30 / 06 / 2024

mali olmayan şirketler

mali olmayan şirketler

Mali olmayan şirketlerin, toplam ekonomide yaratılan katma değer içindeki payı 2018 yılında yüzde 57.8 oldu.

Faizsiz konut edindiren şirketler ve kripto para için rehber hazırlandı!

Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK), faizsiz konut edindiren şirketler ve kripto para borsası için yeni bir rehber hazırladı.

Faizsiz konutta sermaye gücü olmayan şirketler hizmet verebilecek mi?

BDDK verilerine göre faizsiz tasarruf sisteminde faaliyette bulunan 34 firmanın, 372 bin üyesi olduğu ifade ediliyor. Piyasa verilerine bakıldığında ise, 300 kadar firmanın, 800 bin - 1 milyon arasında da üyesi bulunduğu öngörülüyor. Peki sermaye gücü olmayan şirketler hizmet verebilecek mi?

Ekonomiye en fazla katkı o şirketlerden!

Mali olmayan şirketlerin, toplam ekonomide yaratılan katma değer içindeki payı 2018 yılında yüzde 57.8 oldu.

Ucuz finansman imkanı inşaata yaradı!

Piyasadaki ucuz finansman imkanları kaynağı olmayan şirketler bile yatırım yapma imkanı sağladı. Bu durum gayrimenkul sektörünün ön plana çıkmasını sağladı.

Mali müşavire sahte fatura baskını!

İnşaat sektöründe kurulan paravan şirketler üzerinden düzenlediği naylon faturayı satan mali müşavirin devleti 2 milyar 250 bin lira zarara uğrattığı gerekçesiyle işyerine baskın düzenlendi. 

Martı GYO ticari olmayan alacaklarını açıkladı!

Martı Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, mali tablolarındaki ticari olmayan alacaklarını açıkladı. GYO açıklamasında Kibele Proje ve Narin Tekstil'den olan alacaklarına da yer verdi.

Noa Şirketler Group için mahkeme iflas erteleme verdi!

Sekiz oteli bulunan Noa Şirketler Group mali zorluğu aşamayınca çareyi mahkemede aradı. Mahkeme, yaptığı yargılama sonrası üç şirket için de iflas erteleme kararı verdi.

Mali'de Eyüp Sultan Camii açıldı!

Türkiye Diyanet Vakfınca Mali’de yapımı tamamlanan Bamako Eyüp Sultan Camii, Mali Başbakanı Oumar Tatam Ly ve Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez’in katıldığı törenle açıldı....

Metro Ticari ve Mali Yatırımlar Mersin'deki arsasını Avrasya GYO'ya sattı!

Metro Ticari ve Mali Yatırımlar Holding A.Ş, Mersin İli Akdeniz İlçesi Kazanlı Köyü Köycivarı Mevkii 22 U 3 pafta 4545 parsel 7560,00 m2 yüzölçümlü arsasını Avrasya Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'na sattı...

Delta Şirketler Grubu Delta Luxury resimleri!

Delta Şirketler Grubu Delta Luxury resimleri haberimizin içinde yer alıyor. Proje kapsamında stüdyo, 1 oda 1 salon ve 2 oda 1 salon konut tipleri bulunuyor...

Standartlara uygun olmayan yangın tüpleri, hayati tehlike saçıyor!

Standartlara uygun olmayan yangın tüpleri, tehlikeye atıyor. Denetimi yeterince yapılmadığı için yangın söndürme tüplerinin içine maliyeti düşürmek için mermer tozundan köpek mamasına kadar farklı malzemelerin konulduğu ortaya çıktı.

Ankara'da parası olmayan köylü camiyi imece usulüyle yapıyor!

Ankara'da parası olmayan köylü camiyi imece usulüyle yapıyor. Ankara’nın Çubuk ilçesinde köylerine cami yaptırmak isteyen vatandaşlar, çalışacak kişilere verecek parayı bulmakta zorlanınca inşaatın hem ustalığını hem işçiliğini üstlendiler...

Era Şirketler Grubu 2014 sonuna kadar 40 yeni E-Shop açacak!

Antalya'da kurduğu E-Shop adlı mağazasında elektrik, doğalgaz ve GSM hizmetlerini bir araya getiren Era Şirketler Grubu, 2014 yılı sonuna kadar mağaza sayısını 40'a çıkarmayı hedefliyor.

mali olmayan şirketler Haberi

mali olmayan şirketler

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 2018 yılına ilişkin 'Kurumsal Sektör Hesapları' bültenini yayımladı. Buna göre, mali olmayan şirketler, toplam ekonomide yaratılan katma değere en fazla katkıyı yapan sektör oldu. Toplam katma değerin yüzde 57.8'i bu şirketler tarafından üretilirken, söz konusu oran 2017 yılında yüzde 58.1 idi.
Bu sektörü sırasıyla yüzde 27.3 ile hane halkı, yüzde 11.5 ile genel devlet, yüzde 3.4 ile mali şirketler takip etti.

Gayrisafi Milli Hasıla (GSMH) 2018'de bir önceki yıla göre yüzde 19.5 artış gösterip 3 trilyon 665 milyar 901 milyon 664 bin lira olurken, toplam gayrisafi tasarrufun GSYH'ye oranı 2018 yılında toplam ekonomi için yüzde 27 oldu. Bu oran mali olmayan şirketler için yüzde 12,5, hane halkı için yüzde 9.2, mali şirketler için yüzde 3.7 ve...