22 / 05 / 2024

Malezya devlet elektrik şirketi

Malezya devlet elektrik şirketi

Malezya devlet elektrik şirketi Tenaga Nasional, Türkiye'de GAMA Enerji'nin yüzde 30 hissesini 243 milyon dolar karşılığında satın alacak.

Kiracılar dikkat! 4 milyon haneye elektrik desteği verilecek peki kimler yararlanabilir? 

İhtiyaç sahibi olan 4 milyon 53 bin hanenin elektrik faturası devlet tarafından ödeneceği kaydedildi. Buna göre, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından yapılan açıklama kapsamında 4 kişilik bir aile için aylık 216.82 Türk Lirası, 5 kişilik ve üzeri haneler için ise 260.19 Türk Lirası destek.

2022'de elektrik ve doğal gaz tüketimlerinin 270 milyar TL'si devlet tarafından karşılandı!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar yaptığı açıklamada geçen sene vatandaşların elektrik ve doğal gaz tüketimlerinin 270 milyar TL'lik kısmının devlet tarafından karşılandığını dile getirdi.

Elektrik faturası fazla gelenler dikkat! Bakanlık resmen açıkladı! 130 ile 260 TL arasında destek verilecek! 

Elektrik faturasını ödemekte zorlanan dar gelirli aileler için devlet 130 ile 260 lira arasında destek veriyor.  Peki kimler elektrik faturası desteğinden faydalanabilir? Elektrik ödemesi destek ödemeleri için başvurular nereden, nasıl yapılıyor? İşte elektrik destek ödemeleri ile ilgili detaylar...

Devlet, 135 TL'den fazla fatura ödeyenlere 215 TL indirim yapacak!

Türkiye'de devlet, vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamak için çeşitli destek ödemeleri sağlamaktadır. Bu destekler arasında elektrik tüketim desteği de yer almaktadır. Son açıklamaya göre, ailelerin elektrik faturalarına yapılan ödemelerde 215 TL indirim uygulanacaktır. İşte bu fatura destek ödemel

E-Devlet üzerinden elektrik faturası başvurusu yaparak destek alabilirsiniz!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, elektrik faturalarında destek sağlamak için yeni bir programa başladı! Vatandaşlar artık e-Devlet üzerinden başvurularını yaparak fatura desteği alabilecekler.

Elektrik faturası yüksek gelenler dikkat! Faturası ile PTT'ye giden parayı kapacak!

Artan elektrik faturaları, birçok aboneyi ekonomik açıdan zor durumda bırakıyor. Devlet, bu soruna çözüm bulmak amacıyla faturalarını ödemekte zorlananlara yardımcı olmak için bir destek paketi hazırladı. 

Elektrik faturanız aylık 135 TL’den fazla geliyorsa hemen PTT'ye koşun! 

Devlet, destek ödemelerine son sürat devam ediyor. Gereksinim sahibi ailelere aylık 135 TL’den fazla elektrik faturası gelen dar gelirli ailelere destek yapılacak. İşte detaylar.

Yardıma muhtaç vatandaşlara müjde! Devlet  2.700 TL doğal gaz ve elektrik desteği verecek!

Yüksek elektrik ve doğal gaz faturalarıyla mücadele eden vatandaşlar için sevindirici bir haber var. Belirli şartları yerine getiren herkes, 2.750 TL tutarında destek ödemesi alabilir. Başvuru koşulları ve ayrıntıları öğrenmek için lütfen tıklayınız.

Elektrik ve doğal gaz faturası yüksek gelenler dikkat! Devlet 2.700 TL destek veriyor!

Elektrik ve doğal gaz faturası yüksek gelen vatandaşlar dikkat, güzel bir haber geldi. Belirli şartları sağlayan herkes 2 bin 750 TL destek ödemesi alabiliyor. Başvuru şartları ve detaylar için tıklayınız... 

Faturasını kapan soluğu PTT’de alıyor! Elektrik faturalarına devlet desteği geliyor. 

Faturaların yüksek geldiği şu dönemlerde devletten yapılan açıklama vatandaşa rahat nefes aldırdı. Yapılan duyuruda: 135 TL ve üzerindeki elektrik faturalarına devlet desteğinin yapılacağı açıklandı. 

Elektrik faturası 130 TL'den yüksek gelenler dikkat! Faturası ile PTT'ye giden parayı kapacak!

130 TL ve üzeri elektrik faturası ödeyen tüm vatandaşları ilgilendiren bir duyuru yapıldı. Devlet, dar gelirli ailelere elektrik fatura yardımında bulunacak. Faturası 130 TL'nin üzerinde olan vatandaşlar, PTT şubelerine giderek elektrik fatura desteğinden yararlanabilecekler.

Elektrik faturasını artık dert etmeyin! Yeni bir destek daha yolda!

Elektrik faturası artık sorun olmasın. Devlet ihtiyaç sahipleri için yeni çalışmalar yürütüyor. Onlardan biri de elektrik faturası için olacak. İşte detaylar!

Elektrik, doğal gaz desteği ve sosyal yardım alanlara müjde! Artık PTT’ye gitmeye gerek kalmadı!

PTT üzerinden yapılan çeşitli kurum ödemeleri için artık PTT iş yerlerine gitmeye gerek kalmadığı, hak sahiplerinin, elektrik, doğal gaz, tüketim destekleri ile sosyal yardım ödemelerini e-Devlet üzerinden alabilecekleri açıklandı.

Malezya devlet elektrik şirketi Haberi

Malezya devlet elektrik şirketi

Tenaga Nasional, yurt dışında büyüme stratejisi çerçevesinde GAMA Holding, IFC ve GIF Holding'ten 289,49 milyon GAMA Enerji hissesi alacak. 


Tenaga Nasional bu satın alma için iç kaynkalarının yanı sıra kredi kullanacak.


Dünya



Bu haber Yeni Şafak Gazetesi'nde şöyle yer aldı:


Enerji ve su temini alanlarında uluslararası çalışan Türk proje geliştirme ve yatırım firması Gama Enerji'nin % 30'u 243 milyon dolara Malezyalı Tenaga Nasional Bhd'nin (TNB) oldu.


TNB Başkanı Tan Sri Leo Moggi, “Bilgi transferi TNB, Gama ve Uluslararası Finans Kuruluşu (IFC) arasında, Türkiye ve bölgedeki fırsatları en üst seviyeye çıkaracak bir avantaj sağlayacak birlikteliği oluşturacak” dedi. Gama Enerji'nin kurulu gücü 840 megavatlık doğalgaz termik santrali ve 45 megavatlık rüzgar santralinden oluşuyor. Dünya Bankası Grubu üyesi IFC de Gama Enerji'nin % 27'lik hissesine sahip...