09 / 05 / 2024

mal sahibi intifa hakkını verdiği evi satabilir mi

mal sahibi intifa hakkını verdiği evi satabilir mi

İntifa hakkı taşınırlarda zilyetliğin devri, alacaklarda alacağın devri ve taşınmazlarda tapu kütüğüne tescille kuruluyor. Mal sahibi intifa hakkını verdiği evi satabilir mi? İntifa hakkı olan ev satılabilir mi?

Mal sahibi 10 yıllık kiracıyı nasıl çıkarır?

Kiracılar ve ev sahiplerinin birtakım soruları yer almaktadır. Onlardan biri de “Mal sahibi 10 yıllık kiracıyı nasıl çıkarır?” sorusudur. İşte merak edilenler!

Ev sahibi kiracıyı zorla evden çıkarabilir mi?

Ev sahibi kiracıyı zorla evden çıkarabilir mi? Mal sahibi kiracıyı nasıl çıkarır? sorularının yanıtları aranıyor. İşte detaylar!

5 maddede mal sahibi ve kiracı hakları!

Gayrimenkul danışmanı Sercan Göller 5 maddede mal sahibi ve kiracı haklarını değerlendirdi. İşte o değerlendirme...

Avi Alkaş: AVM'lerde kiracı ile mal sahibi beraberliği önemli!

Avi Alkaş, AVM kiralarının sürekli gündemde olduğunu belirtti ve "Kira ile mal sahibi ya anlaşacak ya anlaşacak" dedi...

KOBİ'lerin kira stopaj vergileri mülk sahibi tarafından karşılanmalı! 

İGİAD tarafından hazırlanan 'Salgın Sonrası KOBİ'lerin ve İstihdamın Korunması İçin Alınması Tedbirler' raporunda, KOBİ'lerin kira stopaj vergisinin mal sahibi tarafından karşılanması gerektiği belirtildi...

İcradaki malı sahibi satabilecek!

Yeni yargı paketi kapsamında, icralık olan mal varlıkları, artık sahibi tarafından satılabilecek ve değer kaybının önüne geçilecek.

Ev sahibi hakları 2017!

Kira sözleşmesi imzalayan mal sahibi ile kiracı bazı hak ve sorumluluklara sahip oluyor. Peki, evini kiraya veren mal sahiplerinin yasal hakları nelerdir? İşte ev sahibi hakları 2017..

Ev sahibi evi satmak isterse ne olur?

Gayrimenkul kiralamalarında mal sahibi kira sözleşmesini ancak haklı gerekçesi olması halinde feshedebiliyor. Peki, ev sahibi evi satmak isterse ne olur? Yeni malik kira sözleşmesini sonlandırabilir mi?

İntifa hakkı veren ölürse ne olur?

İntifa hakkı, bir kimseye taşınmaz mal sahibi tarafından verilen kullanma hakkı oluyor. Bu hak, kişinin yaşamı ile sınırlı oluyor. Peki, intifa hakkı veren ölürse ne olur? Hak kaybedilir mi?

İntifa hakkı işlemleri 2016!

İntifa hakkı, mal sahibi tarafından bir kimseye tahsis edilen gayrimenkulden yararlanma, gayrimenkulü kullanma hakkı oluyor. Bu hak, tapuda yapılacak işlemler ile bir başkasına verilebiliyor. İşte intifa hakkı işlemleri 2016..

Ev sahibi hangi durumlarda kiracıyı evden çıkaramaz?

Taşınmazını kiraya veren mal sahibi ile burayı kiralayan kiracılar, kira sözleşme süresi boyunca bazı hak ve sorumluluklara sahip oluyor. Peki, ev sahibi hangi durumlarda kiracıyı evden çıkaramaz? Hangi durumlarda çıkarabilir?

İntifa hakkı olan ev satılabilir mi?

İntifa hakkı taşınırlarda zilyetliğin devri, alacaklarda alacağın devri ve taşınmazlarda tapu kütüğüne tescille kuruluyor. Mal sahibi intifa hakkını verdiği evi satabilir mi? İntifa hakkı olan ev satılabilir mi?

Kira kontratında mal sahibinin sorumlulukları!

Taşınmaz mal sahibi kiralama sürecinde bazı sorumluluklara sahip oluyor. Kiralananı kararlaştırılan tarihte, sözleşmede amaçlanan kullanıma elverişli bir durumda teslim etmesi gereken mal sahibinin sorumlulukları nelerdir?

mal sahibi intifa hakkını verdiği evi satabilir mi Haberi

mal sahibi intifa hakkını verdiği evi satabilir mi

İntifa hakkı olan ev satılabilir mi?

İntifa hakkı taşınırlarda zilyetliğin devri, alacaklarda alacağın devri ve taşınmazlarda tapu kütüğüne tescille kuruluyor. Söz konusu hak, bir başkasına ait taşınmazı ömrünün sonuna kadar kullanmak ve ondan yararlanmak hakkı oluyor.  


Gayrimenkul üzerindeki yararlanma ya da kullanma hakkı olarak da ifade edilen intifa hakkı için gayrimenkul sahibi; mülkiyeti üzerinde tutup kullanma hakkını başkasına devretmiş oluyor.


İntifa hakkı sahibi ise böylece gayrimenkulden yararlanma yetkisine sahip oluyor. Peki, intifa hakkı olan ev satılabilir mi?


İntifa hakkı sahibi gayrimenkul üzerinde fiili ya da hukuki tasarruflar yapamıyor. Buna göre intifa hakkı sahibi tarafından gayrimenkul satılamıyor ve ipotek ettirilemiyor.


İntifa hakkı olan evin satışını kuru mülkiyet sahibi yapabiliyor. Satış sonrasında taşınmazın maliki değişse de taşınmazın intifa hakkı yine sabit kalıyor ve o kişiye...