük mal memuru kimdir? İşte Mal memurlarının kayyım tayin edilmesine dair kanun ve yönetmelik esasları...

 Sipariş iptalinden kampanyalı mal satışına pek çok alanı kapsıyor! İşte yeni Perakende Kanunu!

Perakende Ticaret Kanunu’nda değişiklik içereren düzenleme, üretici, tedarikçi ve perakende işletmeler arasındaki ilişkileri yeniden tanımlıyor. Haksız ticari uygulama tanımını getiren değişiklik, sipariş iptalinden, kampanyalı mal ve hizmete, maliyet ve giderlere kadar geniş bir alanı kapsıyor.

Mal beyanında bulunmama cezası 2021!

Mal beyanında bulunma yükümlülüğü, şeffaflığının tesis edilebilmesi açısından büyük önem taşıyor. Peki mal beyanında bulunmama cezası 2021 ne kadar? İşte mal beyanında bulunmama cezası 2021...

Tapu memurunun dikkati milyonluk sahtekarlığı önledi!

Gaziantep'te yaklaşık 20 milyon TL değerindeki 77 dönümlük araziyi, sahibinden habersiz olarak düzenledikleri sahte kimlik ve evraklarla satmaya çalışan 4 kişi, tapu memurunun dikkati sayesinde suçüstü yakalandı

Batman Batı Raman'daki 290 dönümlük arazide mesire alanları inşa edilecek!

İl Özel İdaresi, DİKA desteğiyle Batı Raman’da 290 dönümlük arazide mesire alanları inşa edecek. 1 Milyon 980 Bin TL’ye mal olacak proje, 2017’nin Ocak ayında tamamlanacak.

DemirDöküm, Nitron Condense yoğuşmalı kombisini tanıttı!

DemirDöküm, Nitron Condense Yoğuşmalı kombisini tüketicilerin beğenisine sundu. Nitron Condense; kompakt boyutları, yenilikçi metal görünümlü şık tasarımı ve kolay kullanımıyla dikkat çekiyor.

Nitron Condense Yoğuşmalı Kombi, bir kombiden daha fazlası!

DemirDöküm, Nitron Condense Yoğuşmalı kombisini tüketicilerin beğenisine sundu. Nitron Condense; kompakt boyutları, yenilikçi metal görünümlü şık tasarımı ve kolay kullanımıyla dikkat çekiyor.

Kiracının bakım yükümlülüğü nedir?

Taşınmaz mal kiralayan kiracı, kiralananı, sözleşmeye uygun olarak özenle kullanmak ve kiralananın bulunduğu taşınmazda oturan kişiler ile komşulara gerekli saygıyı göstermekle yükümlü oluyor. Peki, kiracının bakım yükümlülüğü nedir?

Göynük Enerji Santrali dışa bağımlılığı azaltacak!

Aksa'nın 390 milyon $'a mal olan Göynük Santrali, Türkiye'nin enerjide dışa bağımlılığını azaltacak. Santralde 2 milyar kWh'lık üretim yapılacak.

Kayyımlık dilekçesi örneği!

Kayyım, belirli işleri görmek veya malvarlığını yönetmek için atanıyor. Kayyım atanması için gerekli belgeler ve bir dilekçe ile mahkemeye başvuruluyor. İşte kayyımlık dilekçesi örneği!

Kayyımlığı gerektiren haller!

Bazı durumların meydana gelmesi durumunda mal varlığının yönetimi için atanan kimseye kayyım deniyor. Temsil kayyımı, kendisine kayyım atanacak kimsenin yerleşim yeri vesayet makamı tarafından atanıyor. Peki, kayyımlığı gerektiren haller nelerdir?

Kayyım kimdir?

Kayyımların görev ve yetkisi, mahkeme tarafından kendisine verilen görev ve yetkiler ile sınırlanıyor. Peki, kayyım kimdir? Kayyımlığı gerektiren hâller nelerdir? Kayyım mal varlığını nasıl yönetir?

Mal memurlarının kayyımlığı hakkında yönetmelikte değişiklik yapılmasına dair yönetmelik!

Mal Memurlarının Kayyımlığı Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik 10 Haziran 2015 tarihinde 29412 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte yönetmelik kapsamında yapılan değişiklikler..

Kayyım atama dilekçesi örneği!

Kayyım, Medeni Kanunda belirtilen bazı durumların meydana gelmesi durumunda mal varlığının yönetimi için atanan kimseye deniyor. Kayyımın atanması Sulh Hukuk Mahkemesine yazılacak bir dilekçe ile istenebiliyor. İşte kayyım atama dilekçesi örneği...

mal memurunun kayyımlığı Haberi

mal memurunun kayyımlığı

Mal memuru kimdir?

Türk Medeni Kanunu hükümleri uyarınca kayyım olarak tayin edilen mahallin en büyük mal memurunun görev ve yetkilerine, kayyımlık yetkisinin devrine, kayyımlık mallarının yönetimine, yönetimden elde edilecek gelirler ile yapılacak giderlere, görevlilere ödenecek ücretler ile diğer hususlara ilişkin usul ve esasları "Mal memurlarının kayyımlığı hakkında yönetmelik" kapsamında açıklanıyor.


Peki, mal memuru kimdir? En büyük mal memuru kimdir? İlin en büyük mal memuru kimdir? Mahallin en büyük mal memuru kimdir?


Yönetmelik kapsamında yer alan esaslara göre, kayyım, Mahallin en büyük mal memuru oluyor;  Mahallin en büyük mal memuru ise; İllerin merkez ilçeleri ile büyükşehir belediyesi olan illerin büyükşehir belediyesi sınırları içindeki ilçe merkezlerinde (malmüdürlüğü bünyesinde milli emlak servisi bulunan ilçeler hariç) defterdarı; diğer ilçelerde malmüdürünü ifade ediyor.


Kayyım olarak atanan mahallin en...