03 / 05 / 2024

malatya Taşhoron Kilisesi restorasyonu

malatya Taşhoron Kilisesi restorasyonu

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Malatya'da bulunan Taşhoron Kilisesi'nin restorasyonuna ilişkin soru önergesi hazırladı..

TOKİ teslimlerinde son dakika! Kahramanmaraş'ta 15 bin 980, Malatya'da 7 bin 881 deprem konutu sahiplerine teslim edildi

Kahramanmaraş merkezli olarak gerçekleşen depremler sonrası Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından yapılan konutlar hızlı bir şekilde tamamlanıyor. Bu kapsamda Kahramanmaraş'ta 15 bin 980, Malatya'da ise 7 bin 881 konut hak sahiplerine teslim edildi.

Malatya Gelinciktepe'deki 726 kalıcı konut Aralık'ta teslim edilecek!

6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Malatya ilinin Gelinciktepe bölgesinde inşaat çalışmaları devam eden konutların 726 tanesi Aralık'ta sahiplerine teslim edilecek.

Depremin etkilerini taşıyan Malatya'da bina yıkım ve enkaz kaldırma çalışmaları devam ediyor!

Kahramanmaraş merkezli depremlerin Malatya'yı etkilemesi sonucu, kentteki ağır hasarlı binaların yıkımı ve enkaz temizleme çalışmaları hala devam ediyor. 6 Şubat'ta yaşanan depremler, kentteki çalışmaların hız kesmeden sürdürülmesine neden oldu.

Malatya'daki tarihi Taş Köprü'nün restore edilmesi talebi mecliste!

Malatya'nın Arapgir ilçesinde yer alan tarihi Taş Köprü'nün restore edilmesi talebi meclis gündemine taşındı. CHP'li Ağbaba, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

ÖİB'den Ankara, İstanbul ve Malatya'daki 6 taşınmazın satışına onay!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB), Ankara, İstanbul ve Malatya'da yer alan toplam 6 taşınmazın satışına onay verdi.

Malatya Havalimanı yeni terminal binasının temeli 6 Şubat'ta atılacak!

Malatya Havalimanı için inşa edilecek yeni terminal binasını temeli 6 Şubat'ta atılacağı açıklandı. 

TOKİ Malatya Yeşilyurt 2020 başvuruları 27 Ocak'ta başlıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Malatya Yeşilyurt Hoca Ahmet Yesevi Mahallesi projesi 27 Ocak'ta satışa çıkıyor.

Uğur Polat: Malatya'ya 210 bin metrekarelik taşınmaz kazandırdık!

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat yaptığı açıklamada, Malatya'ya 210 bin metrekarelik taşınmaz kazandırdıklarını söyledi.

Malatya'daki DSİ binasına ilişkin 9 sorun mecliste!

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Malatya'da yapılan DSİ hizmet binasına Meteoroloji ve Orman ve Su İşleri il müdürlüklerinin de taşınmasına ilişkin 9 sorunu TBMM gündemine taşıdı..

Malatya Büyükşehir Belediyesi 22 taşınmazı sattı!

Malatya Büyükşehir Belediyesine ait Tecde ve Yeşiltepe bölgelerinde bulunan 43 arsa ile Saray Mahallesi'nde de 3 dükkan olmak üzere toplam 46 taşınmazdan 22'si satıldı.

Malatya Büyükşehir 46 taşınmazı satışa çıkardı!

Malatya Büyükşehir Belediyesi, Tecde ve Yeşiltepe bölgelerinde 43 arsa ile Saray Mahallesinde 3 dükkan olmak üzere toplam 46 taşınmazı ihaleyle satışa çıkardı.

Malatya Şeker Fabrikası taşınıyor mu?

Malatya Şeker Fabrikası’nın başka bir yere taşınması konusu gündeme geldi. İddialara Şeker İş Sendikası tepki gösterdi.

Malatya Büyükşehir 15 gayrimenkulü ihaleyle sattı!

Malatya Büyükşehir Belediyesi, Yeşilyurt ve Battalgazi ilçelerinde satışa çıkardığı 15 taşınmazı ihaleyle sattı

malatya Taşhoron Kilisesi restorasyonu Haberi

malatya Taşhoron Kilisesi restorasyonu


CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Malatya'da bulunan Taşhoron Kilisesi'nin restorasyonuna ilişkin soru önergesi hazırladı. Ağbaba sorularının Kültür Ve Turizm Bakanı Nabi Avcı tarafından yanıtlandırılmasını talep etti.


Ağbaba önergesinde "Taşhoron Kilisesi, Malatya ili Yeşilyurt ilçesi Çavuşoğlu mahallesinde yer alan 18. yüzyılın ikinci yarısında Ermeniler tarafından yapılan bir kilisedir 1335 metrekare bir alanda kurulu 15,90 x 26,40 metre boyunda dikdörtgen bir plan üzerine kesme taşlarla inşa edilmiştir. Taşhoron Kilisesi'nde Ekim 2012'de başlayan restorasyon çalışmaları 2014 yılında durdurulmuştur." diyerek 4 soru sordu.


Ağbaba'nın soruları


1. Malatya'da kültürel mirasına büyük katkı sağlayacak kilise ne zaman turizme kazandırılacaktır?


2. Restorasyon çalışmalarına ne zaman tekrar başlanacaktır?


3. Bir taraftan 1,5 milyon dolar harcanarak restore edilen Van'ın Akdamar adasındaki kilise dururken, diğer taraftan daha düşük rakamlarla restore edebilecek tarihi Taşhoron...