28 / 04 / 2024

Malatya Gelinciktepe'deki 726 kalıcı konut Aralık'ta teslim edilecek!

Malatya Gelinciktepe'deki 726 kalıcı konut Aralık'ta teslim edilecek!

6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Malatya ilinin Gelinciktepe bölgesinde inşaat çalışmaları devam eden konutların 726 tanesi Aralık'ta sahiplerine teslim edilecek.



6 Şubat tarihinde meydana gelen ve asrın felaketi olarak nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Malatya ilinin Gelinciktepe bölgesindeki kalıcı konutların teslim tarihi belli oldu.

Konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre, Battalgazi Belediyesi tarafından söz konusu konu ile ilgili olarak bir son dakika açıklaması yapıldı.

Battalgazi Belediyesi tarafından yapılan son dakika açıklamasında, Malatya Gelinciktepe'deki deprem konutlarının inşaatında sona gelindiği kaydedildi.

Yine konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre, kısa zaman içerisinde sahiplerine teslim edilecek olan konutlarda bazı incelemeler yapan Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, asrın felaketi şeklinde nitelendirilmiş olan depremlerde yara alan Malatyalıları yeni ve güvenli yuvalarına kısa sürede kavuşturacaklarını söyledi.

Malatya Gelinciktepe deki 726 kalıcı konut Aralık ta teslim edilecek!

Yine konu ile ilgili olarak yaptığı son dakika açıklamada söz konusu bölgede 4. etapta konutların dış cephe çalışmalarının tamamlanmış olduğunu ve kalan bölümlerinin de hızla bitirileceğini dile getiren Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder 4. etaptaki 726 konut ile ilgili de önemli açıklamalar yaptı.

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada devam eden çalışmalara bakıldığında şantiye şefinin konutların aralık ayında tamamlanarak hak sahiplerine teslim edilebileceğini söylediğini belirtti.

Paylaşılan detaylara göre, Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder açıklamasında çalışmaları da yerinde incelediklerini belirterek, inşallah vatandaşların 12. ayda konutlarına kavuşmuş olacağını dile getirdi.

Açıklamasında söz konusu bölgeye toplamda 5-6 bin konut inşa edileceğini dile getiren Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, devletin dağları taşları nasıl aşarak sağlam zeminleri bularak binalar yaptığını burada gördüklerini söyleyerek, burada zeminin çok sağlam olduğunu dile getirdi.

Yapılan evlerin hem az katlı hem de çok sağlam binalar olduğunu söyleyen Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder diğer bir yandan Çamurlu ve eski Malatya'daki çalışmaların da hız kesmeden devam ettiğini kaydederek, hedeflerinin bir an önce vatandaşlar konteynerlerden kalıcı konutlarına taşımak olduğunu sözlerine ekledi.

Deprem uzmanı Ahmet Ercan, o ilin 6.7 şiddetinde sallanacağını açıkladı! Son dakika!

AFAD Müdüründen flaş büyük Marmara depremi açıklaması geldi! Risk arttı! Son dakika! 

Prof. Dr. Ahmet Ercan il il açıkladı: 7.1 büyüklüğünde sallanacak! Uzman isim tsunami de var dedi!


Geri Dön