03 / 05 / 2024

Malatya Darende riskli alan kararı

Malatya Darende riskli alan kararı

Malatya Darende’deki bir mahalle için ilginç bir ‘riskli alan’ kararı alındı. Bakanlar Kurulu kararı ile riskli alan ilan edilen bölge, bir süre önce afetzedelerin yerleştirildiği evleri kapsıyor.

Deprem uzmanından korkutan açıklama: 6 Şubat depremleri tüm fayları huzursuz etti! Malatya, İstanbul...

Prof. Dr. Şükrü Ersoy, perşembe akşamı Malatya'da meydana gelen depremlerin ardından önemli açıklamalarda bulundu. Ersoy, riskli yerlere değinerek, Malatya ve İstanbul ile ilgili tahminlerini de paylaştı. İşte ayrıntılar...

Doğu Anadolu Fay Hattı kırılmaya başladı! Japon deprem uzmanı açıkladı: Malatya'da buralar riskli!

Yüksek inşaat mühendisi, mimar ve deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki, Doğu Anadolu Fay Hattı'nın kırılmaya başladığına dikkat çekti. Deprem uzmanı, Malatya'da riskli yerleri de açıkladı. İşte ayrıntılar...

Malatya'daki kentsel dönüşüm konutlarında yaşam başladı!

Malatya Battalgazi'de, Elazığ merkezli olarak 24 Ocak 2020 tarihinde meydana gelen depremden sonra riskli alan şeklinde ilan edilen Şehit Fevzi Mahallesi'nde kentsel dönüşüm kapsamında hayata geçirilen 679 konutta yaşam başladı. 

Malatya Darende TOKİ'de 240 taksitle 2+1, 3+1! 

TOKİ Malatya Darende 2022 projesi tüm detaylarıyla açıklandı. Peki, TOKİ Malatya Darende'de kaç sosyal konut inşa edilecek? TOKİ Malatya Darende'de inşa edilecek konutların fiyatları ne kadar? İşte tüm ayrıntılarıyla 10 soruda TOKİ Malatya Darende sosyal konut projesi... 

Malatya Yeşilyurt Belediyesi'nden 70.5 milyon TL'ye inşaat işi ihalesi!

Malatya İli Yeşilyurt Belediye Başkanlığı, Yeşilyurt İlçesi Turgut Özal (Çilesiz) Mahallesi Riskli Alan sınırları içerisinde 70 milyon 576 bin 516 TL'ye kat karşılığı inşaat yaptıracak.

Malatya Darende Belediyesi'nden emlak vergisi müjdesi!

Malatya Darende Belediye Başkanı İsa Özkan, mahalle muhtarlarıyla bir araya geldiği toplantıda emlak vergisine dair yapılacak indirimler hakkında müjde verdi.

Malatya'da kentsel dönüşüm hız kazandı!

24 Ocak Elazığ'da meydana gelen depremde etkilenen Malatya'nın Battalgazi ilçesindeki riskli konutlar kentsel dönüşümle yenileniyor.

Malatya Doğanyol için riskli alan kararı!

Malatya ili, Doğanyol ilçesi, Gökçe Mahallesi sınırları içerisinde bulunan bazı alanlar "riskli alan" ilan edildi.

Malatya Battalgazi için riskli alan kararı!

Malatya ili, Battalgazi ilçesi, Şehitfevzi Mahallesi sınırları içerisinde bulunan bazı alanlar "riskli alan" ilan edildi.

Malatya Yeşilyurt için riskli alan kararı!

Malatya ili, Yeşilyurt ilçesi, Turgut Özal Mahallesi sınırları içerisinde bulunan bazı alanlar "riskli alan" ilan edildi.

Malatya’nın deprem eylem planı masaya yatırıldı!

Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi, Aralık ayı ilk toplantısı Malatya’nın deprem eylem planı, riskli ve zemini kötü binalar, çözüm yolları ve deprem anında toplanma alanları masaya yatırıldı.

Darende'de 215 yıllık kerpiç ev zamana direniyor!

Malatya'nın Darende ilçesinde bulunan 215 yıllık kerpiç ev zamana direniyor. 215 yıllık tarihi kerpiç evin restore edilmesi planlanıyor.

TOKİ Malatya Darende projesi satışa çıktı! 

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Malatya Darende projesi bugün itibariyle satışa çıktı.

Malatya Darende riskli alan kararı Haberi

Malatya Darende riskli alan kararı

Malatya Darende’deki bir mahalle için ilginç bir ‘riskli alan’ kararı alındı. Bakanlar Kurulu kararı ile riskli alan ilan edilen bölge, bir süre önce afetzedelerin yerleştirildiği evleri kapsıyor. Üstelik, riskli alan ilan edilen alanın 10 metre uzağında okul, 20 metre uzağında hastane 100 metre uzağında ise toplu konut bulunuyor. Adetta cetvelle çizilen alana ilişkin Danıştay’a dava açıldı.


‘RİSKLİ ALAN’ İLAN EDİLDİ

Yer Darende’deki Zaviye Mahallesi. Bölge kaledibi mevkii olarak da anılıyor. 20 hektarlık alanda 100 kadar ev bulunuyor. Bu bölge, Malatya İl Çevre Şehircilik Müdürlüğü’nün yürüttüğü çalışma ile ilgili dosya son olarak Bakanlar Kurulu’na gitti. Bakanlar Kurulu anılan bölgeyi ‘riskli alan’ ilan etti. Karar 5 Kasım 2015’de Resmi Gazete’de yayınlandı.


10 METRE UZAĞINDA OKUL VAR

Riskli alan ilan edilen bölgedeki evlerin en yükseği 3...