05 / 05 / 2024

Maliyetleri

Maliyetleri

Malzeme ve işçilik maliyetlerinin artması ve dövizdeki yükselişin konut fiyatlarını olumsuz etkilediğini söyleyen Ödül Yapı Genel Müdür Yardımcısı Muzaffer Kahraman bu maliyetlerin önümüzdeki yıl konut fiyatlarına zam olarak yansıyacağını belirtti.

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt: 2021'den beri inşaat birim maliyetleri ilk kez asgari ücreti aştı!

Son zamanlarda konut fiyatlarında yaşanan artış sık sık gündem oluyor. KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt, resmi X sosyal medya hesabından inşaat birim maliyetleri ve kentsel dönüşüm ile ilgili önemli bir paylaşımda bulundu. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Artan inşaat maliyetleri arsa sahiplerini prefabrik evlere yönlendirdi! Prefabrik evin maliyeti ne kadar?

Pandemiyle birlikte inşaat maliyetleri büyük artış eğilimine girdi. Bu durum, özellikle arsa sahibi vatandaşları sıfırdan ev inşaatı çilesi yerine, hızlı ve ekonomik bir çözüm olan prefabrik evlere yönlendirdi. 

Konut satışlarının artması inşaat ve arsa maliyetleri ile kredi faizlerinin düşmesine bağlı!

Yükselen konut fiyatlarının, sektörü istenmeyen bir seviyeye taşıdığına dikkat çeken Bahaş Holding CEO’su Abdüssamet Bahadır ''Konut satışlarının artması inşaat ve arsa maliyetleri ile kredi faizlerinin düşmesine bağlı'' dedi.

Evleneceklere enflasyon ve kur şoku! Düğün maliyetleri iki katına çıktı! Ortalama düğün fiyatı kaç TL? 

Düğün yapacak çiftler, yüksek enflasyon ve kur yükselişi sebebiyle bütçelerini zorluyor. Düğün maliyetleri iki katına çıktı. Peki ortalama düğün fiyatı kaç TL? 

Almanya'da yeni konutlar için inşaat maliyetleri yüzde 15,1 arttı!

Açıklanan verilere göre, Almanya'da yeni konutlar için inşaat maliyetleri, Şubat ayında geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 15,1 artış gösterdi.

Yüksek enflasyondan o kurumda etkilendi! Maliyetleri düşürmek için işten çıkarma duyurusu yaptı

Spotify Technology SA, maliyetleri düşürmek için işten çıkarma ilanı yapmaya hazırlanıyor. Amazon.com Inc'den Meta Platforms Inc'e kadar bazı teknoloji şirketine gibi bu hafta en kısa sürede işten çıkarmalar planlıyor.

Merkez Bankası bankaları uyardı: Ticari kredilerde maliyetleri yükseltmeyin!

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası, bankalara bir yazı göndererek ticari kredilerde maliyetleri yükseltmeyin uyarısında bulundu. Banka, mevcut uygulamaların devam etmesi halinde ilave düzenlemelerin gelebileceği sinyalini verdi.

İnşaat maliyeti bir yılda yüzde 117,07 yükseldi! Konut maliyetleri katlanıyor! 

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından Ekim 2022'ye ilişkin İnşaat Maliyet Endeksi verileri resmen açıklandı. Peki inşaat maliyetleri Ekim'de arttı mı? İşte ayrıntılar...

İnşaat maliyeti hesaplama formülü 2023! İnşaat maliyeti nasıl hesaplanır? İnşaat maliyetleri ne kadar 2023?

Bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan  inşaat metrekare maliyet bedelleri, 2023 yılında inşaat türlerine göre yapılacak maliyet hesaplamalarında kullanılacak. Peki, inşaat maliyetleri nasıl hesaplanıyor? İşte inşaat maliyeti hesaplama formülü 2023... 

İnşaat maliyetleri haziranda tavan yaptı! Rekor artış inşaat sektörünü salladı

Türkiye İstatistik Kurumu haziran ayı inşaat maliyetlerini açıkladı. İnşaat maliyetleri haziran ayında yıllık bazda 3,47,  yıllık bazda ise yüzde 106,87 arttı. Bu rekor artış inşaat sektörünü salladı...

2022/2 Yılı Yapı Yaklaşık Birim Maliyetleri Hakkında Tebliğ!

Mimarlık ve Mühendislik Hizmet Bedellerinin Hesabında Kullanılacak 2022/2 Yılı Yapı Yaklaşık Birim Maliyetleri Hakkında Tebliğ bugünkü 31873 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

İnşaat maliyetleri yükseliyor! Bir senede konut fiyatları tavan yaptı!

İnşaat üretim maliyetleri ise Mart ayında bir önceki aya oranla yüzde 9,58 bir önceki senenin aynı ayına göre yüzde 101,57 arttı! Bir senede konut fiyatları tavan yaptı.

İnşaat sektörü yüksek girdi maliyetleri ve yavaşlayan yatırımlarla daraldı!

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı M. Erdal Eren, TÜİK’in açıkladığı 2022 yılı ilk çeyrek büyüme rakamları ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. Eren yaptığı açıklamada inşaat sektörünün yüksek girdi maliyetleri ve yavaşlayan yatırımlarla daraldığını söyledi.

Maliyetleri Haberi

Maliyetleri

2015 yılını inşaat sektörü acısından değerlendiren Ödül Yapı Genel Müdür Yardımcısı Muzaffer Kahraman "Siyasi çalkantıların bol olduğu bir yıl oldu" dedi. Ekonominin de bu durumdan etkilendiğini ifade eden Kahraman, "Yılı seçimlerin ve terör olaylarının gölgesinde bir şekilde tamamladık. Konut satışları 7 Haziran'da başlayan siyasi belirsizliğin de büyük etkisiyle iyice yavaşlama noktasına gelmişti. Yapmış olduğumuz "Referans ol sende kazan ve Katmerli indirim Kampanyası" gibi kampanyalar ile bu süreci çok güzel astık" dedi. 1 Kasım seçimlerinden tek basma iktidar çıkmasının ekonomiye duyulan güveni artırdığını ve bunun da islerine olumlu yansıdığını söyleyen Kahraman, "Piyasalarda oluşan güven ve istikrar ortamının artması ve ertelenen taleplerin geri dönmesi ile satış rakamlarımızda katlanarak artmaya devam etti. Yaşanan bütün siyasi olumsuzluklara rağmen yılsonunda sektörümüzün 2014 yılı satış...