01 / 05 / 2024

Malatya Somuncu Baba Camii inşaatı

Malatya Somuncu Baba Camii inşaatı

Malatya Büyükşehir Belediyesi Darende ilçesinde Somuncu Baba Camii ve Külliyesinin bulunduğu Zaviye Mahallesinde değişim-dönüşüm ve yenileme çalışmaları yapıyor.

Veli Ağbaba'dan deprem konutları çıkışı: Malatya'da 103 bin konuttan 6 bin 672'si yapıldı!

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, deprem bölgelerindeki konut sayısı ile ilgili bir paylaşım yaptı. Veli Ağbaba, paylaşımında Malatya'da 103 bin konuttan 6 bin 672 tanesinin yapıldığını belirtti.

Malatya'daki tarihi Taş Köprü'nün restore edilmesi talebi mecliste!

Malatya'nın Arapgir ilçesinde yer alan tarihi Taş Köprü'nün restore edilmesi talebi meclis gündemine taşındı. CHP'li Ağbaba, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Veli Ağbaba: Esnafımızın kira ve diğer borçlarını devlet üstlenmeli!

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Ramazan ayında restoran ve lokantaların kapatılma kararına ilişkin açıklamalarda bulundu. Veli Ağbaba, "Esnafımızın kira, fatura ve diğer borçlarını devlet bizzat kendi üstlenmelidir" dedi.

Malatya Pütürge'de yapılacak depremzede evleri mecliste!

Elazığ'ın Sivrice ilçesinde gerçekleşen depremde hasar gören Malatya'nın Pütürge ilçesindeki depremzedeler için yeni konut yapımı meclis gündemine taşındı. CHP'li Ağbaba, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Veli Ağbaba: Malatya'da 517 deprem konutu teslim edildi!

CHP Gеnеl Başkan Yardımcısı  Veli Ağbaba TBMM Genel Kurulunda  Malatya'da inşa edilen deprem konutları hakkında açıklama yaptı. 

Malatya Miralay Şah Ali Bey Camii'nin yıkılma sebebi mecliste!

Malatya'da bulunan Miralay Şah Ali Bey Camii'nin yıkılma sebebi meclis gündemine taşındı. CHP'li Ağbaba, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Veli Ağbaba: Fay hattı üstündeki binalar taşınmalı!

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Kale ilçesinde depremzedelerle ve köy muhtarıyla konuştu. Ağbaba, " fay hattı geçen yere  ev yaparsan, evler yıkılır. Yetkililere sesleniyoruz, fay hattına yapılan yerleşim yerleri tespit edilmeli" dedi...

16 yılda Malatya'ya yapılan yatırımlar meclis gündeminde!

2002-2018 yılları arasında Malatya iline yapılan yatırımlar TBMM gündemine taşındı. CHP'li Ağbaba, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Malatya İŞKUR İl Müdürlüğü binasının güçlendirme ihalesi mecliste!

Yüzde 50 çürük raporu olan Malatya İŞKUR İl Müdürlüğü binası için güçlendirme ihalesine çıkılması TBMM gündemine taşındı. CHP'li Ağbaba, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Malatya İnönü Stadı'nın yıkımına tepki!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın müjdelediği Malatya İnönü Stadı'nın millet bahçesi olması kararının ardından çalışmalar başlatıldı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Malatya İnönü Stadı'nın yıkımına tepki gösterdi.

Malatya Kuzey Çevre Yolunun yapımına ilişkin 4 soru TBMM'de!

Malatya Kuzey Çevre Yolunun yapım süreci meclis gündemine taşındı. CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, yolun yapımına ilişkin olarak Bakan Arslan'a 4 soru sordu..

Malatya Yaygın Göleti inşaatına ilişkin 4 sorun TBMM'de!

Malatya Yaygın Göleti inşaatına ilişkin 4 sorun meclis gündemine taşındı. CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

Malatya Kuzey Çevreyolu inşaatı TBMM gündeminde!

Malatya Kuzey Çevreyolu inşaatının durumu TBMM'de konu oldu. CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

Malatya Somuncu Baba Camii inşaatı Haberi

Malatya Somuncu Baba Camii inşaatı


Malatya Büyükşehir Belediyesi Darende ilçesinde Somuncu Baba Camii ve Külliyesinin bulunduğu Zaviye Mahallesinde değişim-dönüşüm ve yenileme çalışmaları yapıyor.

Malatya’ya gelen yerli-yabancı bir çok konuğun en çok uğrayıp gezdiği mekanlardan biri olan Somuncu Baba Camii ve Külliyesinin çevresinde sürdürülen çalışmalarda sona yaklaşıldı.

Altyapısı baştan aşağı yenilenen Zaviye Mahallesi ile Somuncu Baba Camii ve Külliyesin de kaldırım, yol, istinat duvarı işlerinin büyük bölümü tamamlandı. Peyzaj, aydınlatma ve parke taşı döşeme işi ise tüm hızıyla sürüyor.

Tohma Suyunun ikiye böldüğü, huzur ve ilahi güzelliğin buluştuğu Darende’ye daha yaşanabilir bir yer haline getirmek için çalışmalarını aralıksız sürdüren Büyükşehir Belediyesi, Camii ve Külliye’yi içinde barındıran Zaviye Mahallesinin her cadde ve sokağında düzenleme çalışması yapıyor.

Yapılan çalışmaları sık sık gezen Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Darende’nin tarihi mirasına, kültür...