05 / 05 / 2024

malatya DSİ binası

malatya DSİ binası

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Malatya'da yapılan DSİ hizmet binasına Meteoroloji ve Orman ve Su İşleri il müdürlüklerinin de taşınmasına ilişkin 9 sorunu TBMM gündemine taşıdı..

Malatya'da 32 adet gayrimenkul satılıyor! Devlet Su İşleri tek tek açıkladı! 

DSİ 9. Bölge Müdürlüğü, Malatya ili, Battalgazi, Doğanşehir ve Yeşilyurt ilçelerinde yer alan 32 adet gayrimenkulü satıyor. İşte ayrıntılar...

Malatya Yeşilyurt'ta belediye hizmet binası inşa ediliyor! 

Malatya Yeşilyurt Belediyesi, kente yeni hizmet binası kazandırmak için çalışmalara başladı. Hizmet binasının kısa sürede tamamlanması bekleniyor. 

Malatya Havalimanı'nın yeni termal binasının temeli atıldı!

Malatya Havalimanı Yeni Terminal Binası'nın temel atma töreni gerçekleşti. Törene Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu katılım sağladı. 

Malatya'ya 2 yeni ulaştırma projesi müjdesi!

Malatya Havalimanı'nda hayata geçirilecek olan yeni terminal binasının temel atma ve Tohma Köprüsü'nün açılış töreni yarın yapılacak.

Malatya Havalimanı yeni terminal binasının temeli 6 Şubat'ta atılacak!

Malatya Havalimanı için inşa edilecek yeni terminal binasını temeli 6 Şubat'ta atılacağı açıklandı. 

Malatya’ya 246 milyon TL'lik havalimanı inşa edilecek!

Malatya halkını uzun süredir beklediği havalimanı için sevindiren haber geldi. AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, yıllık 2,5 milyon yolcu kapasiteli havalimanı terminal binasının iki yıl içerisinde tamamlanacağını açıkladı. 

Malatya Havalimanı'na yeni terminal binası inşa edilecek!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, yaptığı açıklamada Malatya'ya 26 bin 765 metrekare büyüklüğünde 2,5 milyon yolcu kapasiteli yeni bir terminal binası inşa edeceklerini söyledi.

Yozgat DSİ Hizmet Binası'nın inşaatı hızlandı!

AK Parti Yozgat Milletvekili Yusuf Başer, inşaat çalışmaları süren Yozgat DSİ Hizmet Binası inşaat alanında da incelemelerde bulundu. Başer, hizmet binasının da kısa sürede tamamlanması için çalışıldığından bahsetti. 

Malatya'da 17.2 milyon TL'ye icradan satılık yem fabrikası ve arsası!

Malatya İcra Dairesi Müdürlüğü, Malatya ili, Yeşilyurt ilçesi, Cihadiye Mahalle/Köy, 216 ada, 6 parselde yer 1 katlı yem fabrikası binasını ve arsayı toplam 17.2 milyon TL'ye icradan satıyor...

Malatya Makro Market AVM binası 56.9 milyon TL'ye icradan satışa çıkarıldı!

Malatya İcra Dairesi, Malatya İli, Yeşilyurt İlçesi, Karakavak Mahallesi 4985 ada, 2 parselde yer alan Makro Market Alışveriş Merkezi'ni 56 milyon 940 bin 800 TL'ye icradan satıyor...

Yozgat DSİ binası Eylül 2020'de açılacak!

Yozgat DSİ hizmet binası inşaatında incelemelerde bulunan AK Parti Yozgat Milletvekili Yusuf Başer, binanın 1 Eylül 2020'de açılacağını söyledi.

Malatya'ya yeni adli tıp kurumu binası müjdesi!

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan yaptığı açıklamada Malatya'ya yeni adli tıp kurumu binası inşa edileceğini müjdeledi.

Malatya'ya yeni adli tıp kurumu binası inşa edilecek!

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan Adli Tıp Kurumu Başkanı Doç.Dr. Yalçın Büyük’ü makamında ağırladı.

malatya DSİ binası Haberi

malatya DSİ binası

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Malatya'da yapılan DSİ hizmet binasına Meteoroloji ve Orman ve Su İşleri il müdürlüklerinin de taşınmasına ilişkin soru önergesi hazırladı. Ağbaba sorularını Orman Ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'na sordu.

Ağbaba önergesinde "Malatya başta kayısı olmak üzere çok çeşitli meyve ürünlerinin üretildiği, bölgenin en önemli tarım kentlerinde biridir. Sadece 7 milyona yakın kayısı ağacı bile düşünüldüğünde sulama konusunda ne kadar hassas bir şehir olduğu değerlendirilecektir. Malatya’da kayısının yanı sıra, elma, ceviz, armut, kiraz, çilek gibi çok farklı türden meyve üretilmekte, Türkiye ekonomisine ciddi katkılar sağlamaktadır. DSİ Bölge Müdürlüğü’nün sulama, gölet, baraj gibi önemli yatırımların yer aldığı, bölgenin en önemli tarım arazilerine sahip Malatya’da değil de başka bir şehirde bulunması yıllardır tartışılmaktadır. Türkiye genelindeki 15...