15 / 05 / 2024

mal sahibi evini geri alabilir mi

mal sahibi evini geri alabilir mi

Mal sahibi, ailesinin ve bakmakla yükümlü olduğu kişilerin var olduğunu ve o evde oturmaları gerektiğini ispatlarsa mal sahibinin geri alma hakkı nedeniyle kiracının tahliyesi istenebiliyor...

'Allah mal sahiplerine sabır versin' diyen Mert Başaran: 'Her mal sahibi zengin her kiracı fakir değildir'

Ev sahibi kiracı kavgaları her geçen gün giderek artarken Ekonomist Mert Başaran'dan da yine çok konuşulacak bir paylaşım geldi. Mert Başaran paylaşımında 'Her mal sahibi zengin her kiracı fakir değildir' ifadelerini kullandı.

Hem kiracı hem ev sahibi! Evini 45 bin TL kiraya vermeyi bekleyen ev sahibi kendine 6 bin 500 TL kiralık ev tuttu!

İstanbul'da bir ev sahibi ortalama kiranın 35-40 bin lira olduğu semtte kendi evine oturmayıp, 6 bin 500 liraya başka bir ev kiraladı.

Ev sahibi ve kiracı arasında 'kiralık ilan' krizi!  

Ev sahibi ile kiracı arasındaki anlaşmazlığa yeni bir kriz eklendi. Ev sahibi evini yüksek kiraya vermek için kiralık ilanı asmak istiyor, kiracılar da bu duruma karşı çıkıyor. 

Mal sahibi 10 yıllık kiracıyı nasıl çıkarır?

Kiracılar ve ev sahiplerinin birtakım soruları yer almaktadır. Onlardan biri de “Mal sahibi 10 yıllık kiracıyı nasıl çıkarır?” sorusudur. İşte merak edilenler!

Ev sahibi kiracıyı zorla evden çıkarabilir mi?

Ev sahibi kiracıyı zorla evden çıkarabilir mi? Mal sahibi kiracıyı nasıl çıkarır? sorularının yanıtları aranıyor. İşte detaylar!

5 maddede mal sahibi ve kiracı hakları!

Gayrimenkul danışmanı Sercan Göller 5 maddede mal sahibi ve kiracı haklarını değerlendirdi. İşte o değerlendirme...

Avi Alkaş: AVM'lerde kiracı ile mal sahibi beraberliği önemli!

Avi Alkaş, AVM kiralarının sürekli gündemde olduğunu belirtti ve "Kira ile mal sahibi ya anlaşacak ya anlaşacak" dedi...

KOBİ'lerin kira stopaj vergileri mülk sahibi tarafından karşılanmalı! 

İGİAD tarafından hazırlanan 'Salgın Sonrası KOBİ'lerin ve İstihdamın Korunması İçin Alınması Tedbirler' raporunda, KOBİ'lerin kira stopaj vergisinin mal sahibi tarafından karşılanması gerektiği belirtildi...

İcradaki malı sahibi satabilecek!

Yeni yargı paketi kapsamında, icralık olan mal varlıkları, artık sahibi tarafından satılabilecek ve değer kaybının önüne geçilecek.

Kiracısını çıkaran ev sahibi evini 3 yıl kiralayamayacak! 

Kiracısını ihtiyaç nedeniyle çıkaran  ev sahibi ceza alacak. Alınan yeni karara göre kiracısını ihtiyaç nedeniyle çıkaran ev sahibi, 3 yıl boyunca yeni kiracıya evi kiralayamayacak.

Reserve mortgage nedir?

Reserve (tersine) mortgage sisteminde mal sahibi evini ölene kadar içinde oturmak şartıyla bankaya verir, banka da evin değerine karşı mal sahibine aylık ödemeler yapar ve kalan kısım ev satıldıktan sonra tahsil edilir.

Kiracı kirasını ödeyemedi, ev sahibi evini yaktı!

Gaziantep’in Şehitkamil ilçesinde kiracı olan Vedat Köçegün, 2 aylık kirasını ödemeyince ev sahibi evi yaktı. Eşyalar ve ev küle döndü.

Ev sahibi hakları 2017!

Kira sözleşmesi imzalayan mal sahibi ile kiracı bazı hak ve sorumluluklara sahip oluyor. Peki, evini kiraya veren mal sahiplerinin yasal hakları nelerdir? İşte ev sahibi hakları 2017..

mal sahibi evini geri alabilir mi Haberi

mal sahibi evini geri alabilir mi


Mal sahibinin geri alma hakkı!

Mal sahibinin geri alma hakkı her zaman bulunuyor. Ancak bunun için de bazı şartların olması gerekiyor. Mal sahibi ailesinin ve bakmakla yükümlü olduğu kişilerin varlığını ispatlarsa o evde oturabilmek için kiracının tahliyesini isteyebiliyor. Tabi bu istemde bulunurken konutun sınırları içerisinde yer alan başka bir konutunun da olmaması şartı vardır.


Bir taşınmazı yeni satın alan kişi içinde kiracı varsa eski kontratın da tarafı oluyor. Yeni bir kira kontratı yapmaya gerek kalmıyor. Yeni mal sahibinin noterden yeni hesap numarasını ve mülkün yeni sahibi olduğunu kiracıya bildirmesi yeterli oluyor. Tapuya konulan şerhlerde ise kiracıyı çıkartmak şerh konulan süre boyunca mümkün değildir.


Yeni mal sahibi eskiden olduğu gibi aldıktan sonra bir ay içerisinde noterden çekeceği ihtarname ile kiracıya bildirimde bulunarak altı...