18 / 05 / 2024

malatya imar haritası

malatya imar haritası

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, “Malatya’nın; merkezinden kırsalına, şehirden ilçesine kadar her karış toprağı, planlı ve modern bir şekilde gelişecek” dedi.

Prof. Dr. Naci Görür'den Malatya'da aktif fay uyarısı...

Malatya'da öğle saatlerinde meydana gelen 4,6 büyüklüğünde deprem bölgede paniğe neden olduğu kaydedildi. Açıklamada bulunan, Yer Bilimci, Prof. Dr. Naci Görür, sosyal medya hesabından haritalı bir paylaşım yaparak, mevcut MTA canlı fay haritasında bir yüzey kırığı gözükmediğini belirtti.

Depremlerin ardından nüfusun arttığı o ilçede imar ve inşa çalışmalarına bir yenisi eklendi: 40 km'lik yol yatırımı!

Yeşilyurt Belediyesi, 81 mahallesinde hayata geçirdiği yatırımlarla Malatya’nın yeniden imar ve inşa sürecine önemli katkılar sunmaya devam ediyor. Depremlerin ardından nüfusun arttığı Kuyulu Mahallesinde 40 km'lik yol yatırımına imza atıldı. 

Malatya'nın İkizce ve Mollakasım mahallelerinde imar planı değişikliği kabul edildi!

Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi, 2023 mali yılına ait ek bütçe teklifi ile Yeşilyurt ilçesine bağlı İkizce ve Mollakasım mahallelerinde imar planı değişikliği kabul edildi.

Depremin yıktığı Malatya'da imar affı ile ilgili acı gerçek

Önümüzdeki günlerde Meclis'e gelmesi beklenen İmar Affı ile ilgili acı bir gerçek ortaya çıktı. Malatya'da son imar affında toplamda 22 bin 329 adet Yapı Kayıt Belgesi düzenlenmiş.

Malatya Akçadağ 1/1000 ölçekli imar planı değişikliği askıda!

Malatya Akçadağ Belediyesi'nin hazırladığı Akçadağ Aktepe, Başpınar, Doğu, Kültür, Kotangölü mahallelerinin yer aldığı 1/1000 ölçekli revizyon uygulama imar planı askıda...

Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi'nde imar konuşuldu!

Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi Ekim ayı toplantısında imar ağırlıklı gündem maddeleri konuşuldu...

Mimarlardan 'afet riski haritası hazırlayalım' çağrısı!

TMMOB'a bağlı İMO Malatya Temsilcisi Bedir Özten, afetle mücadele için alınması gereken önlemleri açıkladı. Özten, "Afet riski altındaki alanları (deprem, sel, heyelan, çığ, tsunami gibi) belirleyip çevre düzeni planlarımızı ve buna bağlı olarak imar planlarını revize etmeliyiz" dedi...

Osman Güder: Battalgazi'nin imar sorunları var!

2020 yılının Battalgazi adına yatırım yılı olacağından bahseden Malatya Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, ''Battalgazi'nin ciddi imar sorunları vardı' diye konuştu.

Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi'nde imar konuşuldu!

Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi Şubat ayı Meclisi'nde imar ağırlıklı gündem maddeleri konuşuldu.

Salih Yıldız: Çanakkale’nin imar planı sıkıntılıdır!

Elazığ ve Malatya’daki depremden sonra Müteahhitler Birliği ve İnşaat Mühendisleri Odası açıklama yaptı. Açıklamada Müteahhitler Birliği Genel Sekreteri Yıldız, Çanakkale’nin imar planının sıkıntılı olduğunu söyledi...

Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi'nde imar konuşuldu!

Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi Kasım ayı olağan toplantısının IV. Birleşiminde imar ağırlıklı gündem maddeleri konuşuldu.

Malatya'da otel için imar değiştirilmedi! 

Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi ikinci oturum toplantısını yaparak Eylül ayı çalışmalarını tamamladı. 

Vatandaştan habersiz imar değişmeyecek!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı manifestoda "imar ve kentsel dönüşüm" için yeni yol haritası netleşti. Artık vatandaştan habersiz imar planı değişmeyecek.

malatya imar haritası Haberi

malatya imar haritası

Malatya Büyükşehir Belediyesi, Malatya’nın planlı ve düzenli bir şekilde gelişmesi için Malatya’nın geleceğini planlıyor. Büyükşehir statüsü ile birlikte Malatya genelinde imar çalışmalarına başlayan Büyükşehir Belediyesi, Malatya’nın revizyon ve çevre düzeni planlarını hazırlıyor.

Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı tarafından verilen bilgilere göre, il sınırları ile birlikte Büyükşehir olan Malatya’nın gelecekteki 30-40 yıllık döneminin anayasası niteliğinde olacak olan imar planları çalışmaları yapılıyor.


SAHA ÇALIŞMALARI TAMAMLANDI

İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı tarafından yürütülen planlama çalışmaları kapsamında, kapanan beldeler de dahil olmak üzere tüm belediyelerin yürürlükteki imar planları temin edilerek gerekli altyapı çalışmaları yapıldı. Türkiye genelinde bütün büyükşehirlerin yapıları incelenerek, Malatya özelindeki planlama mozaiği değerlendirilip harita çalışmalarına başlandı.

Saha ve altyapı çalışmalarını tamamlayan Büyükşehir Belediyesi, 1.2 milyon hektarlık alanda 1/100.000 ölçekli revizyon, 1/50.000...