22 / 05 / 2024

Malatya imar projeleri

Malatya imar projeleri

Kent planlamasının en önemli ayaklarından birisi olan yapıların sağlam zemine yapılması konusunda Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından, Malatya’nın jeolojik haritasının çıkarılması çalışmaları yoğun bir şekilde sürdürülüyor.

Malatya'da imar sorunları görüşüldü!

Malatya Büyüksehir Belediye Meclisi, Nisan ayı toplantılarına devam etti. Başkan vekili Hasan Göğüs başkanlığında toplanan büyüksehir meclisi, ağırlık olarak imar konularını görüştü.

İnşaat sektörü konut projeleri için yeni imar alanları talep ediyor!

Bursa'da inşaat yapı müteahhitleri ile inşaat sektöründe yer alan üyeler kentte yeni imar alanları için talepte bulundu.

Depremlerin ardından nüfusun arttığı o ilçede imar ve inşa çalışmalarına bir yenisi eklendi: 40 km'lik yol yatırımı!

Yeşilyurt Belediyesi, 81 mahallesinde hayata geçirdiği yatırımlarla Malatya’nın yeniden imar ve inşa sürecine önemli katkılar sunmaya devam ediyor. Depremlerin ardından nüfusun arttığı Kuyulu Mahallesinde 40 km'lik yol yatırımına imza atıldı. 

Malatya'nın İkizce ve Mollakasım mahallelerinde imar planı değişikliği kabul edildi!

Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi, 2023 mali yılına ait ek bütçe teklifi ile Yeşilyurt ilçesine bağlı İkizce ve Mollakasım mahallelerinde imar planı değişikliği kabul edildi.

İmar planı çeşitleri nelerdir?

İmar planı, şehir planlamada dikkate alınan bir düzenlemedir. Şehir ve çevre planlama stratejilerinde farklı imar projeleri devreye girer. Peki imar planı nedir, imar planı çeşitleri nelerdir ve özellikleri nelerdir? İşte imar planı ve çeşitleri hakkında bilinmesi gerekenler...

Depremin yıktığı Malatya'da imar affı ile ilgili acı gerçek

Önümüzdeki günlerde Meclis'e gelmesi beklenen İmar Affı ile ilgili acı bir gerçek ortaya çıktı. Malatya'da son imar affında toplamda 22 bin 329 adet Yapı Kayıt Belgesi düzenlenmiş.

TOKİ Malatya İlk Evim kuraları çekiliyor! İşte Malatya TOKİ kura sonuçları 26 Kasım 2022!

Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut hamlesi olarak lanse edilen TOKİ 2022 projeleri kapsamında TOKİ Malatya İlk Evim kuraları çekiliyor... İşte Malatya TOKİ kura sonuçları 26 Kasım 2022...

Malatya Gelincik Tepe ve Alacakapı TOKİ projeleri sahiplerini buldu!

Malatya'da konutları hasar gören vatandaşlar için inşa edilen Gelincik Tepe ve Alacakapı TOKİ'de yer alan toplam 345 konutun kurayla dağıtım töreni gerçekleştirildi.

İTO ve Bağdat Ticaret Odası Irak'ta müteahhitlik projeleri hayata geçirecek!

İTO ve Bağdat Ticaret Odası'ndan Irak'ın 100 milyar dolarlık müteahhitlik projeleri için iş birliği gerçekleştirecek. Firmalar Irak'ın yeniden imar edilmesinde önemli paya sahip olacak. 

Malatya Yeni Sanayi Sitesi'nde 2 bin 400 iş yeri inşa edilecek!

Malatya Büyükşehir Belediyesi, 2021 projeleri için sunum yaptı. Belediyenin yeni projeleri içerisinde Yeni Sanayi Sitesi için 2 bin 400 inşaatı da yer alıyor. 

Malatya Akçadağ 1/1000 ölçekli imar planı değişikliği askıda!

Malatya Akçadağ Belediyesi'nin hazırladığı Akçadağ Aktepe, Başpınar, Doğu, Kültür, Kotangölü mahallelerinin yer aldığı 1/1000 ölçekli revizyon uygulama imar planı askıda...

Batman'daki imar alanları inşaat firmalarının dikkatini çekiyor!

Batman'da yeni imar alanında altyapı ve yol çalışmalarının ardından konut projeleri için düğmeye basılacak. Ayrıca Batman’ın yeni imar alanı olan Batman-Hasankeyf yol güzergahındaki Akça (Tilmiz) - Binatlı (Bileyder) köyleri çevresinde yeni yapıların da temeli atılıyor.

Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi'nde imar konuşuldu!

Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi Ekim ayı toplantısında imar ağırlıklı gündem maddeleri konuşuldu...

Malatya Battalgazi'de kentsel dönüşüm hız kesmiyor!

Malatya'nın Battalgazi ilçesinde hazırladığı projeleri hayata geçirmek için 2019 yılında göreve gelen Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, projelerle vizyonel değişimi başlatarak, daha yaşanabilir bir Battalgazi inşa çalışmalarını sürdürüyor.

Malatya imar projeleri Haberi

Malatya imar projeleri

Kent planlamasının en önemli ayaklarından birisi olan yapıların sağlam zemine yapılması konusunda Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından, Malatya’nın jeolojik haritasının çıkarılması çalışmaları yoğun bir şekilde sürdürülüyor.


1.derecede deprem bölgesinde yer alan Malatya’da, olası büyük bir deprem felaketine karşı binaların uygun zemine yapılması için büyük önem taşıyan ve Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı tarafından başlatılan jeolojik ve jeoteknik çalışmalar Malatya genelinde devam ediyor.


Konu ile ilgili olarak verilen bilgilere göre, Malatya Büyükşehir Belediyesi; Battalgazi ve Yeşilyurt ilçe sınırları içerisinde sürdürülen jeolojik harita çalışmalarının yanı sıra, ilçelerde de imar planı hazırlama çalışmaları kapsamında jeolojik ve jeoteknik kazı çalışmalarına devam ediyor.


Malatya genelinde imar bütünlüğü sağlanacak

Büyükşehir statüsü ile birlikte Malatya genelinden sorumlu olan Büyükşehir Belediyesi, önceki yıllarda ilçe belediyeleri tarafından teknik eleman eksikliğinden dolayı...