11 / 05 / 2024

Maliye Konuta KDV

Maliye Konuta KDV

Maliye, konutta uygulanan KDV sistemini topyekün değiştiren taslağa son şeklini verdi, Meclis’e göndermeye hazırlanıyor

Mehmet Şimşek’ten ‘hatalı KDV’ açıklaması! 87 milyon lira ceza çıktı!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, KDV oranlarını hatalı bir şekilde uygulayan mükellefler başta olmak üzere vergi kayıp ve kaçağını yakından izlediklerini aktardı. Bakan Şimşek, denetimleri ve kesilen cezaları da paylaştı.

Gayrimenkulde özel matrah ile KDV avantajı sağlayan yandı! 

Son zamanlarda Maliye, gayrimenkul sektörüne yoğunlaşmış durumda. Gayrimenkul sektörüne yönelik düzenlemeler bitmiyor. Bu düzenlemelerden biri de gayrimenkul satışlarındaki KDV özel matrah uygulaması oldu. İşte ayrıntılar...

Konut olarak satılan işyeri ve ofiste KDV farkı geri alınacak

Danıştay yıllardır tartışma ve dava konusu olan işyeri ve ofislerini konut olarak satanlara yapılan KDV iadesiyle ilgili meselede son noktayı koydu ve Maliye'yi haklı buldu.

Temel gıda ürünlerine yönelik kritik adım atıldı! Bakan Nebati resmen açıkladı! KDV indirimlerine ek...

Gıda sektöründeki firma temsilcileriyle bir araya gelen Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati KDV indirimlerine ek olarak firmalarımızın da fiyat politikalarında cesur adımlar atması konusunda mutabık kaldıklarını açıkladı.

Yeni KDV düzenlemesiyle ev almak zorlaşıyor!

Satış Çözümleri kurucusu, Motto Turkey Yönetim Kurulu üyesi Soner Keleş, hızla artan inşaat maliyetleriyle birlikte 1 Nisan itibariyle konutta uygulanan yeni KDV düzenlemesinin yüzde 1 den yüzde 8 e yükselmesiyle orta gelir grubunun konuta erişiminin zorlaşacağını söyledi.

Konutta yeni KDV sistemi fiyat avantajı sağlayacak mı?

Hayallerindeki konuta kavuşmak isteyenlerin yüzünü güldüren konutta yeni KDV sistemi fiyat avantajı sağlayacak mı? İşte detaylar...

Konutta KDV indirimi kapıda! İşte düzenlemenin ayrıntıları

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından gıda ürünlerinden sonra konut için de KDV'nin sadeleştirilmesiyle ilgili çalışmada sona gelindi. Hem sektörün rahatlamasına imkan sunacak hem tüketiciyi mutlu edecek yeni model Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sunulacak.

Nureddin Nebati'den KDV açıklaması!

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Fransa'nın Cannes şehrinde gerçekleştirilen Uluslararası Gayrimenkul Fuarı'nda son zamanlarda sık sık gündeme gelen KDV ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. İşte Nebati'nin o açıklamaları...

Konut sektöründen KDV sabitlensin talebi!

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nca temel gıdalar için 7 puan oranında vergi indirimine gidilmesinden sonra dikkatler konut sektöründeki KDV'lere çevrildi. Peki uzmanlar KDV düzenlemesi için ne diyor? İşte ayrıntılar...

KDV'de sadeleştirme çalışması!

KDV oranları yüzde 1, yüzde 8 ve yüzde 18'lik dilimlerde uygulanmaya devam ediyor. Hazine ve Maliye Bakanlığı KDV'de sadeleştirme ile ilgili genel bir hazırlık yaptığını açıkladı.

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan'dan esnafa müjdeli haber!

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, "Salgından olumsuz etkilenen sektörlerimizi desteklemek amacıyla; konaklama, yeme-içme, ulaşım, iş yeri kiralama ve diğer hizmetlerde son 1 yıldır uyguladığımız KDV oran indirimlerinin süresini 2 ay daha uzatıyoruz." dedi.

Konut satışlarında KDV iadesinin önü açıldı!

Maliye tarafından inşaat şirketlerinin ve müteahhitlerin şirket ortağı ve-veya ilişkili kişilere yaptıkları konut satışlarından meydana gelen KDV iadelerindeki engel çözüme kavuşturuldu.

Konut satışlarındaki KDV iadesinde hangi düzenlemeler yapıldı?

Maliye, şirket ortaklarına ve ilişkili kişilere yapılan konut satışlarından doğan KDV iadelerine ilişkin yeni bir düzenleme yaptı. KDV iadesinin önündeki engeller kaldırıldı. İşte detaylar...

Maliye Konuta KDV Haberi

Maliye Konuta KDV

Artık sadece 150 metrekareden büyük evlerden alınan yüzde 18’lik KDV, 50 metrekarelik bir konuttan da alınabilecek. Evin rayiç değeri vergisini belirleyecek. Mesela Zorlu Center’da satılan 100 metrekarelik eve de yüzde 18 KDV uygulanacak. 

Gayrimenkul sektörünün korktuğu başına geliyor. Bir süredir Maliye’de konutta KDV sistemini silbaştan değiştirecek bir tasarı üzerinde çalışıldığı biliniyordu. Maliye yetkililerinden edinilen bilgiye göre, tasarıya son şekli verildi. 

Tasarının en dikkat çekici yanı, artık 150 metrekareden daha küçük olsa da evlerin satışında yüzde 18’e varan ölçüde kademeli KDV uygulanacak olması.

Sektör çok endişeli

Mesela satışı yapılan ev İstanbul’un en lüks projelerinden birindeyse buradaki vergi, satılan konut isterse 40-50 metrekare olsun yüzde 18 olabilecek. Maliye’den bir yetkili durumu, “Son dönemde yapılan projelere bakıyoruz. Mesela Zorlu Center. Metrekaresi 9 bin dolar ile 18...