17 / 05 / 2024

mal varlık dondurma kararı

mal varlık dondurma kararı

IŞİD ve El Kaide terör örgütleri ile ilişkili oldukları gerekçesiyle 29 kişinin ve bir şirketin mal varlığı donduruldu. Terör örgütüne mali ve lojistik destek verdiği gerekçesiyle İsmail Bayaltun’un mal varlığı için daha önce alınan dondurma kararı ise kaldırıldı.

Boşanma aşamasında olan Bill Gates'in mal varlığı ne olacak? 

Bill-Melinda Gates çifti, 27 yıllık evliliklerini bitirmeye hazırlanıyor. Çiftin boşanması en pahalı ikinci ayrılık olarak gündemde yer alacak. Peki, Bill Gates'in mal varlığı nasıl bölünecek? 

Belçika’da yurt dışında mal varlığı olanlar sosyal konutlardan çıkarılıyor!

Hollanda'dan sonra Belçika’da da düşük kiralarla sosyal konutlarda oturan kişilerin, yurt dışında mal varlığı olup olmadığını takip etme kararı alındı. Karar, aralarında Türkiye kökenlilerin de olduğu göçmenleri yakından ilgilendiriyor.

Can Dündar'ın mal varlıklarına el koyma kararına itiraz reddedildi!

Firari sanık eski Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar'ın mal varlıklarına el konulmasına yönelik yapılan itiraz mahkeme tarafından reddedildi. 

Aidatını ödemeyenin mal varlığına haciz!

Gider ve avans payının tamamını ödemeyen kat maliki, vekalet ücreti ve icra masrafı da dahil olmak üzere ödemede geciktiği günler için aylık yüzde 10 hesabıyla gecikme tazminatı ödüyor. Yönetici icra takibi yanında, kat sahibinin mal varlığına haciz koyabiliyor.

Can Dündar'ın mal varlıklarına el konulmasına karar verildi!

MİT tırlarının durdurulmasına ilişkin davada, firari sanık Can Dündar'ın mal varlıklarına el konulması kararı verildi.

Mirasçılar mal varlığını tespit edebilir mi?

Miras bırakanın mal varlığının mirasın reddedilebileceği 3 aylık yasal süre içinde tespit edilebilebiliyor.

Haşmet Kürüm hacizlere karşı mal varlığını tanıdıklarına mı devretti?

Beşiktaş’ın eski yöneticisi Haşmet Kürüm, Türkiye ve yurtdışındaki 33 bankadan 1.5 milyar TL kredi çekti. Kürüm'ün olası hacizlere karşı kumpas kurduğu, mal varlıklarını eşine, kuzenine, çalışanlarına devrettiği ortaya çıktı. 

Arnavutköy'de sanayici kardeşler arasında mal varlığı kavgası!

Sanayici Mustafa ve Adnan Demirci kardeşler 250 milyon lirayı aşkın mal varlığını paylaşamayınca kavga çıktı. Dönemin Arnavutköy İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Haluk Öztürk ile bazı polisler, kardeşlerden Mustafa Demirci’den yana oldu. Adnan Demirci de suç duyurusunda bulundu.

Sudan'da Beşir ve ortaklarının 4 milyar dolarlık mal varlığına el konuldu!

Sudan'da hükümete bağlı Yolsuzlukla Mücadele Komisyonu tarafından Cumhurbaşkanı Ömer el-Beşir, aile üyeleri ve ortaklarının 4 milyar dolar değerinde mal varlığına el koyduğu açıkladı.

Esad, kuzeni Mahluf'un mal varlığına el koydu!

Suriye hükümeti, Devlet Başkanı Beşar Esad kuzeni Mahluf'un mal varlığına el konulması kararı verdi. Ülkenin en zengin iş insanlarından biri olan Rami Mahluf ile eşi ve çocuklarının mal varlığına el kondu...

Mirasçılar dikkat! Veraset ilamı ile mal varlığını öğrenin!

Mirasçıların notere başvurarak mirasçılık belgesi, eski adıyla veraset ilamı alması gerekiyor.  Miras bırakan bu yolla öğrenemediği mal varlığı için terekenin tespiti davası açarak mal varlığının mahkeme kanalıyla da tespitini sağlayabiliyor.

Tunç Soyer mal varlığını güncelledi!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, eşi Neptün Soyer’le birlikte mal varlığını güncelledi. Çiftin 5 aylık süreçte mal varlığında herhangi bir artış olmadı...

Kemal Kılıçdaroğlu: Mal varlığı araştırma komisyonu kurulsun!

Eski başbakan Ahmet Davutoğlu'nun “Yaşayan cumhurbaşkanları dahil herkesin mal varlığı Meclis’te araştırılsın” çağrısına CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'ndan da destek verdi. Kılıçdaroğlu, "Bir komisyon kurulmak istenmesi halinde buna CHP olarak bizim desteğimiz olur" diye konuştu.

mal varlık dondurma kararı Haberi

mal varlık dondurma kararı

Terör örgütü ile ilişkili oldukları gerekçesiyle 29 kişi ve bir şirketin mal varlığının dondurulmasına ilişkin karar, Resmi Gazete’de yayınlandı.

IŞİD BAĞLANTILI 27, EL KAİDE BAĞLANTILI 2 KİŞİNİN MAL VARLIĞI DONDURULDU

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin imzasını taşıyan kararla IŞİD'le bağlantılı olduğu gerekçesiyle 27 kişi, El Kaide ile bağlantılı olduğu gerekçesiyle iki kişinin mal varlığı donduruldu. Karara göre; mal varlığı dondurulan El Kaide ile ilişkili kişiler Mahmoud Jalab ve Emrah Kuşçu oldu. Ankara merkezli Profesyoneller Elektronik Ticaret İthalat ve İhracat Limited Şirketi’nin ise IŞİD’le bağlantılı olduğu gerekçesiyle mal varlığı donduruldu.

IŞİD ile bağlantısı nedeniyle mal varlığı dondurulan 27 kişinin isimleri ise şöyle: Obid Alyousef, Yaman Alhasan, Mohamad Azram, Muhammed Bereket, Nuri Alahhmed, Omar Qabaleh, Ahmad Zaher Muhanna, Abdurrahman...