15 / 05 / 2024

malatya Beşkonaklar

malatya Beşkonaklar

Anadolu'nun tarih mirasına sahip çıkan Kültür ve Turizm Bakanlığı, Osmanlı mimarisinin Malatya'daki örneklerinden Beşkonaklar için harekete geçti. Bakanlık, Beşkonaklar'ı, tarihi dokuyu koruyarak aslına uygun olarak restore edecek.

Yeşilyurt Tarihi Konaklar restorasyon alanında inceleme!

AK Parti Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, Yeşilyurt'un tarihi ve kültürel geçmişine uygun olarak restore edilen Yeşilyurt Konaklarındaki çalışmaları yerinde inceledi. 

Malatya'daki tarihi konaklara ziyaretçi akını!

Malatya'nın Arapgir ilçesi'nde restore edilen tarihi konaklar ziyaretçi akınına uğruyor. Bölgedeki tarihi konaklar kamulaştırıldıktan sonra restore edildi. 

Malatya Kerpiç Konaklar'daki daire 10 yıllığına MOTAŞ'a verildi!

Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi, Şubat Ayı toplantıları tamamlandı. İşte gündem maddeleri...

Beşiktaş Sarı Konaklar Sitesi'nde 8 milyon TL'ye satılık gayrimenkul!

İstanbul İli, Beşiktaş ilçesi Levent -Etiler - Ulus arasında kalan Akatlar semtinde yer alan Sarı Konaklar Sitesi'ndeki gayrimenkul 8 milyon TL bedel ile icradan satışa çıkarıldı.

Validebağ Konakları teslimler!

Beş katlı 11 blok olarak yükselen Validebağ Konakları projesi İstanbul Anadolu Yakası Altunizade'de inşa ediliyor. Dap Yapı imzası taşıyan projede daire ve ticari ünitelere yer veriliyor...

Ihlamur Konakları Florya’da ön talep toplanıyor!

Beyaz İnşaat’ın imzası ile hayata geçirilen Ihlamur Konakları Florya’da ön talep dönemi başladı. Firma, büyük beğeni toplayan Beyaz Park Topkapı projesinin ardından Florya’nın merkezinde konumlandırdığı Ihlamur Konakları’yla konut alıcılarına emsalsiz bir yatırım imkanı daha sunuyor.

Koşuyolu Validebağ Konakları metrekare fiyatları!

Beş katlı 11 blok olarak dizayn edilen Dap Yapı Validebağ Konakları projesinde alanları 57 ila 513 metrekare aralığında değişen 1+0'dan, 6+1'e kadar konut tipleri bulunuyor...

Konya Cihanbeyli'de mahalle konakları inşa ediliyor!

Beş Mahalle Konağı ’nın yapımının büyük ölçüde tamamlandığını belirten Cihanbeyli Belediye Başkanı Mehmet Kale, “Kırkışla, Ağabeyli, Hodoğlu, Beyliova ve Böğrüdelik mahallelerimize kazandırdığımız konaklarımızın inşaatları tamamlandı.

Saklıvadi Konakları Beylikdüzü projesi satışa çıktı!

Saklıhan İnşaat’ın Beylikdüzü bölgesinde hayata geçirdiği üçüncü projesi Saklıvadi Konakları, 295 konut ve 29 ticari üniteden oluşuyor. Saklı Vadi Konakları’nda 2+1,3+1,4+1 ve 5+2,6+2 dubleks olmak üzere beş farklı daire tipi yer alıyor

Malatya Yeşilyurt'ta tarihi evler restore ediliyor!

Yeşilyurt Belediyesi, ilçenin tarihi ve kültürel miraslarını korumak, yıpranmaya yüz tutmuş konakları sağlamlaştırmak adına başlattığı restorasyon çalışmalar kapsamında planlamaya aldığı beş evin kamulaştırma işlemlerine hız verdi.

Malatya Yeşilyurt'taki tarihi evler restore ediliyor!

Yeşilyurt Belediyesi, ilçenin tarihi ve kültürel miraslarını korumak, yıpranmaya yüz tutmuş konakları sağlamlaştırmak adına başlattığı restorasyon çalışmalar kapsamında planlamaya aldığı beş evin kamulaştırma işlemlerine hız verdi.

Malatya Su ve Kanalizasyon Çalıştayı başladı!

Türkiye Belediyeler Birliği, Malatya Büyükşehir Belediyesi ve MASKİ Genel Müdürlüğünün ev sahipliğinde Su ve Kanalizasyon Bilgi İşlem Daireleri Tecrübe Paylaşım Çalıştayı başladı.

Mesut Yılmaz Göl Konakları'ndan villa aldı!

Büyükçekmece Karaağaç Köyü’nde yapımına başlanan ve tamamen ağaç malzemeden Amerikan tarzı yapılan ‘Göl Konakları’ ilk misafirlerini ağırladı.Mesut Yılmaz’ın projeyi çok beğendiği ve bir villa satın aldığı belirtildi.

malatya Beşkonaklar Haberi

malatya Beşkonaklar

Hacı Sait Efendi tarafından 1890 yılında yaptırılan Beşkonaklar, aslına uygun olarak restore edilecek. Anadolu'nun tarih mirasına sahip çıkan Kültür ve Turizm Bakanlığı, Osmanlı mimarisinin Malatya'daki örneklerinden Beşkonaklar için harekete geçti. Bakanlık, Beşkonaklar'ı, tarihi dokuyu koruyarak aslına uygun olarak restore edecek. Daha önce müze statüsünde korumaya alınan Beşkonaklar, bakım ve restorasyon çalışması tamamlandıktan sonra, yeniden ziyarete açılacak. Restorasyon çalışmasının ardından Beşkonaklar'dan ikisi müze olarak yeniden ziyarete açılacak. Müze'de, Malatya tarihi ve kültürünün tanıtıldığı yöresel ürünler ile Malatyalıların yaşamını yansıtan canlandırmalara da yer verilecek. Tarihi yapı, dönemin mimarisini en iyi yansıtan eserler arasında...