02 / 05 / 2024

maliye kira toplamadı

maliye kira toplamadı

Tarlabaşı ve Galata Kulesi çevresi gibi çok değerli yerlerde mülkleri bulunan Maliye, 5 kuruş kira toplayamıyor. Sayıştay raporlarına göre, toplanamayan kiraların miktarı 15 milyon lirayı geçiyor

EFT uyanıkları Maliye kıskacına takıldı! 'Kira' ve 'Diğer' seçeneği incelemeye alındı!

Maliye, son senelerin en kapsamlı çalışması için düğmeye bastı. Kira gelirlerini masaya yatıran maliye şimdi de bütün kira ödemeleri ile "Diğer" olarak işaretlenip yapılan para transferlerini incelemeye aldı. 

Kira vergisi ödemeyenler tespit edildi! 1 milyon ev sahibi kira vergisi ödemedi!

Maliye kira vergisi ödeme dönemi yaklaşırken kira vergisini ödemeyenler tespit edilmeye başladı. Buna göre 1 milyon ev sahibi kira vergisi ödemedi. 

Ev sahiplerine son dakika uyarısı: 'Emsaller değişti, enflasyon var' diye fahiş artışlar yapan yandı!

Maliye kira geliri konusunda ciddi bir denetime start verdi. Avukat Oğuzhan Aslan, X sosyal medya hesabından kira geliri denetimi ile ilgili paylaşım yaptı ve "Kiracıların yakasına yapışıp emsaller değişti, enflasyon var diye fahiş artışlar yapan ev sahipleri yandılar" dedi. İşte gelen yorumlar...

Maliye tek tek kapıları çalmaya başladı, 2 milyon konutta kira geliri tespiti yapılacak. Ev sahipleri dikkat!

Hazine ve Maliye Bakanlığı, kira gelirini beyan etmeyen mülk sahiplerine karşı denetimlere başladı. Gazeteci Abdullah Tolu dün başlayan denetimlerle ilgili X sosyal medya hesabından bir paylaşım yaptı, vatandaşlar tepkilerini dile getirdi.  

Hazine ve Maliye Bakanlığı 4,5 milyon konut için düğmeye bastı! Kira gelirini beyan etmeyenlere inceleme başlatılıyor!

Hazine ve Maliye Bakanlığı, kira gelirlerinin vergi dışı bırakılmasının önüne geçilmesi amacıyla kira gelirlerini beyan etmeyenlere inceleme başlatılacağını açıkladı.

Hazine ve Maliye Bakanlığı 3,6 milyar dolarlık kira sertifikası ihraç etti!

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından 3 milyar 566 milyon 900 bin liralık kira sertifikası ihracı gerçekleştirildi.

Hazine 5 yıl vadeli kira sertifikası satacak!

Hazine ve Maliye Bakanlığı, gelecek hafta 4 devlet tahvili ihracı gerçekleştirecek ve bir kira sertifikasını doğrudan satacak...

Hazine, altına dayalı kira belgesi ihraç etti!

Hazine ve Maliye Bakanlığı, 6 ayda bir yüzde 1,15 kupon ödemeli 8.693 kg altın karşılığı Altın Tahvili ve 6 ayda bir yüzde 1,15 kira ödemeli 9.827 kg altın karşılığı Altına Dayalı Kira Belgesi ihracı yaptı.

Hazine ve Maliye Bakanlığı altına dayalı kira sertifikası ihracı yaptı!

Hazine ve Maliye Bakanlığı, kurumsal yatırımcılara yönelik altın tahvili ve altına dayalı kira sertifikası ihracı yaptı.

Hazine altına dayalı kira sertifikası ihraç edecek!

Hazine ve Maliye Bakanlığı, 24 Mart 2021 valör tarihli altın tahvili ve altına dayalı kira sertifikası ihracı yapacak...

Hazine, Mart ayında 2 kira sertifikası satışı yapacak! 

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Mart ayı içerisinde 2 kira sertifikasının doğrudan satışının gerçekleşeceğini açıkladı. 

Hazine, altın tahvili ve altına dayalı kira sertifikası ihraç edecek!

Hazine ve Maliye Bakanlığı, kurumsal yatırımcılarla ilgili altın tahvili ve altına dayalı kira sertifikası ihracı tamamlanacak.

Hazine'den 1,5 milyar liralık kira sertifikası ihracı!

Hazine ve Maliye Bakanlığı,  1 milyar 468 milyon 130 bin lira tutarında sabit kira getirili kira sertifikası ihracı gerçekleştirdi.

maliye kira toplamadı Haberi

maliye kira toplamadı

Sayıştay raporları, Maliye Bakanlığı’nın birçok ilde belediyelere yenileme amaçlı devrettiği taşınmazların, AVM, nikâh salonu, restoran, otopark gibi ticari amaçlarla kullanıldığını ve milyonlarca liraya ulaşan kira paylarının alınamadığını ortaya koydu. Galata Kulesi çevresi, Tophane, Tarlabaşı, Fransız Sokağı, Cezayir Çıkmazı gibi rantın yüksek olduğu bu bölgelerde geri alınamayan kira paylarının 2014 yılı için 15 milyon TL’yi bulduğu belirlendi. 

Sayıştay, Maliye Bakanlığı denetim raporunda ilginç tespitlere yer verdi. Bunların başında ise Maliye’nin yenileme amaçlı Bakanlar Kurulu kararıyla belediyelere devredilen yerlerden milyonlarca TL’lik kira paylarını alamaması konusu geliyor. Sayıştay raporunda, söz konusu taşınmazların kullanımlarından elde edilen gelirlerden Hazine’ye ait paylarının tahsil edilmediğine vurgu yapıldı.


İstanbul’da değerli yerler

Rapora göre; Tarlabaşı, Cezayir Çıkmazı, Fransız Sokağı, Tophane, Galata Kulesi çevresi başta olmak üzere İstanbul’da 169 taşınmaz Bakanlar Kurulu...