01 / 05 / 2024

maliyet artışları

maliyet artışları

Türkiye istatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan ekim ayı fiyat artışı verilerine göre, otellerdeki maliyet enflasyonun önüne geçerken ülke genelinde yıllık enflasyon ise ortalama yüzde 8,6 olarak gerçekleşti.

Faiz artışları konut kredilerini nasıl etkiledi?

21 Mart'ta Para Politikası Kurulu, politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranının yüzde 45’ten yüzde 50'ye çıkartılmasına karar verdi. Peki faiz artışları konut kredilerini nasıl etkiledi?

Gayrimenkul fırsatçıları Bakanlığın radarında! Haksız fiyat artışları yapanlar, yanlış beyanda bulunanlar dikkat! 

RADAR Sistemi ile gayrimenkul fırsatçılarıyla da mücadele ediliyor. Gayrimenkuldeki fırsatçılar, haksız fiyat artışları yapanlar, yanlış beyanda bulunanlar tek tek tespit edildi. İşte ayrıntılar... 

Ev sahiplerine son dakika uyarısı: 'Emsaller değişti, enflasyon var' diye fahiş artışlar yapan yandı!

Maliye kira geliri konusunda ciddi bir denetime start verdi. Avukat Oğuzhan Aslan, X sosyal medya hesabından kira geliri denetimi ile ilgili paylaşım yaptı ve "Kiracıların yakasına yapışıp emsaller değişti, enflasyon var diye fahiş artışlar yapan ev sahipleri yandılar" dedi. İşte gelen yorumlar...

Satılık ve kiralık konut fiyatlarındaki artışları neler tetikliyor? İMKON Başkanı Tahir Tellioğlu 9 maddede sıraladı!

Ev fiyatlarında ve kira bedellerinde yaşanan artışlar gündemden düşmüyor. İMKON Başkanı Tahir Tellioğlu, 9 maddede satılık ve kiralık konut fiyatlarındaki artışları nelerin tetiklediğini X sosyal medya hesabından açıkladı. İşte o açıklama...

Tebernüş Kireçci: Kira artışlarında yüzde 25 sınırlaması kiracıların canını yakacak!

Fahiş kira artışlarının önüne geçmek için getirilen ''yüzde 25'' sınırı kiracıyı koruyor gibi görünse de bu işten en çok zararlı çıkan kiracılar olacak. İşte ayrıntılar...

İnşaat işçisi karaborsaya düştü, konut sektörü küçüldü!

İnşaat sektöründe maliyet artışlarının yanı sıra işçi alımlarında da düşlerin olduğunu belirten Torbalı Ticaret Odası Başkanı Abdulvahap Olgun, 'inşaat işçisi karaborsaya düştü' dedi. 

Konutta yüzde 85'e, arsalarda yüzde 300'lere varan fiyat artışları var! Emlak sektörü denetlenmeli!

Son zamanlarda gayrimenkul fiyatlarında yaşanan artışlar hız kesmiyor. Rekor fiyatların olduğu sektörde bir yandan da denetim konusu gündeme geldi. 

Türkiye'de konut fiyatları Avrupa ile yarışıyor! Konut yatırımcısı yurt dışına gidiyor!

Yüksek enflasyon ve maliyet artışları sebebiyle Türkiye’deki konut fiyatları Avrupa şehirleriyle yarışıyor. Eyüp’te 9-15 milyon TL civarında bir daire fiyatına, daha yüksek kira gelirinin elde edileceği İngiltere'de 4.5 milyon TL'nin altında yeni inşa edilmiş bir daire bulunabileceği belirtiliyor.

Tepe Prime AVM'deki fahiş kira artışları kiracıları isyan ettirdi!

Ankara'nın Mustafa Kemal Mahallesi'nde yer alan Tepe Prime Alışveriş Merkezi'nde kiracılar, fahiş kira artışları nedeniyle karşı eylem yaptı.

İnşaat sektörünü 2024'te zor günler bekliyor!

Özel tüketimi azaltmaya yönelik atılan adımlar ve maliyet artışları inşaat sektörünü olumsuz yönde etkiledi. 2024 yılında da inşaat sektörünü zor günlerin beklendiği belirtildi.

Fahiş kira artışlarının sonuna mı gelindi? 'Yüzde 15'e varan düşüşler söz konusu'

Son dönemlerde kiralık konutlarda fiyatlar oldukça yükselirken, gayrimenkul uzmanları yaptıkları açıklamalarda fiyat artışlarının durduğunu, hatta bir miktar esneme yaşandığını söylüyor...

Merkez Bankası Başkanı Gaye Erkan: Büyükşehirlerde kira artışları yavaşlıyor!

Son günlerde kiralık ve satılık konut fiyatlarında yaşanan artışlar sık sık gündem oluyor. Merkez Bankası Başkanı Gaye Erkan, kiralık konut fiyatları ile ilgili son dakika gelişmelerini paylaştı... 

Konut satışlarında yeni dönem başladı! Balon fiyat artışları sönecek mi? 

Konut satışlarında yeni dönem bugün itibarıyla resmen başladı. Peki konut sektöründeki balon fiyat artışları sönecek mi? 

maliyet artışları Haberi

maliyet artışları

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Araştırma Birimi verilerine göre, son bir yıllık dönemde otellerin en büyük gider kalemi olan yiyecek ve içeceklerdeki maliyet artışları, yüzde 10,6 seviyesinde gerçekleşti. 



Otellerin maliyet kalemlerinden, enerji-yakıt ile temizlik malzemeleri haricindeki gruplarda maliyetler, enflasyonun üzerinde seyretti. Yıl başında en yüksek maliyet artışları bakliyat-un, meyve sebze, et ve süt grubunda gerçekleşti. 


Dokuz...